Biraz önce 1,5 yaş beslenmesi hakkında post gördüm. Sonra kendimi sorguladim. Ben nasıl bakıyorum acaba kızıma yetebiliyormuyum kızıma diye düşündüm. Ki hatalarımı biliyorum onlarida sizinle paylaşmak istiyorum.
Sabah kahvalti çeşitleri (bütün saydıklarımı 1 günde vermiyorum meyveler haricinde onları sürekli veriyorum kahvaltidan sonra ;
-
Haşlanmış 1 tane yumurta
-
Ara sıra pankek(muzlu,elmali, cilekli ama güzel olmadı pek begenmedim, tarhanali, irmikli) sürekli çeşidini degistiririm.
-
Omlet (içine yogurt koyup iyice karıştırıp yapıyorum)
-
Patatesli tost yapiyorum( patatesleri rendeleyip iyice suyunu alıp içine yumurta, az bi karabiber, tuz , kaşar ekleyip tost makinesine basıyorum)
-
Fırında patates kızartması yapıyorum.
-
Peynir, zeytin, kaşar, balli ekmek koyuyorum yemiyor tabağından atar. Domatesi sevmez ilk defa bugün yedi. Her zaman teklif ederim. Domatesi tam çatalla alıp tabağına koyacakken hayır diye kafasını sallar. Ben yinede 2 tane koyardim. Hiç yemezdi direk yere atardı. Sürekli tabağına koya koya alıştı inşallah artık hep yer.
Meyve sıkacağı almıştım kızım için. Elma , armut vs. meyvelerin suyunu bardakla veriyordum. Kahvaltı arasında içsin diye ama kızım sadece meyve suyu içmeye başladığını fark edip en son vericem diye karar verdim kendimle kahvaltısını düzgün yapsın diye. Sonra netten baktım. Meyvenin kendisini vermeniz daha iyi diye yazıyordu. Bende yine yeni karar alıp kahvaltısı bittikten sonra 1 tane muz, elma ve salata veririm her sabah.
12-1 gibi öğlen uykusuna yatar 2 saat sonra uyanir. Uyanınca mama veriyorum 2 saat öyle tok kalıyor. Akşam 5-6 gibi akşam yemeği yeriz. Ogün ne yemek yaptiysam veririm. Postlarimdan hatirlayanlar olur mu bilmem ama yinede belirteyim kızım kendisi yer içer bardakla. Çatal kaşık kullanıyor kendisi. Makarna, tarhana çorbası, fasulye yemeği suyuna ekmek koyuyorum fasulyeyi yemiyor, kıymalı patates yemeği, fırında yada ocakta tavuk yapsam veririm. Dışını değil içini çünkü yagda pisirdigim için belki dokunur ne biliyim
tavuk et ne varsa veririm. Karpuzu çok sever. Sırf kızım için her bittiginde karpuz almisligimiz vardır. Önceden yoğurt, keci boynuzu pekmezi ve bebek bisküvisi veriyordum geceleri. Bıraktım vermeyi zaten yemeklerine karıştırıyorum yada ayrı tabakta veriyorum kendi yiyor diye vermiyorum. Aklıma gelmeyenlerde vardır şuan bilemedim. Her sabah haşlanmış yumurta kesin yaparım ve yer .
Yaptığım hatalar;
-
Halen mama vermek( bana göre hata değil ama hata diyenler verme diyenler çok. Gündüz 2-3kere veriyorum) eşim bırak mamayı diyor ama yemeklerden çok doymuş gibi hissetmiyorum. Kendi yediği için zaten hep dökülüyor. Bana yedirttirmez kendi yemeyi seviyor.
Gece mamayı kesmemek ( çoğu kez biraktirmaya çalıştım ama geceleri hep uyanıyor. 4-5 gibi uyanıp bizide uyutmuyor mecbur veriyorum) eşim bile mamasını ver öyle uyu der. Sonrası sıkıntı oluyor. Eşim beni strese sokuyor niye vermedin mamasını bak kız uyandı uğraş şimdi der gider yada kendi uyutmaya çalışır ertesi gün laf eder senin yüzünden uyuyamadim der.
Kızıma yetiyormuyum sizce kızlar ? 24 saatte 4 kere mama veriyorum. 2 gündüz 2 gece. Kızım gece 9.30-10 gibi uyuyor mecbur 2 kere veriyorum mamayı 3 saat arayla . Bazen 4 saat sonra veriyorum gece 2 kere değil 1 kere mama vermiş oluyorum.
Uyku saatleri, mama saatleri, alt değiştirme saatleri, su içme saatleri derken saatlerle kafayı yiyorum
Ki tahmin edersiniz artık tanıdınız beni postlarimdan ne kadar detaycı ince düşünen biri olduğumu. Saatine gore5 davranmayı severim. Hesap ederek 3 saattir kızım yemek yemedi kesin acıktı diye net dusunmeyi Seviyorum. Bu yüzden herşeyin hesabini tutarım.
Cidden çok uzun yazdım şuan farkındayım. İnşallah okursunuz. Eksiğim var mı kızlar ?
Hepimiz anneyiz bebeklerimizi en güzel şekilde büyütmek istiyoruz ama kimimizin tecrubesi olmadığı için, kimimiz baskı altında kaldığımız için (kaynana çevre vs.) , kimimiz zihnimiz yorulduğu için herşeye kosturmaktan dolayı bazı şeyleri 4×4luk yapamıyoruz. Ama bu kötü anne olduğumuz anlamına gelmez.
Bilmemek ayıp değildir öğrenmemek ayıptır
Sizde lütfen bir yanlışım varsa bunu bir kusur gibi değilde öğüt gibi söyleyin