0 oy
177 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
11 gün oldu doğum yapalı ne yiyip içebilirim

Bugüne kadar simit aşı ve lohusa çorbasından başka bir şey yemedim sizler neler tükettiniz ya da neler tüketiyorsunuz? 

6 Cevaplar

0 oy
(38 puan) tarafından
Aşırı baharatlı acı olmadığı sürece gebelik de nasıl besleniyorsan öyle beslen bulgur pilavı tahinli pekmez vs şeyler sütü arttırıyor diye biliyorum 
tarafından
Ecet sütü arttırıyorlar ama bebeğin yüreğine çöker dediler onun için tüketmiyorum
(1,361 puan) tarafından
Yüreğine çöker ne demek ya.
(38 puan) tarafından
Yok canm alakası yok direk sanki bebeğin ağzına mi gidiyor da bebeğin yüreğine çöksün sen yedikçe bebeğine vitaminleri süt yoluyla gidiyor
-Reklam-
0 oy
tarafından
Neden sadece onları yedin
(11,681 puan) tarafından
Bende merak ettim valla herşeyden yemesi gerekiyorken
tarafından
Hem süt yaptığı için hemde bebeğe gaz yapmaz dediler diğer yiyecekler gaz yapar diyorlar
(11,681 puan) tarafından
Sütün kaliteli olması için her besinden tüketmelisin kimyon kullan bolca yemeklerde aksi halde sütün su gibi olur
(38 puan) tarafından
Her gün soda içmeye devam et bebeğin gazı yine olmuyor kendi kendine rahatça çıkarıyor
0 oy
tarafından
Vallahi ben eve geldiğim gibi ne bulduysam yedim canım niye onları tek yedin ki 
tarafından
Malesef sadece bunları tükettim
0 oy
tarafından

Benimde 18 gün oldu bugün

Sabahları yoğurt peynir zeytin helva çok yerim
Yumurta pekmez yapıp yerim
Balık,tavuk, kırmızı et bol bol yiyorum
Yeşil soğan maydanoz dereotu her öğün yerim
Ceviz, fındık yiyorum bol bol su içiyorum özellikle
Pekmez ye canım hem süt yapıyor hemde çok sağlıklı özellikle yumurtayla ye 
tarafından
Valla daha sadece simit aşıyla lohusa çorbası yedim yeşil soğan maydanoz ve dereotunu bende tüketiyorum
0 oy
(1,061 puan) tarafından
Herşeyi sadece kurufadyve mercimek yemedim 
tarafından
Ben daha hala simit aşı lohusa çorbası devam
0 oy
tarafından
Ben doğum yaptığımdan beri herseyi yiyorum kola desen içiyorum baharat desen yiyorum bebeğe birsey oldu mu olmadı şükür gayette iyi sutumde güzel geliyor halen bebeğim bile bebek corbasi içmiyor benim yediğim yemekleri yiyor bu zamana kadar nasıl durdun kiz
tarafından
Valla el mahkumum desem inanır mısın bilmem onu yeme değer bunu yeme değer şunu yapma şu olur falan bir de bebeğimde sarılık var onun için bir şey de diyemiyorum bir şey falan olur diye korkuyorum
tarafından
Ben 20 yaşında doğum yaptım görsen çocuk çocuk doğurmuş dersin yanımda annem yok kaynanam yok ben eşim ve 15 yaşında gorumcem var hepimiz bilinçsiz burda çoğu kişi dedi normal ye bazıları böyle ye dedi ben doğumdan çıkar çıkmaz hemen emzirmek istedim ama baya titriyordum bebek elimde duramazdı o derece yanımda bi abla vardı geldi bebeğe mama yaptı verdi sonra kendime gelince durmadan emzirdim eşim kantine gidip meyve suyu ekmek arası cikolata VS hersey aldi süt bol olsun diye yedim kaynanamin evine geldim durmadan hep kaynanam yemek yedirtti çay iç su bol bol iç benim kaynanam bana diyordu bebek doymuyor bebek aç beni görsen bebeği durmadan emzirmeye çalışıyorum 37 haftalık doğdu durmadan yatıyordu en sonunda ağladım eşim annesiyle konuştu annesi dahada birsey demedi ben kendi evime geçtim daha güzel bakmaya çalıştım kimseyi takma gerçekten umursama bebegi bol bol emzir böyle menumu olur güzelce karnını doyur sonra bebeyi al oda senin yediklerinden faydalansın hem daha iyi olur sadece hiç kimseyi dinleme kendin hallet oruç bile tuttum bebem kucuktu sütüm yine azalmadı sen dediklerime uy
tarafından
Peki yemeklerin ve içeceklerin soğukluk sıcaklık derecesine dikkat ettiniz mi
tarafından
Hiç dikkat etmedim ben bazı yemekleri soğuk yemeyi severim yedimde bebeğe bunu yedirme şunu yedirme bebek bebek corbalari icmiyordu kendi yemeğimden verdim gayette güzel yiyor

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 358 göst.
1 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Esra. (206 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 245 göst.
8 Mart 2022 Diğer kategorisinde berivandemir (7 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 366 göst.
26 Nisan 2023 Diğer kategorisinde Azrainci (216 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 405 göst.