Giriş
Hatırla
Sorular
Cevaplanmamış
Kategoriler
Kullanıcılar
Bir Soru Sor
Hamile Soru Cevap
Bebek Bakımı
Bir Soru Sor
Otizm var diyemediler yokta diyemediler
0
oy
814
göst.
20 Ağustos 2022
Diğer
kategorisinde
Vidividi
(
1,537
puan)
tarafından
soruldu
Oğlum 3 buçuk yaşında baba dede dışında kelimesi yok yürümeside geç oldu 3 yaşında yürüdü 2 yaşından beri doktora götürüyoruz en son otizm merkezine götürdük oğlumda otizm belirtilerinin hepsi var ben anne olarak gözlemliyorum doktorlarında bu yüzden kafası karıştı oğlumda sadece sosyal iletişim çok iyi normal çocuklardan bile iyi dedi doktor adını biri söylediği zaman koşar gider Gülümser ona çok güleç bi çocuk doktor ilk defa böyle ikilemde kaldık otizm diyemiyorum çarşamba günü heyetle görmek istiyorum dedi çocuk gelişimi doktoruda öyle başına böyle bişey gelen varmı ?
Bu soruya cevap vermek için lütfen
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
26
Cevaplar
0
oy
20 Ağustos 2022
misafir
tarafından
cevaplandı
Allah korusun ya
20 Ağustos 2022
Vidividi
(
1,537
puan)
tarafından
yorumlandı
Amin inşallah herşey allahtan
Lütfen yorum eklemek için
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
-Reklam-
0
oy
20 Ağustos 2022
Meriyadairem&
(
1,416
puan)
tarafından
cevaplandı
Rabbim korktuğuna uğratmasin canim
20 Ağustos 2022
Vidividi
(
1,537
puan)
tarafından
yorumlandı
Amin kuzum ben hazırladım kendimi herşeye sonuçsuzlukta kötü olduğu belli olsa ona göre tedaviye başlayacağız
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
20 Ağustos 2022
ccnnttt
(
474
puan)
tarafından
cevaplandı
Ben özel eğitim öğretmeniyim bu kadar küçük çocuklarla çalışmadım ama şöyle diyeyim ki otizm tanısı konmuş hiçbir çocuk görmedim sizin çocuğunuz gibi. Belki de sadece konuşma güçlüğü çekiyor. Siz zaten gereken her şeyi yapıyorsunuzdur sabırlı olun gözlemleyin oyun gruplarına katılın zamanla inşallah hiçbir sorun çıkmadığını görürsünüz ♥️
20 Ağustos 2022
Vidividi
(
1,537
puan)
tarafından
yorumlandı
Kuzum ben çocuğumun farkındayım bütün belirtileri var ama hani öyle özel çocukların yüzlerinde bi ifade var o yok benim çocuğumda demek istediğimi anlıyorsundur o yüzden teşhis koyamayacaklarını ben anlamıştım zaten ama neden konuşmuyor belki konuşsa bütün sorunu çözeceğiz kafama bu takılıyor
20 Ağustos 2022
ccnnttt
(
474
puan)
tarafından
yorumlandı
Otizm sanıldığı gibi korkunç bir şey değil aslında sen de biliyorsundur onun da seviyeleri var. Belki çok ufak vardır ama aile desteğiyle ortaya çıkmamıştır mesela. İnşallah yakında şakır şakır konuşmaya başlar:))
20 Ağustos 2022
Vidividi
(
1,537
puan)
tarafından
yorumlandı
Evet canım çok araştırdım delirecek gibi oldum bi ara elbette kötü bişey değil ama ekstra güç vermen ilgi vermen lazım ona bizde varsa bile yolun çok başında olduğumuzu söyledi doktorumuz bakalım ne yapmamız lazım geliyorsa yapacağız söylediğin gibi oyun gruplarına gidiyoruz akranlarıyla bol bol vakit geçirsin dedi Çarşamba günü net bişey söylerler inşallah ona görede eğitime başlarız
20 Ağustos 2022
ccnnttt
(
474
puan)
tarafından
yorumlandı
Oh maşallah her şeyi yapıyorsun zaten sen içini ferah tut bir şey çıkmayacak inşallah ♥️♥️♥️
20 Ağustos 2022
Vidividi
(
1,537
puan)
tarafından
yorumlandı
İnşallah sağol canım benim ♥️♥️♥️♥️
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
20 Ağustos 2022
misafir
tarafından
cevaplandı
Allah yardımcın olsun sorunu her neyse . Hemen normal şekilde konuşmaya başlar inşallah
20 Ağustos 2022
Vidividi
(
1,537
puan)
tarafından
yorumlandı
İnşallah
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
20 Ağustos 2022
Yusuf Eymen & Zehra
(
6,456
puan)
tarafından
cevaplandı
Inşallah yoktur canım. Baya geç yürümüş.
