0 oy
380 göst.
Diğer kategorisinde (569 puan) tarafından
26 aylık daha arada çiş diyor ama bi kere bezini açtım işedi tutmuyor daha vakti mi var Yoksa bilmiyorum Ne yapacağımı siz nasıl öğrettiniz kızlar 

15 Cevaplar

+1 oy
(51,939 puan) tarafından
sabretmen lazim birde azimli olman gerekiyor zor süreç 
-Reklam-
0 oy
(8,111 puan) tarafından
Benim aile hekimim 3 yaşında ver dedi. Kasları daha o kadar güçlü değil dedi. Öyle olunca bekleyeceğim ben 
(569 puan) tarafından
Ya öyle mi normal olmasına sevindim ama bir şekilde öğrenir inşallah
(8,111 puan) tarafından
İnşaAllah öğrenirler. Çok fazla kasmamak lazım
0 oy
(1,032 puan) tarafından
Çiş diyebiliyorsa bence bezden aç . Bı iki gün zaten altına yapacaktır 10-15 dakikada bir tuvalete götür. Sabir gerekiyor sabırlı olun ve ona güzelce anlatın.. Benim kızımda öyleydi çünkü ilk günler altına yaptı ağladı korktu ama sonrası Maşallah 2-3 günde çişi öğrendi, ardından büyük tuvaletini şimdi Şükür ikisinide söylüyor  Darısı başınıza.. 
(6,062 puan) tarafından
Kaç aylık cnm
(1,032 puan) tarafından
28 aylık canm
0 oy
tarafından
25 aylıkken öğrettim ilk gün hem büyüğünü hem çişini altına yaptı. İkici gün de akşama kadar yaptı. Ben her yaptığında sabırla anlattim. 2. Gün akşam bir oturdu maasallah ne gece ne gündüz kaçırmadı.  Sabır gerekiyor ama benim kızım normal konuşuyor 
0 oy
(794 puan) tarafından
Canım sürekli sor tuvalete gidelim mi de ben bi ara çok dedim koşa kşa gittik hatta ama yapmadı çiş var mı diyorum yok diyo kafa sallıyo halbuki yapıyo var hazır değil büyük ihtimalle benim oğlumda 27aylık
0 oy
tarafından
Kızım 21 aylık ben 3 yaşonda vericem 
(127 puan) tarafından
Aşkım 3 yas mı uygunmuş yoksa senin kararin mi
tarafından
Canm derinin doktoru 3 yaş dedi ben Sordm :) daha şimdiden sordn ama söyleyim 3 yaşında dedi :)
0 oy
(6,062 puan) tarafından
Ayy 24 aylık kızım bnde evde sürekli pijama ile gezdyrium arada çiş dyri lazimiliga yapıyor çoğu zaman yapmıyor hop altına yapyir evi batiryri bilmiyorum ne yapcam ya
0 oy
(3,819 puan) tarafından
Kızım da 26 aylık daha önce çok denedim ama bir türlü olmamıştı vakti varmış demek ki dedim bekledim 3 gündür geceleri hariç bez bağlamıyorum öğrendi gibi. Bekle zamanı vardır illa 2 yaşını geçti diye hemen öğrenecek diye birşey yok.. 
0 oy
(25,196 puan) tarafından
26 aylık daha... Demekki hazır değil, her söyleyen çocuk hazır olmuyor, zorlamak ısrarcı olmak kötü etkiler. Benim oğlum 28 aylık kreş öğretmeni ile işbirliği içinde başlamıştık çişini kakasını da söylüyor ama hazır olmadıgına karar verip ara verdik, klozete oturmadı ve tuvaletini tuttu tepki gösterdiği için yapmadı bir süre, okulun pedagoğuda ara vermenizi söyledi. Bir süre sonra tekrar denicez. Herşeyin zamanı var erken öğrenmesi marifet değil çocuguna kulak ver canım 
(12,916 puan) tarafından
Krese verme sebebin calismakmi canim yoksa
(25,196 puan) tarafından
Yoo ben şuan keyfi çalışıyorum evde sıkıldıgım için boş durmamak için. Kreşe verme amacım sosyalleşmesi arkadaş edinmesi ve eğlenmesi
0 oy
(936 puan) tarafından
Canim bende çok uğraştım kızımicin 2 yaşında başladık olmadı kısgelxi üşüdü hasta oldu yaz geldi unuttu 2 buçuk yaşına geldi kardeşi oldu erteledim ben üstüne basa basa yapmaya calistiysamda beceremedim yinede bez baglsdim sonra bı gün o dedi ben tuvalete gidicem o günden sonra hiç altına yatağına yapmadı maşallah senin kadar çocuğun da hazır olması lazım Allah kolaylık versin çok zor bii süreç 
0 oy
(3,419 puan) tarafından
Birkere açıp isemesi normal değil mi canm :)) benim kızım 22 aylıktı konuşmayı bilmiyordu hiç başladım ne hali ne ev heryere çiş kaka yaptı şimdi 24 aylık hala çiş kaçırıyor iki aydır eğitim veriyorum :)) kaka alıştı tuvalete gidiyor ben her gittiğimde çiş çiş diyordum şimdi anne çiş diyor 
0 oy
(7,791 puan) tarafından
Wc eğitimi bence ayına göre değil gelişimine göre olur bezi uzun süre kuru kalıyor mu kendni ifade edebiliyor mu önemli olan bunlar
0 oy
(4,121 puan) tarafından
İlk günden tutmaz ki hemen. Sen götürürsen belki denk gelirse yapar. Bizimki 2 gün sağa sola yaptı. Bi de ben götürdüğümde denk geldiyse tuvalete yaptı. 3.gün söylemeye başladı koştur koştur tuvaletlere gittik. 3 günden sonra bi daha kaçırmadı da değil yani, yine oldu kaçaklar. 1.günden anlaşılmaz ki ama.
0 oy
(796 puan) tarafından
canim benim kiz da iki yasindan sonra bi kac kez denedik ayniydi tutamiyordu soylemiyordu ama bak su an 29 aylik gecenlerde kendisi takma artik dedi inan ne kacirdi ne de soylememezlik yapti birakis o birakis oldu bence cocuklar kendileri hazir oldugunda rahat oldugunda zaten yapiyolar sadece zaman gerekiyor he soylemeseydi de bekleyecektim cunku korkuyolar o zamanlar denedigimde asla bagirmadim asla kizmadim yine de kizim cok korktu istemiyorum seni falan dedi sizin de bence daha zamani vardir zorlama bosver zamana birak 
(569 puan) tarafından
Çok haklısın canım inşallah benimki de öğrenir
0 oy
(402 puan) tarafından
İki çocuğumada 33 aylıkken öğrettim hem bebek hem sizin hazır olmanız lazım. Hatta en çok sizin hazır olmanız lazım. Acele etmeyin bence. Seneye nisan mayıs havalar ısınınca en güzeli.

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 235 göst.
16 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Arzem34 (2,965 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 229 göst.
0 oy
4 cevap 138 göst.
7 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Heymomy (570 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 217 göst.

411,544 soru