0 oy
396 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kızlar 33+4 haftalık hamileyim halılarımı yıkamaya vermiştim halılar gelmeden detaylı temizlik yapıyorum bugün sizce erken mi? Perdelerimi koltuk yastıklarımın yüzlerini yıkadım her yeri silip süpürüyorum şimdi. Bi tek camlarla mutfak dolapları kalacak sanırım onları da tek başıma yapamam diye kuzenimi beklicem yardım için. 

10 Cevaplar

0 oy
(1,186 puan) tarafından
Bence anca canım iy başlamışsın bende onu dert ediyorum nasıl başlicam diye Allah hepimize kolaylık versin 
tarafından
Amin inşallah :) sağol canım
-Reklam-
0 oy
tarafından
Canim ne yapabilirsen yap ilerleyen haftalarda zorlarsın bana annem kayinvalidem yapariz dediler ikiside gelmedi kaldim tek başına 
tarafından
Ben kimseye güvenmedim o konuda annemde bel fıtığı var kendi evini zor temizliyo kayınvalidem de görümceleri gönderir onlar da telefon oynamakran bişey yapamaz o yüzden iyice ağırlaşmadan kendim yaparım dedim
0 oy
(64 puan) tarafından
Kenini zorlamadigin surece nolacak canim yap temizligni millete kalsa doguma kadar bulasik bile yikatmazlar tabi temizlicez bende ev tasicam ben daha 10 haftalik hamileyim korkmuyorumda bsy olur diye 
tarafından
Zaten koktuklarımın altı yüksek altına rahat süpürge vileda giriyo ondan ağır bişey kaldırmak zorunda kalmadım hiç çok şükür ondan zorlanmadım :) ama 10 haftalıkken çok dikkat et sakın bişey kaldırma kendini de zorlama ilk üç ay önemli
0 oy
(16,598 puan) tarafından
Yani o halinle maşallah yapmışsın herşeyi çok yorma kendini erken de değil ilerisi haftalar tehlikelidir 37 den sonra doğumlar başlar 

Yani şimdiden yap kafan rahat eder 
tarafından
Aynen zaten 37 den sonraya bırakırsam ne olacağı belli olmaz diyerek yapıyorum hepsini şimdiden :) hepsini yaptım da akşam kavga var kesin eşim başlıcak niye yaptın ya bebeğe bişey olursa diye
0 oy
(2,842 puan) tarafından
Valla bende baslasam basliyim basliyom diyodum baslayamadan 36 haftada oglusum geldi :) bence erkenden yao
tarafından
Aaa o zaman en iyisini yapmışım :) nolcağı belli olmuyo
0 oy
tarafından

