0 oy
252 göst.
Diğer kategorisinde (17 puan) tarafından
Merhaba durumumuz kötüye gidiyor maşum fiyatlar hergün uçuyor çalışıyordum maaşım çok iyiydi ama çocuktan dolayı bıraktım bebeğm 6 aylık eşm yetemiyor bebeğimi bırakabileceğim kmsem yok bakıcıya veren var mı nasıl oluyor memnun musunuz

8 Cevaplar

0 oy
(13,655 puan) tarafından
Post çıksın canım 

Benım 3 aylık 6 olunca düşünüyorum kaynanama bırakıp
(17 puan) tarafından
Bizim de ilk torun  bi kere gittik oplumu aldı kucağına dışarı bahçeye çıkarken kolonu kapıya çarpmış çığlık çığlığa bebeğim ne oldu diye koştum gizliyor bişe olmadı diyor fark ettim kolu kızarmış sana çocuk emanet edilmez dedim niye yalan söylüyorsun demek çocuğun başına bi iş gelse gizlersin sana güvenmiyorum dedim bi daha da gitmedik
(13,655 puan) tarafından
Allah Allah
Biz kirkı burda çıkardık gece iki kere yatağa yemek getırırdı kaynanam 3 aylık olacaz hala ilgisi aynı benım kız ishal olmuş dünden beri burdayız salı aşı olacak 2,3 gün kalırız artık
(17 puan) tarafından
Lohusayken bana yemek yap diyen bi kadın eşim sen hizmet edicen o yeni doğum yaptı bebekle uğraşıyor dediğinde eli kolu bağlı değil demşti kavga ettik
(17 puan) tarafından
Madem yemeğimi de kendim yapıcam sen nte geldin dedim tv karşısında bütün gün gece de bebeğin sesinden uyuyamadığı için uyku ilacı içerdi en sonunda eşime söyledim eşimde bi işe yaramıyorsan git dedi öyle gitti rahatına çok düşkün evi *** götürsün umrunda değil sürekli telefonda dedikodu yapuyor lohusayken beni evde yalnız bıraktı bebeğimle çıktı gezmeye bana sofra kurmazdı hatta eşim kuruyemiş alırdı sütüm için önümden alıp bizim de canımız çekiyor derdi yerdi
(13,655 puan) tarafından
Allah kolaylık versin canım emanet etme bebeğini şaşırdım valla
-Reklam-
0 oy
(2,071 puan) tarafından
Bende bebeğim 8 aylıkken mecburen çalışmaya başlayacağım.... Ay düşündükçe içime fenalık geliyor ama yapacak bir şey yok.... Yüklü miktarda kredi ödemeniz var
(17 puan) tarafından
Bizim de öyle doğumdan sonra baya borcumuz oldu annem çalılıyor kaynanama asla güvenmiyorum ki kendi de bakamam dedi sürekli komşulara gidip kapı kapı geziyor dedikodu yapıyor  zaten bende onun bakmasını istemiyorum hiç bilgisi yok omun çocukşarını kaynanası büyütmüş
0 oy
(1,918 puan) tarafından
Eylülde yolucuyum kismetse ise basliyorum doğum iznim bitiyor annem calisiyordu isten cikarttim 8 aylik suan ona birakcam gel git yapcaz bi sekilde yarim saat uzakta oturuyor bana 
(1,918 puan) tarafından
O nasıl laf öyle ya çocuk yaparkende baskasindan izinmi alcaz Allah allah
(17 puan) tarafından
Malesef hamile olduğumu söyledğimde km bakıcak dedi drek
(1,918 puan) tarafından
Yazik ya kaynanan falan bakiciyada guvenç lazim
(17 puan) tarafından
Kaynanama güvenmiyorum aşırı bilgisiz oğlumun kolunu kapıya çarpıp gizlemişti benden fark ettim kızardığı için yalancı bir insan ve tek ilgi alanı kapı kapı gezip dedikodu yapmak asla evde duramaz çocuğumu bırakır kenara keyif yapar ama uzaktan çok sever sadece sever
(1,918 puan) tarafından
Benimkide öyle biliyomusun alt katimda oturuyor o baksa ne guzel olcak ama guvenmiyorum
0 oy
(622 puan) tarafından
yorumlara baktımda en erken ben basladım galiba

