0 oy
1,599 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
Kız kardeşim 14 yaşına yeni girdi ,bizim eve cok yakın bi proje lisesini kazandı dersleri çok iyi 443 puan almıştı sınavdan. Ben 29 yaşındayım bu arada. Yas farkimiz var yani.

3 aydır bizde kalıyor. Okulun ilk döneminde de bizde kalacak.Sonra annem ilçeden buraya taşınacak yani o zamana kadar bizimle. Babam her ay düzenli harçlığını yolluyor maddi hic yüklüğü yok zaten olsada başım üstüne 

Annem ders çalışıyor diye hiçbir sey ogretmemiş. Bana sen bi seyler öğret seni dinler diyo. 

Düzenli olarak telefonunu kontrol ediyorum zaten o konularda sıkıntı yok. Sosyal medya kullanmıyor. Dersleri cok iyi ama ne temizlik ne düzen hiçbir sey bilmez.

Çamaşır ser dediğimde surat yapiyo ve cok kötü seriyo çünkü bilmiyo bu böyle olmaz diyorum bana yaptirma abla o zaman diyo. Süpürge cektiriyorum eve baştan savma yapiyo. 

Süpürgeyle ilk defa tanışıyor gibi. Makineye bulasik dizmeyi bile bilmiyor yani napcam ben bu kızla? Banyoya giriyor her yer saç temizlemiyo. Bornozunu asmiyo yatagina atıyor ben kaldirmasam ellemez. Çocuklarla cok guzel ilgileniyor bu arada o konuda da sıkıntı yok. 

Enistesiyle de cok iyi anlaşıyo cok sayılıdir insan ilişkileri iyi. Markete bakkala filan gidiyo hic oflamaz. Ama ev işi konusunda napcam bilmiyorum? 

İş bölümü yapmak işe yarar mi? Yakinda okul acilcak dersler baslicak onu bahane edecek bunun önüne geçmem lazım.

48 Cevaplar

0 oy
tarafından
İnşallah kızım derslerde hep birlikte başarılı olur hiç işinde değilim İnan yeterki hayatını kurtarsın 
-Reklam-
0 oy
(52,086 puan) tarafından
kendi arkasını toplasin yeter yada dagitmasin 
0 oy
tarafından
Maalesef küçükken ögrenilmedigi zaman büyüyünce yük üstüne binince çok zor oluyor
tarafından
Evet kesinlikle ağaç yaşken egilir diye boşuna dememişler
0 oy
(7,929 puan) tarafından
İş bölümü yapın canım işleri paylaşın.Mesel tüm çamaşırları astırmak yerine sadece onun çamaşırlarını astır .Banyoyu saçlı bırakmaması konusunda uyar .Bi anda yüklenince sıkılmıştır.Üniversiteye gidince evde kalırsan bunları yapmalısın ne kadar çabuk öğrenirsen o kadar rahat edersin , senin iyiliğin için yaptırıyorum de motive et .Liseye başlayınca biraz daha toparlanır , olgunlaşır ablası , biraz sabır et.Zamanla kavrar 
tarafından
Cok haklısın kuzum bnde oyle düşünüyorum
0 oy
(2,220 puan) tarafından
Bence doğru bir yaklaşım değil. Evde yaşıyor diye evin isini yapması gerekmez yaşı küçük zaten. Ama en azindan kendi çıkardığını toplasa yeter. Onlari şöyle bence. Ben evde yoruluyorum sen bana yardımcı ol demiyorum ama en azından banyodan çıkarken saçlarını topla bornozunu al hani kendi işini gör ben senden başka bir şey istemiyorum ablacığım de zaten siz kardeşsiniz anlar seni
tarafından
Yaşı tam zamanı şuan liseye başladı. Evde yaşıyor diye evin işini yapmalı derken ben kendi evimi degil annemlerin evini kastettim aslında o evde babası abisi annesi var sonuçta genç bi kiz olarak annesine yardim etmeli benm zamanimda annem gençti ama şimdi yaşlandı kadincagiz yetişemiyor 2 erkek var bide kiz kardeşim yapmak zorunda annesine yardım edecek. Bnm evde yapmasada olur ikinci döneme gidiyo zaten idare ederim ama bnm amacim sadece o terbiyeyi vermek ona öğretmek çünkü annemi dinlemiyor hiç iş bilmiyor. Çamaşırı nasil serilcegini bilse eve gidince anneme kolaylik olur bel fıtığı var uzun sure ayakta kalamiyo kadin. Kardeşim camasir sermeyi bilmiyo belki inanmazsin tişörtü 2 ye katlayip oyle ipe seriyor o sekilde asla kurumaz :) bunun gibi şeyler işte ben ona ogretmeye çalışıyorum o kadar. Bazi seyleri soylemeden yapmalı. Kullandigi yeri temizlemeli yatagini toplamali falan.
0 oy
tarafından
Valla bacım ben 18 yaşından evlenene kadar çalıştım yani ev işi yemek vs asla yapmadım annem çok titiz biri kimsenin yaptığı işi beğenmez ben bir şeyi düzelttim diyelim evi topladım asla beğenmezdi diyordum kendi kendime aman zaten begenmiyor niye boşuna kendimi yoruyorum ki diye. Yani anliyacagin hicbirsey bilmeden evlendim . Şuan ikizlerim var her işi yaparım çocuklara rağmen evim temizdir evime gelenler çok şaşırır hatta nasıl yapıyorsun bu kadar işi diye. Yemek yapmayı asla bilmezdim netten bakarak öğrendim her yemeği yapıyorum şuan . Yani iş başa düşünce insan mecbur kalıyor yapmaya. 