20 Ağustos 2022
Vidividi
(
1,537
puan)
tarafından
yorumlandı
Evet çoğu şeyi geç yaptı buda geç olacak ama insanın canı sıkılıyor
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
20 Ağustos 2022
misafir
tarafından
cevaplandı
İnşallah üstün zekalı teşhisi konulur canım,Rabbim esirgesin evlatlarımızı inşallah ❣️
20 Ağustos 2022
Vidividi
(
1,537
puan)
tarafından
yorumlandı
İnşallah kuzum sağolasın
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
20 Ağustos 2022
misafir
tarafından
cevaplandı
Benim oğlum da 3bucuk yaşında
Anne
Baba
Ben
Bu
Bunları tek düzgün söylüyor
Birsey istedimi işaretle istiyor veya ağlıyor
2 önceki yorum göster
20 Ağustos 2022
kubraugur
(
2,530
puan)
tarafından
yorumlandı
Kuzu hiç TV telefon izlettin mi
20 Ağustos 2022
Yusuf Eymen & Zehra
(
6,456
puan)
tarafından
yorumlandı
Dil terapistine gitmeli.
20 Ağustos 2022
Vidividi
(
1,537
puan)
tarafından
yorumlandı
Hayır canım kendide öyle izlemek istemezdi zaten yalnız bi kaç klibe takıntısı vardı biz onu seviyor o yüzden dinlemek izlemek istiyor sanmıştık meğerse takıntıymış onun dışında ekran sıfır hatta izlemiyoruz onun yanındayken bizlerde dil terapisi için doktorun bişey söylemesini bekliyoruz işte hemen başlatacağız
20 Ağustos 2022
kubraugur
(
2,530
puan)
tarafından
yorumlandı
Kuzu benimde yeğenim de 3 yaşında konuştu ki yinede dedikleri anlaşılmıyordu ama o aşırı derecede TV tablet oynar izlerdi o yüzden öyleydi yani o yüzden sordum. Şuan 4 yaşında şakır şakır konuşuyor yani belki konuşmak istemiyordur zamanı var konuşur illaki
20 Ağustos 2022
misafir
tarafından
yorumlandı
Telefon deyil tv izliyor bazen
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
20 Ağustos 2022
Cancazmihram
(
3,504
puan)
tarafından
cevaplandı
Merak ettm canım benmde 3 buçuğa gircek yeni yeni başladı mesela ben git. Yeşile yeş diyor yüklemleri tam söylemiyor düzelir mi acep
20 Ağustos 2022
Vidividi
(
1,537
puan)
tarafından
yorumlandı
Komutları alıyormu peki
20 Ağustos 2022
Cancazmihram
(
3,504
puan)
tarafından
yorumlandı
Evet şükür tek sıkıntı net konuşmuo daha yeni cümle kurmaya başladı ama pek anlaşılmış daha önce götürdm dr a psiklga yönlendirdi şansa tayini çktı doktorun dr bize kardeş kıskançlığı babayı görememe eşim geç konuşmş genetik olablr demişti gurbetteyz bide sık parka götürüyorum ama etrafta çock olmynca park yeterli gelmio kreşi düşündm 4 yaş dediler az kaldı yaşına işte bakalm
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
20 Ağustos 2022
rabiasm
(
1,561
puan)
tarafından
cevaplandı
bir davranis bozuklugu vardi ismini suan hatirlayamadim ama sosyal davrania bozuklugu ve uyaran eksikligi olabilir mi acaba. uzmanlar daha iyi bilecektir ama uyaran eksikliği de olabilir ekrana maruz kaldıysa. bu arada merf_xl diye bir sosyal medya kullanıcısı var instagramda isterseniz ona da bir danışın oğlunda otizm var bununla ilgili çalışmalarını paylaşıyor. geçmiş olsun en kısa sürede şifa bulmasını dilerim yavrunuzun
20 Ağustos 2022
Vidividi
(
1,537
puan)
tarafından
yorumlandı
Ekrana bakmıyor canım genelde bi kaç sevdiği klip var onları izlemek ister dinleyip sallanıyor bunlarda takıntılı davranışlarmış
20 Ağustos 2022
rabiasm
(
1,561
puan)
tarafından
yorumlandı
umarim en kısa zamanda rabbim gönlünüze ferahlık yavrunuza da şifa verir insallah siz yine de soğukkanlı olmaya çalışın biliyorum zor ama. ah annelik...
