0 oy
366 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (274 puan) tarafından
Kızlar kayinvalidem aramız iyidir ama geçenlerde yoğurtlu tavuklu salata yapmıştım evime geldiklerinde. Bir gün konu açıldığında beğenmedim falan dedi Bende nezaketen beğendim deseydin bari dedim. Napiyim yalan mi soyliyim dedi durustce soyluyorum dedi . bende normalde  misafirliğe gittiğim yerde yemekler güzel olmasa bile beğenmedim diyemem. Emek vermiş diye böyle düşünüyorum. Bugün tekrar konu açıldı ben samimi olduğumuz için öyle söyledim falan dedi. Ben mi yanlış düşünüyorum acaba siz ne düşünüyorsunuz.

21 Cevaplar

0 oy
(8,581 puan) tarafından
Begenmeyebilir ama dile getirmeseydi keşke 
-Reklam-
0 oy
(1,306 puan) tarafından
Kırılmam ama üzülürüm 
0 oy
(260 puan) tarafından
Samimiyete bagli. Yakin cevremden biri elestiri yapabilir. 7 yabanciyi agirlasam bana yemegini begenmedim dese nazik bulmam. Bende gittigim  yerde begenmedigimde belli etmem ama yakin biriyse söylerim su baharati fazla koymussun. Veya bugün yemegin olmamis
(274 puan) tarafından
Dediğin de doğru. Su da var ki birileri için ben tek başıma özenip emek vermissem sonrasında böyle denilince üzülüyorum
0 oy
tarafından
Benim hoşuma gidiyor bidakine ona yapacaksam begenmedigi şekli değil baska şekliyle yapiyorum ;)
0 oy
(735 puan) tarafından
Kırmadan beğenmediğini sylese bir şey olmaz ama üslubu kırıcı ise insn üzülür tabi
0 oy
(6,908 puan) tarafından
Insan üzülüyor tabi ama kırılmaya gerek yok bence. Olabilir herkes herzaman mükemmel yemek yapmaz. Bazen bozulabiliyor 
0 oy
(25,196 puan) tarafından
Kayınvaldem yabancı değil misafir hiç değil. Beğenmediği şeyi söylerse alınmam bende aynı şekilde begenmediğim yemek olursa söylerim ve begenmediğim için yemem 
0 oy
(4,386 puan) tarafından
başlığa cevabim, yaptığımı yiyen, yine yemek için can atıyor. Allah'ın vergisi☺
(274 puan) tarafından
Maşallah sana canım
0 oy
(1,437 puan) tarafından
Begenmedim dediginde eline ne gecti acaba dedigin gibi nezaketten eline saglik diyebilirdi takma bosver bazen insanlar patavatsiz konusuuorrlar
0 oy
(3,675 puan) tarafından
Yemek damak zevkine uymamış olabilir senle ilgili değildir senden kaynaklı olduğunu söylediyse ayıp etmis
(274 puan) tarafından
Salata olduğu için tuz koyunca ve hemen servus etmeyince sulanıyor yalan değil. Ben de kabul.ettim sulandigini. O samimiyetten dürüst konuşmuş. Bende samimiyetten dolayı nezaket bekledim tam tersi konu da biraz uzadı o da bana kırıldı farkettim
0 oy
(3,565 puan) tarafından
Beğenmediyse beğenmemiştir samimiyetinize güvenerek söylemiştir canım takılma bence boşver. 
0 oy
(1,009 puan) tarafından
Samimiyete bağlı bacım. Aşırı samimi olduğum biri dese mesela o yaptığım yemeği değiştiririm. Farklı bir şekilde yaparım güzel olması için. Ama şöyle birşey de var herkesin damak zevki aynı değil. Bu tarz şeylere hep açığım yani doğru fikir söylenilmesine. Hoşuma da gidiyor yalan söylenmemesi.
0 oy
(13,899 puan) tarafından
Söyleyebilir alınmam
0 oy
(3,060 puan) tarafından
Canımı acıtan doğru tercihimdir tabi ki dediğinde samimiyse sırf demorolize etmek için demiyosa ve toplum içinde demiyosa arada samimiyet varsa doğru söylemesini tercih ederim 
0 oy
(723 puan) tarafından
Ben sormadan söylüyorsa hoş değil ben beğenmezsem ses çıkarmam beğendiğimi söylerim.Karşı taraf sorarsa nasıl olmuş diye öle söylerim olumsuzsa
0 oy
(49 puan) tarafından
İnsanları kırmak o kadar basit olmuş ki sofraya koyulan herseyin bir emeği vardır beğenmesen bile eline sağlık deyip kalkılır yada usuplu bir şekilde ağır geldi kızım dersin o kadar
0 oy
(8,036 puan) tarafından
Damak tadına uyumamıştır yani normal ben önüme koyulan yemegi begenmediysem nezaketende olsa yemem kim olursa olsun damak tadıma uymadı derim kaynanan da kötü niyetle demedi bence
0 oy
(1,825 puan) tarafından
Birinin yemegini beğenmezsen eline sağlık de geç niye kalp kırarsın ki ne gerek var 
0 oy
tarafından
Ne kadar yediğine bakarım .... Bugün eşim 2 tapak pilav yedi maşallah yesin sorun yok yanına yaptığım yemekle ... Bir ekmek bitmiş yemekle pilav bitmiş 3 bardak ayran icilmis ( bu pilavın bir şeyi eksik) evet dedim ruhu eksik oda olsa tam olurmuş :) .... Yapacak bişey yok yediğine bakar maşallah güzel yedin derim kırmadan o  kirmiyor ya 

İlgili sorular

0 oy
27 cevap 793 göst.
21 Ocak 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 564 göst.
31 Ağustos 2021 Aile & Aşk kategorisinde EsleminAnnesi (3,102 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 688 göst.
14 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
24 cevap 748 göst.
30 Haziran 2020 Aile & Aşk kategorisinde Beyza sumak (122 puan) tarafından soruldu

412,088 soru

12,405,551 cevap

44,592 kullanıcı

Kategoriler

...