0 oy
710 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Biraz önce 1,5 yaş beslenmesi hakkında post gördüm. Sonra kendimi sorguladim. Ben nasıl bakıyorum acaba kızıma yetebiliyormuyum kızıma diye düşündüm. Ki hatalarımı biliyorum onlarida sizinle paylaşmak istiyorum.

Sabah kahvalti çeşitleri (bütün saydıklarımı 1 günde vermiyorum meyveler haricinde onları sürekli veriyorum kahvaltidan sonra ;

• Haşlanmış 1 tane yumurta
  • Ara sıra pankek(muzlu,elmali, cilekli ama güzel olmadı pek begenmedim, tarhanali, irmikli) sürekli çeşidini degistiririm.
  • Omlet (içine yogurt koyup iyice karıştırıp yapıyorum)
  • Patatesli tost yapiyorum( patatesleri rendeleyip iyice suyunu alıp içine yumurta, az bi karabiber, tuz , kaşar ekleyip tost makinesine basıyorum)
  • Fırında patates kızartması yapıyorum.
  • Peynir, zeytin, kaşar, balli ekmek koyuyorum yemiyor tabağından atar. Domatesi sevmez ilk defa bugün yedi. Her zaman teklif ederim. Domatesi tam çatalla alıp tabağına koyacakken hayır diye kafasını sallar. Ben yinede 2 tane koyardim. Hiç yemezdi direk yere atardı. Sürekli tabağına koya koya alıştı inşallah artık hep yer.

Meyve sıkacağı almıştım kızım için. Elma , armut vs. meyvelerin suyunu bardakla veriyordum. Kahvaltı arasında içsin diye ama kızım sadece meyve suyu içmeye başladığını fark edip en son vericem diye karar verdim kendimle kahvaltısını düzgün yapsın diye. Sonra netten baktım. Meyvenin kendisini vermeniz daha iyi diye yazıyordu. Bende yine yeni karar alıp kahvaltısı bittikten sonra 1 tane muz, elma ve salata veririm her sabah. 

12-1 gibi öğlen uykusuna yatar 2 saat sonra uyanir. Uyanınca mama veriyorum 2 saat öyle tok kalıyor. Akşam 5-6 gibi akşam yemeği yeriz. Ogün ne yemek yaptiysam veririm. Postlarimdan hatirlayanlar olur mu bilmem ama yinede belirteyim kızım kendisi yer içer bardakla. Çatal kaşık kullanıyor kendisi. Makarna, tarhana çorbası, fasulye yemeği suyuna ekmek koyuyorum fasulyeyi yemiyor, kıymalı patates yemeği, fırında yada ocakta tavuk yapsam veririm. Dışını değil içini çünkü yagda pisirdigim için belki dokunur ne biliyim :D tavuk et ne varsa veririm. Karpuzu çok sever. Sırf kızım için her bittiginde karpuz almisligimiz vardır. Önceden yoğurt, keci boynuzu pekmezi ve bebek bisküvisi veriyordum geceleri. Bıraktım vermeyi zaten yemeklerine karıştırıyorum yada ayrı tabakta veriyorum kendi yiyor diye vermiyorum. Aklıma gelmeyenlerde vardır şuan bilemedim. Her sabah haşlanmış yumurta kesin yaparım ve yer .

Yaptığım hatalar; 

• Halen mama vermek( bana göre hata değil ama hata diyenler verme diyenler çok. Gündüz 2-3kere veriyorum) eşim bırak mamayı diyor ama yemeklerden çok doymuş gibi hissetmiyorum. Kendi yediği için zaten hep dökülüyor. Bana yedirttirmez kendi yemeyi seviyor. 

Gece mamayı kesmemek ( çoğu kez biraktirmaya çalıştım ama geceleri hep uyanıyor. 4-5 gibi uyanıp bizide uyutmuyor mecbur veriyorum) eşim bile mamasını ver öyle uyu der. Sonrası sıkıntı oluyor. Eşim beni strese sokuyor niye vermedin mamasını bak kız uyandı uğraş şimdi der gider yada kendi uyutmaya çalışır ertesi gün laf eder senin yüzünden uyuyamadim der. 

Kızıma yetiyormuyum sizce kızlar ? 24 saatte 4 kere mama veriyorum. 2 gündüz 2 gece. Kızım gece 9.30-10 gibi uyuyor mecbur 2 kere veriyorum mamayı 3 saat arayla . Bazen 4 saat sonra veriyorum gece 2 kere değil 1 kere mama vermiş oluyorum. 