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
20 Ağustos 2022
misafir
tarafından
cevaplandı
Allah şifa versin
Otizimli çocukların kafa ve göz yapısı biraz farklı bu durum oğlunda varmı
20 Ağustos 2022
Vidividi
(
1,537
puan)
tarafından
yorumlandı
Hayır o yok canım herşeyi normal bizde takıntılı davranışlar var mesela herşeyi dizer sıra sıra ip gibi sabit şeylerle oynar nesnelere takıntısı var elektrik süpürgesi onun gözünün önünde duracak buna benzer şeyler
20 Ağustos 2022
misafir
tarafından
yorumlandı
Postta yazanlar normal geldi bak bu anlattıklarında
20 Ağustos 2022
misafir
tarafından
yorumlandı
Canm otizim farklı bişey ya insan bakınca bile anlıyor otizimli olduğunu doktor bile anlamamış belliki çocuğunda öyle bişey yok
20 Ağustos 2022
Vidividi
(
1,537
puan)
tarafından
yorumlandı
Ama yokta diyemedilerki kuzum :( deselerdi bende rahat ederdim bişey var belki otizm olmayabilir ama bişey var yani ben gözlemliyorum onu akrabalarından farklı netliğe kavuşsa benimde içim rahat edecek ona göre tedavi edeceğiz böyle çocukların eğitimleri falanda değişik oluyor doğru bildiğimiz şeyler yanlış çıkabiliyor hata yapmak istemiyorum
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
20 Ağustos 2022
misafir
tarafından
cevaplandı
Komut falan alıyor mu seni a anlıyor mu babasına bilinçli mi baba diyor
3 önceki yorum göster
20 Ağustos 2022
Vidividi
(
1,537
puan)
tarafından
yorumlandı
Göz teması çok iyi biri adını söylesin hemen gider Gülümser gözünün içine bakar yabancılarada öyle sen neyden şüphe ediyorsun
20 Ağustos 2022
misafir
tarafından
yorumlandı
Bazı takıntılı davranışları var alt dudak emme yumuşak şeyleri vücuduna sürme gıdıklanmasi hoşuna gidiyor her boş fırsatta bunu yapıyor onun dışında konuşmaya başladı çok şükür ikili üçlü konuşuyor yavaş yavaş ama bazen birşeyi ısrarla soruyor mesela yat diyorum yat yat diue tekrar ediyor bilmiyorum normal mi kafama takıldı artık burada göre göre bende şüphe eder oldum
20 Ağustos 2022
Vidividi
(
1,537
puan)
tarafından
yorumlandı
Hı yok canım olsa durmazdın içine kurt düşüyor çünkü onlar normal tekrar etmesi falan seni taklit ediyor olabilir
20 Ağustos 2022
misafir
tarafından
yorumlandı
İnsalalh öyledir canım Rabbim evlatlarımiza sağlık versin
20 Ağustos 2022
misafir
tarafından
yorumlandı
Sen götür dediğinde babasına götürmüş ya demek babasından sana getirmeye eriniyor olabilir
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
20 Ağustos 2022
misafir
tarafından
cevaplandı
Başka doktorlara da gösterin. Ciddi bir şeyi yoksa rapor almadan ders aldır bence
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
20 Ağustos 2022
Pembeoje
(
427
puan)
tarafından
cevaplandı
Belirtilerin hepsi var diyorsun sonra gülümser konusur sosyal diyorsun
20 Ağustos 2022
Vidividi
(
1,537
puan)
tarafından
yorumlandı
Cevaplarda belirttiğim gibi takıntılı davranışları var
20 Ağustos 2022
Pembeoje
(
427
puan)
tarafından
yorumlandı
