0 oy
596 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (140 puan) tarafından
Merhaba kızlar konuya nerden nasıl başlıuacağımı bilmiyorum ama sizlerden öneri almak istiyorum ben babamla iki yıla yakındır konuşmuyorum annemle 8 yıldır ayrılar biz beş kardeşiz babam küçüklüğümden beri çok sorumsuz bir adamdı inşaatta sıvacı ustasıydı işten çıktı mı eve hemen gelmezdi kahvede takılır saat gece 11 12 gibi gelirdi haliyle de annem buna sinirlenir söylenirdi o da annemi söylendiği için döverdi ben babamın hiç saçımı okşadıpını hatırlamıyorum üstüne kıyafetime aşırı karışır 11 12 yaşlarıma geldiğimde pantolon giymeyi yasaklamıştı kaç kere bunun için dayak yedim hakeret işittim anlatamam. Neyse e bu sırada senin babanen deden vs yok mu diyecek olursanız onlar zaten baş düşmanlar babam çok para kazanırdı yani onunla aynı işi yapan insanların hep evleri arabaları vardı çocuklarıda mis gibi yaşardı biz ise bir gecekonduda başımızda çatı olmadan kaç yıl yaşadık zaten oralar başlı başına ayrı bir hikaye yaz yaz bitmez annemin ve bizim çektiğimiz o sefalet peki baban paraları ne yapıyordu dicektiniz hemen cevap vereyim 6 halam ve dedem babaneme paylaştırıp eve geliyordu anneme bazen iki üç krurş verir yada vermezdi annem hep ordan burdan aldığı yardımlarla bizi büyüttü hiç unutamıyorum halalarımın çocukları bizim paramızla mis gibi yaşarken biz ise yarınki ekmeğin derdine düşüyorduk artı evde kavga gürültü hiç bitmezdi zavllaı anacağım. Yediği dayakalrı hiç unutamıyorum. Buraya ne yazsam ne kadar anlatsam da bitmez velhasıl bundan on yıl önce toki bizim mahalleye girdi ve ev karşılığında üstüne de biraz borçla ev verdi o eski derme çatma evi de annem dayımla yapmıştı babam hiç bir şeyini yapmadı neyse o evden kurtulduk tokide annem az da olsa rahat edecek derken babam belki değişir dedim ama daha kötü bir adam oldu anneme git kızlarınla bir fabrikaya gir çalış bu evin taksitlerini ödeyin benden artık bir şey beklemeyin diyordu annem de artık dayanamadı bir gün babam yine gece eve geldiğinde kapıyı açmadı babamda sözde hep yanımızda kötülediği ailesinin evine koştu o gün nasıl olsa evi annem onun üstüne yazmıştı bu arada annem babam o zman annem yardım alabilsin diye boşanmışlardı ama dini nikahalrı vardı yani annem babam eğer evi başkasının üstüne devrederse hiç bir söz hakkı olmuyordu neyse annem bunu mahkemeye verdi vs evimiz hep bir kargaşa siz bile bu anlattıklarımı çok karmaşık buldunuz ama inanın daha hiç bir şey yazmadım. Neyse o sırada lise son sınıfım annemle aşırı kavga ediyordum annemin psikolojısı tamamen gitmişti ben de asi bir kızdım hep kavga ederdik ben de dayanamadım en sonunda lise bitti hemen diğer yıl evlendim Allah razı olsun eşim çok iyidir üniversiteye yolladı beni okulumu bu yıl bitirdim ve şu an beş aylık hamileyim. Babamla bu yaptıklarına rağmen yakın zamana yani iki yıl öncesine kadar yine de babamdır diyerek konuştum çünkü ailesine para verdiğini bilmiyordum annem anlattı kendi de laf arası itiraf edince nefret ettim ondan benim düğünüme kendi akrabasından bir Allahın kulu gelmemişti kınaya söze doluştulat yediler içtiler düğübde takı takmaya gelince biri bile gelmedi ama babam olacak o şahsiyet zerre bunu umursamadı eşim babamla konuşmaya devam ediyor konuşma diyorum ama beni dinlemiyor babam eşime demiş ki hiç bir evladım öldğiümde cenazeme gelmesin neden benimle konuşmuyorlar anlamıyorum diyor hala bunu diyebiliyor. Kızlar siz olsanız ne yapardınız benim yerimde uzun oldu biliyorum ama hiç bir şey bile anlatmadım size yaz yaz inanın bitmez 