Uyku saatleri, mama saatleri, alt değiştirme saatleri, su içme saatleri derken saatlerle kafayı yiyorum :D

Ki tahmin edersiniz artık tanıdınız beni postlarimdan ne kadar detaycı ince düşünen biri olduğumu. Saatine gore5 davranmayı severim. Hesap ederek 3 saattir kızım yemek yemedi kesin acıktı diye net dusunmeyi Seviyorum. Bu yüzden herşeyin hesabini tutarım. 

Cidden çok uzun yazdım şuan farkındayım. İnşallah okursunuz. Eksiğim var mı kızlar ? 

Hepimiz anneyiz bebeklerimizi en güzel şekilde büyütmek istiyoruz ama kimimizin tecrubesi olmadığı için, kimimiz baskı altında kaldığımız için (kaynana çevre vs.) , kimimiz zihnimiz yorulduğu için herşeye kosturmaktan dolayı bazı şeyleri 4×4luk yapamıyoruz. Ama bu kötü anne olduğumuz anlamına gelmez. 

Bilmemek ayıp değildir öğrenmemek ayıptır <3

Sizde lütfen bir yanlışım varsa bunu bir kusur gibi değilde öğüt gibi söyleyin :happy:<3

12 Cevaplar

+2 oy
(14,253 puan) tarafından

Kız sen bu kadar şeyi nasıl yaziyorsun okuyamadım :D

(14,253 puan) tarafından
Elif ☺️♥️memnun oldum☺️
tarafından
Bende memnun oldum canım ☺️☺️❤️ Artık adını unutmam elifcim ☺️
(14,253 puan) tarafından
Aklıma kazıdım o zaman fundayi☺️☺️unutmam inşallah kiz
tarafından
Unutsanda sıkıntı değil canım. Ben böyle şeylere takılmam yüz kere kız sen kimdin diye sorsan bile yüz kere Funda derim sorun yok ❤️❤️
(14,253 puan) tarafından
☺️♥️♥️♥️
-Reklam-
0 oy
tarafından
Öğle yemeği yok galiba burada?öğlen uyumadan önce ya da uyandıktan sonra yemek vermeyi tercih ediyorum ben genelde.
tarafından
Sabah uyanınca kan ilacı veriyorum canım. 10da uyaniyorum hemen ilacını veriyorum ortalığı topluyorum. İlactan 1 saat sonra veriyorum kahvaltısını . 11 oluyor 1 saat kahvaltı suruyor bazen 1,5 saat . Yavaş yiyir kizim oyun oynayarak sonra öğlen uykusuna uyuyor.  1 gibi bazen 1,5ta uyuyor. 3 gibi uyanıyor sonra mama veriyorum. Oda 2 saat tok tutuyor. Sonra akşam yemegi yiyoruz canım. Yani öğlen uykuyla geçiyor kizim 2 saat bazen 3 saat uyur .
tarafından
Cnm kan ilaci 1 yasina kadar di. Birakmadin mi
tarafından
Yok canım bırakmadım :) hata mi yaptım kız :D 2 yaşına kadar vermeyi düşünüyordum ben :D
0 oy
tarafından

Keske özetle tuşu olsa :D

tarafından
Ama detay verdim eksik yazsam ayy kızını besleyemiyorsun sadece bu kadar mi yediriyorsun diyeceksiniz :Ddd
0 oy
(4,585 puan) tarafından
Bence yanlışin yok tebrik ederim seni 

Ama şu detayında belirtmek isterim ki bu tek çocukta böyle 2-3 olunca (benim gibi) artık bir süre sonra yetisemeyip saliyorsun.bence gündüz mamayı kesebilirsin onun dışında gayet güzel ahh eski zamanlarım:))
tarafından
Çok sağol canım okuyan gözlerinden öpüyorum senin ❤️❤️ bazı postlarin başından bile okurken noktalama isaretleri olmadığı için direk okumadan çıkıyorum. Okuduğumda birşey anlamıyorum nokta virgül olmayınca. Eskiden çok kitap okurdum ordan kalan bir alışkanlık. Benim yazilarimida okuyan arkadaşlarımin rahat ve akıcı okuyabilmesi için özeniyorum yazılarıma ❤️☺️
(4,585 puan) tarafından
İşte insana saygı budur.bazen öyle takılıyorum ki yazılara posttun konusunu unutup bacı git bı kendin oku anlayabilirsen gel bize anlat diyesim geliyo bizde kusursuz değiliz klavye çok garip garip şeyler yazıyor ama insan bı döner bakar ben ne yazmışim diye
tarafından
Aynen öyle canım. Ben çok uzun postlar yazmama rağmen. Paylaştıktan sonra usenmeden okuyorum postumu. Çoğu yerde klavye kendi düzeltmiş farklı birşey yazmış yada hızlı yazayım derken başka harflere basmisim. Hemen duzeltirim tek tek okuyup. Ben yazmayı da okumasinida severim. Ama ne yazikki çoğu kişi okumuyor yazdıklarımı. Dikkatli yazmama rağmen.
(4,585 puan) tarafından
Valla ben okuyorum seninkileri isim yoksa cevap veriyorum sen yaz yinede takılma kimseye
tarafından
Teşekkür ederim canimm zaman ayırıp okuduğun için ❤️❤️☺️ hep uzun yazıyorum valla
0 oy
tarafından