Anladim ama oyleyse bile hafif bir otizmli diye düşünüyorum gerekli egitimle halledilir gibi genelde konuşmazlar göz teması kurmaz çoğu gülümsemiyor bazen takıntılı davranış gösteren normal bebeklerde oluyor sonra geçebiliyor bu durum hemen otizm diyemeyiz tabi
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
20 Ağustos 2022
Edcmnf
(
589
puan)
tarafından
cevaplandı
Arkadaşımın oğlu var otizim başlangıcı tanısı koydular ama o baya öncesinde farketmiş ti hemen özel eğitime yazdrdi bayada faydası oldu, sende öyle yapablrsn. Allah'ım şifasını versin inşallah çabucak toplanır kuuzm
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
20 Ağustos 2022
Minikmeleklerim
(
7,793
puan)
tarafından
cevaplandı
Acaba nazar mı var ki bi okutsanız
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
20 Ağustos 2022
Piskopos-_civciv-_
(
6,048
puan)
tarafından
cevaplandı
Sadece konuşma güçlüğü varsa ekrandan uzak tutarak sürekli sosyalleştirerek hatta gerekirse kreşe yazdırarak çözülebilir görümcemin oğlunda konuşma güçlüğü vardı kreşe gidince 2 ayda şakır şakır konuşmaya başladı.. Rabbim korktuğun uğratmasın inşallah
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
20 Ağustos 2022
Bedaliza
(
3,267
puan)
tarafından
cevaplandı
Bence eğitimle düzelecek bi çocuğunuz var benimde 2 yaşında oğlum 3 e girecek neredeyse hiç kelimesi yok. Otizm belirtilerinin hepsi var dediğiniz ne var bilemedim. Ama her çocuğun yapacağı şeylerden biseyler benim oğlumda da var 2 yaşında yürüdü benimde oğlum.
Ben götürdüm korkulacak bisey yok ekranı azaltın demiyorum tamamen ekranı kesin dedi. Ayrıca rapor çıkaralım dil ve oyun terapisi için özel eğitim alsın dendi ben rapor çıkarmadım ama bu eğitimleri şuan memleketteyim haftaya dönüyorum hemen bu işleri halledip eğitimlere başlayacağız ayrıca kreşe de gidecek. Boş zamanlarda parka da gideceğiz. Yoğun bi zaman dilimi bizi bekliyor ama ben inanıyorum düzelecek benim çocuğum otistik değil çünkü evet diğer çocuklardan farklı ama senelerdir okuyorum araştırıyorum. Doktora götürüyorum olsa birinden biri söylerdi diye de düşünüyorum. Sizin de bizle aynı diye düşünüyorum.
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
20 Ağustos 2022
misafir
tarafından
cevaplandı
Böyle birşey başıma gelmedi Rabbım hiç bir çocuğun başına vermesin ama varsada üzülmeyin otizm hastalık değil farkındalıktır ilgi ve tedavi ile düzelebiliyor arkadaşımın kızı da otizm ama eğitim ve annesinin ilgisi ile gayet iyi durumda
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
20 Ağustos 2022
misafir
tarafından
cevaplandı
İnsallah değildir. Sonuç hayırlara çıksın.
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
20 Ağustos 2022
Mmeerrvvee
(
679
puan)
tarafından
cevaplandı
Inşallah yoktur instagramda merf_xl diye hesap var onu takip edin buyuk oğlu otizmli ama okumayı bile öğrenmiş kendi kendine erken yaşta annesi maşallah çok emek veriyor bayağı sorunları aşmışlar bir bakin o sayfaya
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
Sayfa:
1
2
sonraki »
İlgili sorular
0
oy