8 Cevaplar

+1 oy
(415 puan) tarafından
İlk defa bu kadar anlaşılır uzun bi posta denk geldim nihayet (konudan bağımsız farkındayım) ama yazmak istedim keşke yazarken herkes bu kadar özenli olsa
-Reklam-
0 oy
tarafından
Yüzüne dahi bakmam. 
(140 puan) tarafından
Bende bakmıyorum artık hiç bir kardeşim onunla konuşmuyor ama hala arkamızdan böyle söylemesi beni deli ediyor
tarafından
Duyma bırak Allaha havale et. Zaten Allah katında işi zor
0 oy
(2,127 puan) tarafından
Bu tamamen kişiyle alakalı bir durum bence yani görüşmek size zarar veriyorsa görüşmemek çok normal. Benim babam da bunlardan çok farklı ama çok büyük zarar verdi anneme ve bize. Şuan ablam asla görüşmüyor. Ne ölüme ne ölüne dedi. Ben ve kız kardeşim görüşüyoruz. Ablam görüştüğü zaman eskileri hatırladığı için yıpranıyordu, affedemedigi için sildi babamı. Ona hak veriyorum ama ben affettim. İyileşmek içi affettim. Ablamın karakteri daha serttir ben daha yufka yürekliyim. O yüzden kişisel bir durum dedim. Size ne iyi gelecekse öyle yapın, başka hiçbir şey önemli değil. 
(140 puan) tarafından
İnanın ben sert bir insan değilim hatta aşırı yumuşak huylu bir insanım ama babamın hareketleri davranış tarzı ve yaptığı çok şeyi inkar etmesi artık dayabaılamayacak boyutlara getirdi.  Ailesi dedem ben sizi torun olarak görmüyorum dedi yüzüme kaç kere. Ona rağmen hala onlarla yaşıyor ve parasını hala onlara veriyor bir gün bizim evimizde kurban kesmeyen adam bayramları öğlen 12 kere kadar uyuyan adam ailesinin evinw gittiğinden beri her yıl sabah 4 kalkıp kurban kesmek için sıraya giriyor halalrım çocukları toplanıp bir güzel yiyorlar daha neler neler bu babamı Allah aşkına
(2,127 puan) tarafından
Çok haklısınız tabi ben yazmayı unutmuşum babam değişti yani hatalarını kendince telafi etmeye çalışıyor o yüzden benim affetmem kolay oldu. Sizin babaniz da çaba gösterse daha kolay olur işiniz
(140 puan) tarafından
Ne güzel en azından hatalarını kabul etmiş ve çabalıyor bizim ki çabalamayı bırak hatasını bile kabul etmiyor
0 oy
(909 puan) tarafından
Canım aynı sorunların Bi kısmı bizde de yaşandı, bazı durumları farklıydı, babam çalışan biriydi işten çıktığı gibi kahve giderdi, annem para ver pazar gidecem evde yağ salça bitti diyince kıyamet kopardı evde huzur olmazdı. Annem çok şiddet uyguladı tabi çocuk olunca savunma yapmıyorduk. Büyüdük biraz duruldu ama yine eski haline döndü, başkaların lafın gidip evede kavga çıkarırdı biri desin karını kızını adam ile gördük inanan biriydi. Anlatacak çok şey var. Şuan annem babam boşanıyor ayın 9 da mahkeme var. Şubat ayında beni aradı yine annem ile ablama iftira atmışlar isimlerini ver dedik vermedi köyden ist geldi sözde namus temizlemeye, rezil edip gönderdik öyle kolay değil namus dil uzatmak, ablam mahkemeye verdi babamı bana iftira atanları söyle dedi söylemedi çünkü. 6 aydır aramıyorum çünkü bizim için bitti. Ölüden farksız
(140 puan) tarafından
Senin babanda aynıymış benim babamla Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın bunları ve bunun gibi olanları en kızdığım notka yaptıklarını bşidkleri halde bizden evlatlık beklemeleri
(909 puan) tarafından
Bizimki çok kötüydü annemi birgün dövmüş ben işteyken komşular gelmiş sese. Ablam beni aradı eve gittim abin eşyaları topladı onun yanından ayrıldık 3 ay yanımıza gelmedi sonra geldi yüzsüz. Annem gözü mor çok gezdi biz 4 kardeş annemizin yanındayız her anlamda çünkü yokluk çile çekti gariban anam.
0 oy
(3,463 puan) tarafından
Ben anneni merak ettim o napiyo nasıl 
(140 puan) tarafından
Şu an iyi on beş gün önce ameliyat oldu bir böbreğini aldılar böbreğini babam ve ailesi çürüttü annem ilk gelin olarak gittiğinde aynı evde yaşamışlar kaynana kayınbaba halalrım dan bazıları da bekarmış annemi resmen temizlikçi olarak kullanmışlar böbrekleri iltihap aldı aldı en sonunda bitti bütün bunlara rağmen hala arkamızdan konuşabiliyor o adam  dayanamıyorum buna
0 oy
tarafından
Bu baba değil ki başınıza bela . 