Sen degilde annenin öğretmesi daha doğru  sanki bilemedim . 

Şey yapmayın mesela hevesini kırmayın çamaşırı düzgün asamadi mi yapamadin böyle değil demek yerine . Göster 1 kaç kere sonra o yapsın baktın olmadı hevesini kırmayın ters tepki vermeyin derim
tarafından
Ilerde senn gibi olacagini bilsem kafam rahat eder kuzum bilemiyosun iste. Aslinda annemin yaomasi lazim ama oda bana bu donem yaninda kalicak ogret beni dinlemiyo dedi. Zaten oyle yapıyorum gösteriyorum tişörtu mesela ikiye katlayip sermişti duzgunce söyledim bu böyle kurumaz ablam dedim doğrusunu gosterdim. Elimden geleni yapıyorum bakalim az biraz bi seyler kapsa yeter.
0 oy
(2,016 puan) tarafından
Kendi dokluntusunu toplamayi ogret yeter. Yatagini toplasin biyerden cikarken arkana bakip cik de 
0 oy
(25,193 puan) tarafından
Çocuk okusun derslerine odaklansın yani ev ailip süpürmek çamaşır sermek ne alaka. Kendi işlerine ortak arıyorsun bence sen. Çocuk okumak için sende kalıyo yani zamanla alışır yaosr. Onu yap bunu yap deyip sonrada yaptıgını begenmemek çok kötü yapıyo baştan savma yapıyo demek ne ayıp. Demekki onu beceriyo yani elinden o geliyo demekki. Eğitmek adı altında işlerine ortak arıyorsun resmen kusura bakma. 
tarafından
Yani bacim zorla soyletiyorsunuz insani. Büyük temizlige ayda 1 temizlik şirketinden geliyorlar benim eve çok cam var vs diye bunu burda söyleme geregi duymadim ama yani işlerime parayla ortak tutabilecek durumdayim kardeşim kenarda dursun ki yapılan is agir is degil yani. Sen evini her gun veya 2 gunde 1 supurmuyor musun? Kac dk sürüyor ki max 15dk sürer. Okumasına engel olacak her seye ailecek biz karsi geliriz zaten senn söylemene gerek yok. Burda konustugumuz şey genc bi kiza temizligi duzeni öğretmek. Yatagini toplamiyor mesela saçlarını tariyor ve dokulenleri alip çöpe atmiyor elinden gelen bu diyip susmak dersleri var diyip sessiz kalmak onun kötülüğüne olur.

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 385 göst.
7 Mart 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 1,091 göst.
20 Ekim 2023 Aile & Aşk kategorisinde Yoruldum bu hayatan (444 puan) tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 1,496 göst.
1 Eylül 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
36 cevap 1,063 göst.
14 Ağustos 2021 Aile & Aşk kategorisinde Habis57 (2,350 puan) tarafından soruldu

412,621 soru

12,422,569 cevap

45,297 kullanıcı

Kategoriler

...