2,5 aylıkken basladım kaynana dırdırı eş stresi bıkmıştım

iyiki başlamışım yoksa düşünemiyordum

çocuguma herseyin en iyisini aldım

ewe kamera aldım 300 civarıydı özledikçe girip baktım akrabadan biri baktı akrabafan varsa koy daha güvenilir olur senin için kamerada tak ses de dinleniyor kameradan.motorola bnmki
(17 puan) tarafından
Akraba yok malesef
0 oy
(520 puan) tarafından
Kızım 5 aylık 2.5 aylık tan beri çalışıyorum canım. Şuan annem bakiyor ama Ekim de bakiciya vereceğim mecburen.. hayat şartları çok zor. Şükür maaşım iyi. İstanbul da tek maaşla geçim imkansız. 
(520 puan) tarafından
Tabii ki tamamen güvenmiyorum güvenemem de.. daha öncesinde bir akrabamizin çocuğuna bakmisti oradan referanslı. Bende önce Allaha sonra o kadına emanet edeceğim.
(17 puan) tarafından
Gnde kaç saat çakılıyorsunuz
(520 puan) tarafından
Mesai saatim 8.30 17.30 ama 07.00-18.30 arası dışarıdayım
(17 puan) tarafından
Benn çalşma saatlerim uzun en az 8 9 saat oluyo bazen 14 saate çıkıyor
(520 puan) tarafından
Anlıyorum.. karar sizin. Yaşam standartlarınızi siz biliyorsunuz. Allah yardımcınız olsun
0 oy
(3,082 puan) tarafından
Bakici tanıdığın biri olursa çok iyi olur. Komşu en iyisi oluyor aslında. Eve gelen biri olmalı yoksa onun evine bırakmak eziyet olur sabahları hem de cocuk kendi konfor alanından uzaklaşmış olur. 
(17 puan) tarafından
İşte evet  tanıdığım da yok güvenebliceğim biri de yok napıcam şaşırdm
(3,082 puan) tarafından
Biraz araştır orada tanıdıklara yada iş arkadaşlarına sor böyle böyle birileri çıkar mutlaka
0 oy
tarafından
Şöyle söyliyim inan seni uzmek degil amacim. Ben 8 aylikken çalışmaya karar verdim emziriyordum mamasını da aldim elektrik sut pompası aldim 8 saat ise baslamistim yalnızca ogle molası oluyordu o sira sagabildim. Haliyle sutum azalmaya basladi. Ondan ziyade ben teyzeme birakiyordum sonucta en guvenilir o diye dusunuyodum gayette iyi bakti fakat 1 hafta dayanabildim kizimi cok ozluyodum goruntulu arasam aglamaya başlıyodu aksam ben gelince cok heyecanlaniyodu pesimi bırakmıyordu filan isi biraktim dayanamayip. Sonra da öğrendim ki kizimi koltuktan düşünmüşler ve bana hic söylemediler. Soyleseler sanki bagirip çağıracaktim en azindan haberim olurdu.. 

Benim icin kotu bi tecrubeydi bende çalışmayı cok ıstiyorum tek maasla geçinmek cok zor kendi ayaklarının üstünde durmak insani rahatlatiyor fakat iyi dusunmek lazım gercekten iyi bir bakici bulmak lazim. Hakkinda hayırlısı olsun 
0 oy
tarafından

İki sene ücretsiz izne ayrıldım ya kıyamadım. Sonrasında annem ve kayınvalidem dönüşümlü baktılar seneye de kreşe gider. Seninki daha çok minikmiş :( Anne sütü alıyor mu peki? Bir de işin nedir? Süt izni hakkın da var kullanabilirsin.

tarafından
Mamaysa daha rahat olur. Küçük yaşta alan kreşler de var ama ücretleri de ona göre oluyor. Bakıcı konusunda bir şey diyemiyorum, o düşünceye çok uzağım. :(
(17 puan) tarafından
Yani en fazla 4 bin verebilirim kreş lere hiç bakmadım kalabalık olmuyor mu ve çalışma saatlerim uzun 8 9 saat oluyor kreşler  kaç saat bakıyor offf çalışamıcam sanırım
tarafından
Bebek grubu kalabalık oluyor mu hiç bilmiyorum ama çalışma saatin çok fazlaymış, kreşin saati sana uyar mı onu bir araştır. Biraz daha idare edebilirsen eğer büyüt öyle başla. Çok zor ya çalışan anne olmak :(
(17 puan) tarafından
Keşke paraya ihtiyacım olmasa 2 3 yaşına kadar çalışmam sonra başlarım kreşe veririm diyordum
tarafından
Allah yardımcın olsun canım. Her şey onlar için.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 273 göst.
3 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 302 göst.
29 Haziran 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 530 göst.
0 oy
13 cevap 572 göst.
4 Nisan 2020 Diğer kategorisinde Beauty Alya & Mom (1,357 puan) tarafından soruldu

407,254 soru

12,224,519 cevap

36,825 kullanıcı

...