Annene çok üzüldüm ya :( ins şimdi çok mutlu ve sağlıklıdır.

Yerinde olsam asla görüşmezdim zaten gün yüzü göstermemiş , babalık yapmamış şimdi de gerek yok derdim. Esimle de görüştürmem . Şiddetin her türlüsü varmış , yaşananlar kolay şeyler değil böyle bir insan hayatında hiç olmasın daha iyi. 
(140 puan) tarafından
Aynen canım başbela birde toki evleri hep bir arada oluyor ya dedemlerde aynı mahalledeydi bizle onlarda bizimle aynı yerde babamın akrabaları falan şu an aynı toki deler annemle annem her gün onları gördükçe iyice kötü oluyor kız kardeşim hemşirelik son sınıf inşallah atanırsan annemi kardeşlerimi alıp tayin olacağı yere gidecekler belki öyle bu adamdan kurtulurlar
tarafından
İns Allah her şeyi gonlunuze göre versin
0 oy
(7,932 puan) tarafından
Olmaz olsun öyle baba gün yüzü göstermemiş .Konuşma çıkar hayatından , eşine de herşeyi anlat oda konuşmasın.Bugün konuşmak ister yarın elden ayaktan düştüğünde bakmanı ister sonu gelmez.Öyle bir baba evlat sevgisini hak etmiyor .Gitsin kardeşleriyle , kardeşlerinin çocuklarıyla konuşsun , elden ayaktan düştüğünde de onlar baksın.Onun kendinden ümidi yavaş yavaş kesilmeye başlamıştır , sahip çıkmanız ilgilenmeniz için yaklaşır kuzum
(140 puan) tarafından
Aynen onun için yanaşouor yanımıza afedersin ineği sağdılar postu kaldı onu da bize atmaya çalışıyorlar
0 oy
(598 puan) tarafından
Halalar ve çocukları baksın konuşsun babanla. Yaptıklarının hâlâ farkında bile değil. Evi annen alabildi mi peki annen şimdi nasıl 
(7,932 puan) tarafından
annesi evi geri alabildimi bende çok merak ettim inşallah görür de yazar ve inşallah almıştır
(140 puan) tarafından
Evin hepsini aldı başta ama babam yargıtaya verdi avukat vs tuttu evin yarısını aldı yarıaı onda yarısı annemde şu an
(598 puan) tarafından
Pislik herif ya

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 723 göst.
0 oy
3 cevap 174 göst.
9 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Damla berna (2,359 puan) tarafından soruldu

408,647 soru

12,280,462 cevap

37,876 kullanıcı

Kategoriler