Hepsini okudum canım maşallah daha ne yapacaksın :D

tarafından
Ahh Hulyacim canım sonuna kadar postumu okuyup işkence çektiğin için güzel gözlerinden öperim ❤️❤️☺️
tarafından
Yaaa canımsın bende senin o güzel yanaklarından öperim ☺☺❤❤❤
tarafından
Cansın kuzumm çok teşekkür ederim ❤️☺️
0 oy
(1,160 puan) tarafından
Gündüz mamasını kes canım mecbur yemek yemek zorunda kalır kahvaltı ara öğün öğlen yemeği ara öğün akşam yemeği şeklinde ilerle illa ki yer mamayı gece ver sadece zamanla bırakır 
tarafından
Yemekleri yiyor canım. Mama vermeme rağmen yemek yemesini seviyor.  Sabah kalkınca kan ilacı veriyorum sonra 1 saat bekliyorum öyle kahvaltı yapıyoruz sirf bu yüzden öğle yemeği olmamış oluyor. Öğlen uyuyor 2-3 saat. 3te uyanıyor mama veriyorum. Sabah kahvaltisini iyi yapıyor.
0 oy
(13,847 puan) tarafından

Ben hepsini okudum :D benim fikrim soyle mama istersen yine ver ben 19 aylikken emzirmeyi kestim daha bisey vermedim mama falan. Ama oglen uykudan uyaninca corba ver mama yerine bence. 3de corba icse 5.5 gibide yemek yer acikir yine yani. Bu arada aksam 5 gibi yiyoruz demissin 4 4.5 saat var uyumasina sonra ne yiyor yatana kadar

tarafından
5-6 gibi akşam yemeği yiyoruz. Bazen saat değişip 7yi bulabiliyor. Kızım zaten 9-10 arası uyuyor. Meyve yediriyorum. Kızım 3-4 saat bile aç kalma özelliği var :D bazen versemde yemek yemez. Çubuk kraker vermiyorum. Akşam yemeğini verdiğim için tekrardan yemek verince yemez mama sandalyesine oturmaz ağlar.
(13,847 puan) tarafından
Anladim canim meyve falan yiyosa o tutar gecede mama veriyomussun zaten ac kalmiyodur ama bana kalirsa oglen mamayi kes corba ver yerine
tarafından
Açıkçası sabah kahvaltısı öğlen yemegine denk geldiği için o öğün geçmiş oluyor. Kızım günde 2 kere uyuyor. O uyumuskende dinlenmeyi tercih ediyorum :( bacaklarda varıs , kabızlık , diş ağrısı , diş çekimi derken . Bunlar olmasa bile inan kii başıma çok ağrı giriyor. Bazen 1 saat uyuyo uyanıyor. Sa.laklasiyorum keşke 2 saat uyusaydi Allah'ım diyorum :( akşam yemeği olarak çorba vermiş oluyorum
(13,847 puan) tarafından
2 kere uyudugu icin uykulari azdir canim tek uyku yapsa daha fazla uyur. Sabah kacta kalkiyor
tarafından
Günde 1 kere uyuyor canım yanlış yazmışım. Birde gece uyur okadar. Sabah 7-8 bazen 9 gibi uyanır
0 oy
tarafından
Her çocuk kendine özel kimi çocuk yemiyor gerçekten aklı erdikçe acıktigini söyler mesela bizde kahvaltı asla 11'i bulmaz bide en önemli şey sofrayı öğretmek anne baba ile yemesi kimi annelerin en büyük hatası çocuğa tek başına veriyor bı yere gidince yada farklı ortama gidince o çocuk sofraya oturmuyor benim ablamın oğlu öyleydi sofra bilmezdi biz yerdim o bakardı ablam sonra ona yedirir di
tarafından
Ben 10da kalkıyorum gece 5-6 gibi uyuyorum. Bazen uyanıyor. Aklım kalıyor gönlüm rahat etmiyor. Uykumu tam alamadan kalkiyorum aslında belkinsize geç gelebilir ama benim daha afyonum patlamamış oluyor. Yinede kızım için kalkarım hemen kan ilacını veririm. Mecburen 2 saat bekliyorum ilaçtan sonra. O 1 saatte elimi yuzumu yıkarım dişlerimi fırçalarım. Uyanır uyanmaz fircalamam şart yoksa kötü hissediyorum kendimi. Yatağımı toplarım . Sonra mutfağa girer kahvaltı hazırlarım. O 1 saati degerlendiririm. İlaçtan dolayı 11i buluyor kahvaltımız. Ve her zaman kızımla kahvaltı yaparım. Bu yüzden hemen çatal kaşık kullanmak istedi. Hal ve hareketlerinden belliydi. Kaynanama gidince bile mama sandalyesini götürürüm. Masayı dagitmasin oyuna cevirmeden evdeki düzen gibi yemeğini yesin diye. Kaynanam yadirgayarak bakar. Kucağımıza otursa bile bunaliyor. Yemk yemiyor ve yedirmiyorda.
0 oy
tarafından
24 aya kadar mama verilmeli zaten eğer emmiyorsa. Milletin dediğine takılmayın. 

