0 oy
109 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kızlar benim orkideler bi türlü açmıyo sağlıklı herşeyide evim güneş alan aydınlık bi ev ama sıcak çocuktan dolayı şuan peteğin üstünde duruyo bi tanesi 2 sene olacak hala çiçek açmadı diğeride 6-7 aydır açmıyo eve geldiklerinde ikiside çok güzel çiçekliydi bi ara besin aldım ama bi işe yaramadı bitince almadım bazen pirinç suyu veriyorum 

4 Cevaplar

0 oy
(4,090 puan) tarafından
Benim de malesef ya ... muz kabuğunu suyun içinde biraz bekletip o suyu orkidenin dibine dökmek iyi geliyormuş 
tarafından
Onuda iki senedir açmayana denedim geçen sene ama sinek geliyodu kuzum o yüzden bıraktım ama ben anlamAdım neden böyle yaprak kök çıkarıyolar sadece dal yok ortada sağlıklı olmasalar kök yprakta çıkarmazmış internetten orkide bakımı yapanlara yazdım fotoğraf attım bi sorunu yok dediler evim sıcak ondan mı anlamadım ama yeride uygun değil mi bilemedim sehpa üstüne koydum geçen sene benim oğlan yapraklarını ayırmaya başlamış sonra daha yukarı petek üstüne koydum şimdi kanepe üstüne çıkıp yetişebilir ama ellemiyo geçen yine sehpaya koydum bişey yapacak gibi oldu kaldırdım yine ne olacak böyle bilmiyorum sadece yaprak büyütüyorum çiçek değilde sanki :D
(4,090 puan) tarafından
Benim de küçük bi dolap var onun üstünde oğlum ellemesin diye benimki de yaprak çıkarıyor ama dal çiçek yok bende anlamıyorum neden böyle... Artık bıraktım bende peşini böyle olunca ☺
tarafından
Valla bende saldım artık gece gündüz ısı farkıda yaptım ama yine tık yok :D
-Reklam-
0 oy
(1,825 puan) tarafından
Sulamasini doğru yapmalısınız suyunu bolca verip yarım saat bekleyin sonra dökün saksı içinde su kalmamalı. Bir de direk güneş ışığı almasın perdenin arkasında kalsın o da önemli ben bu şekilde yapıyorum çok da güzel açıyor orkidelerim :)
tarafından
Aydınlık canım sabah güneşi az bişey geliyo gidiyo sonra bulundukları yere sulamasınıda doğru yapıyorum ama yine olmuyo :(
(1,825 puan) tarafından
Birde şeffaf saksı içine koyun biraz da saksıyı büyütüp bir bakın toprağıni da degistirip
0 oy
(5,489 puan) tarafından
Canım öncelikle güneşi tam almasın, aydınlık olacak ama güneş yakmayacak. Bide benimkiler de bu mevsimde hep dökülür çünkü havalar aşırı sıcak, Eylül gibi balkonun güneş almayan bir yerine 3 gün felan beklet ama kesinlikle güneş değmesin üzerlerine yoksa yanar. Hava serinleyince orkide tomurcuklanma başlar. Sonra muz kabuğu suyu verebilirsin, tuzsuz haşladığın yumurta suyu verebilirsin. Ama 1 sulama normal su 1 sulama diğer sulardan olacak şekilde vermelisin
tarafından
Isı değişimini yaptım canım balkonda havalar serin olduğu zaman benim ev çok sıcak oluyo ondan mı anlamadım muzu yaptım ama sinek geliyodu bıraktım yumurtayı yapmadım hiç herşeyini düzgün yapıyorum ama yine olmuyo
0 oy
(3,068 puan) tarafından
https://www.instagram.com/reel/CedoQF-jp9I/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Bu kadini takip edebilirsin. Ben cok fayfasini görüyorum. 
tarafından
Bakayım canım teşekkürler

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 64 göst.
3 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Didemm (76 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 65 göst.
28 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Ftm1907 (542 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 145 göst.
21 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Rabia_68 (68 puan) tarafından soruldu