Kız bende 33 haftaliken yaptım bitti şu an 34 haftalıgım yine kirlendi :D:D

tarafından
Ben örtü sermeyi düşünüyorum açıkçası koltuklara halılara batmasın diye zaten artık küçük odaya geçircem kış geliyo salonu temizleyip kapatmış olunca tertemiz kalır inşallah :)
0 oy
(1,093 puan) tarafından
Haftamız ve günümüz aynı :) aaaaaaaa ben niye cok halsizim bende bugun bebeişin kıyaferleri yıkadım kuruyunca ütükeyip dolabına yerleştircem.. Bugun halıları toplucam yıkamaya gidicek.. Ama belimde bir agrı var anca yemek yapar biraz ev süpürürüm bende yavastan baslamak istiyorum.. Kendi ailem baska sehirde kayınvalidemde asla temizlik yapmaz imkanı yok yani gelse yardım etse gözüm acık gider herhalde bende beklemiyorum zaten.. Ama okadar cok iş var ki yavas yavas yapcam artık... Kolay gelsin sanada insallah  
tarafından
Doktor henüz bişey demedi ama normal istiyorum ben yürüyüş yapıyorum günlük y at ım saat veya bi saat bu hafta da hurma alıp yemeye başlıcam. Canım snacı aynen dediğin gibi böyle regk sancısı gibi gelip gidiyo bi de uyurken sırtüstü yatıp bacaklarımı dümdüz uzatırsam keskin sancılar giriyo o yüzden hep yan yatıyorum bi kaç kez de ayaktayken keskin sancı girdi ama onlar resmen kıvrandırıyo bi kaç saniye sürüyor
(1,093 puan) tarafından
Yaaaa hurma bende alıyım ozaman bu haftalarda mı baslamak gerekiyor.. Ya valla benim cok entresan ben resmen uykuda yüz üstü dönüyorum dönmemek icin yastık vs.. Koyuyorum ama olmuyor bebişi eziyprum doktor bişe olmaz dedi ama sonra vicdan azabı cekiyorum ama elimde degil.. Yürüyüşü bende sıklaştırıcam ins..  Merdiven cıkmakta iyi geliyor diyorlar ama inmek iyi degilmis arada yürüyüs yaptıgım yerde uzun bir merdiven var onu cıkıyorum.. Baska önerebileceginiz birdey olursa dinlerim biraz acemiyimde
tarafından
Karnın çok büyük değil o zaman üstüne yatabildiğine göre :) ben kaç aydır yatamıyorum öyle. Hurmaya günlük bir iki tane başlarım şimdilik 36 hafta olunca attırırım ama gebelik şekeri varsa doktoruna danış mutlaka bi de hurma şekeri yükseltiyor diye tatlıdan kaçınmak laızm biraz. Merdiven çıkmayı hiç sevmem ben açıkçası annemlerin evi 3 kat oraya bile çıkmayı sevmiyorum ama mecbur artık çıkarım ben de. Ben de tecrübesizim aslında ilk bebeğim ama etrafımdaki yeni doğum yapanlarla konuşuyorum hep :) bi komşum doğuma bir ay kala yağ ile masaj yap dedi perine masajını duymuşsundur zaten başka bi bilgim yok öyle doğumun kolay olması için :)
(1,093 puan) tarafından
Evet perine masajını duydum youtuba  dr. zahide kücükten dinlemiştim birde kağan koçatepeyi takip ediyorum tavsiye ederim.. Karnım büyük degil evet.. Tesekkür ederim ikimizin ve tüm hamileler insallah saglıcakla güzellikle kavuşur bebişine :) hayırlı günler size
tarafından
Amin inşallah :) iyi günler
0 oy
(5,910 puan) tarafından
En iyisini yapmissin kndini fazla zorlama yavas yavas dinlene dinlene yap kolay gelsin canim
tarafından
Kız zaten bi süpürge yapıyom oturup çay molası  bi vileda yapıyom çorba molası bi toz alıyom meyve molası :) öksürükten ses soluk gitti sıcak şeyler iyi geliyo ondan ikide bir sıcak molası :)
(5,910 puan) tarafından
En iyisini yapiosun canim oksurugun cok fazlaysa bal limon sicak su karistr ic iyi gelior
tarafından
Pekmez limon sıcak su yaptım bal yok evde o d aiyi geldi biraz :)
(5,910 puan) tarafından
Evt canim oda iyi gelior gecmis olsun
tarafından
Teşekkürler :)
0 oy
tarafından
Ahh sormaa erken.degill anca canim zaten bir gunde bitmior temizlik. Bende kendim yaptim nutfak dolabimdan tut cam perdelerime kadar. Annemler uzakta yardima geldiklerinde ben her isimi bitirmistim annemde calisio cunku kiyamadm ona yorulck diye. Ama cok zorladii beni skur btti temizligim. Zaten bitirsende btmio gene hergun silip supurmen gerekio gene 
tarafından
Tabi canım silip süpürmek hiç bitmiyo zaten :)
0 oy
tarafından
Daha erken bnce bn 35 de yaptm son gününde suyum geldi 
tarafından
Benim öyle temizlikten sonra suyum gelirse evde olay çıkar valla annemler bi yandan eşim bi yandan bana kızarlar

İlgili sorular

0 oy
30 cevap 611 göst.
6 Mayıs 2024 Aile & Aşk kategorisinde Pamuk şekeri (1,506 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 119 göst.
21 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Zehra asude (179 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 439 göst.
9 Ağustos 2020 Aile & Aşk kategorisinde Aslıs (13,306 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 217 göst.
29 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Havin06 (2,673 puan) tarafından soruldu

412,795 soru

12,428,033 cevap

45,562 kullanıcı