Bebeğiniz çata kaskla yiyormusya. Çorbaları nasıl yiyor. 

Ama mama çok veriyorsunuz bence. Uyku saatlerinde bir kez yeterli bence
tarafından
Kızim uyanmadan ağlar canım gece. Bardakta nasıl vereyim ki? Gözü kapalı ağlar kızım sürekli. Mecbur iyice uykusu dağılmasın diye biberonda veriyorum. Mama sanıp uyusun diye
tarafından
He benimkide öyle bardakla veriyorum sıcakta havalr zaten hemen anlıyor içiyor. Yat hadi diyorum yatıyor geri uyuyor
tarafından
Gözü açık ağlasa bile sersem gibi ağlar. Beşiğe oturur ama gözü kapalı ağlar. Ben hemen kucağıma alıp uyutmaya çalışırım. Sonra tam yataga koyacam tekrardan uyanır. Yarım saat kucağımda uyur dalmıştır diye düşünüp beşiğe koyarım yine uyanır. Artık mecbur mama yapıp veriyorum. Emerken uyur gider. Emzik veririm o bile kar etmez illa mama icecek
tarafından
Kaç aylık canım senin bebeğin ? Benim kızıma hadi yat kızım deyince iyice ağlıyor anlamıyor :D
tarafından
17 aylık. Bayadir anlıyor. Seninki kaç aylik
0 oy
tarafından
Cnm ben cok begendim bakmani. Bende mama veriyorum 2 yasina kadarda verecegim. 
tarafından
Çok teşekkür ederim canimm ❤️❤️ eşim ve kaynanam mamayı kes çok pahalı diyorlar ama ne yapayım yani içime sinmiyor veriyorum . Laf ediyorlar
tarafından
Benimki meme emmiyor mecbur veriyorum. Pahali ama icecekleri 2 yasa kadar zaten
tarafından
Evet sanki bir ömür iceceklermis gibi konuşuyorlar
0 oy
(878 puan) tarafından
Evet hataların gerçekten hata artık büyüdü sen gündüz mamayı kesmesiyim sürece yemek yerine mama tercih etmeye başlayacak aynı şekilde gece beslenmesi ben 2 yaşına kadar devam ettim şimdiki aklım olsa asla vermezdim alışkanlıktan istiyorlar oğlum gece 2 kez uyanır mama içerdi tam 2 yaşına girdi karae verdim evet 3 gece çok zor geçti ağlama krizleri vs. Ama 4. Gün deliksiz uykuya geçti ve mama istemedi. Ben gündüz mama olayını çok ekstra bi durum olmadan vermiyordum. Verdiğim zaman fark ediyorsun ki az yiyor 15 aylıktı gündüz vermedim 
tarafından
Kızım yemek yer canım. Önüne ne koysam yer . Çorba olsun yoğurt olsun yemek çeşitlerinden hangisi olursa olsun yer. Mamayı aramaz. Ama yemekten 2 saat sonra açıyor. Her 2 saatte 2 ne yedirebilirim ki? Sürekli çorba yemek yogurt mu? İlk zamanlar o şekilde verdim. Mamayı çok azaltmıştım. Kızım 2 hafta kabız oldu ikinarak ağlayarak yapıyordu. Yuklendigim için. Bende o yüzden böyle bir yol izlemek istedim. Gece vermeyince benim kızımda çok ağlıyor. Orda hataliyim. Ama 2 yaşından sonra okadar kesmeye çalıştım yapamadım. Bir uyanınca birdaha uyumuyor gözümden uyku akıyor sabredemiyorum. Mecbur kalıp verdim.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 160 göst.
28 Aralık 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Minigim49 (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 149 göst.
14 Haziran 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Elisaa d (1,707 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 78 göst.
3 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Son_bahar (2,300 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 167 göst.
3 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Son_bahar (2,300 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,495,963 soru

24,438,349 cevap

353,052 kullanıcı

...