0 oy
889 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (394 puan) tarafından
Kaynimin düğünü var önümüzdeki ay. Kız tarafı 6 bilezik Bi set istemişti. Kaynim 2 bilezik yapamamış. Gelinde demiş emanet al sonra veririm demiş. Kaynanamda bana diyo ablanın bilezikleriyle aynı onunkiler. Ablandan iste düğünden sonra veririz dedi. Ya saçmalık ya gelin geri vermezse ben ablama ne derim. Dedim eniştem kasaya koymuş ablama çıkar diyemem. Kaynima söyle imitasyon taksın zaten farkedilmiyo dedim. Madem gelinle anlaşmışlar ablami niye karıştırdı sinir oldum.

35 Cevaplar

+2 oy
(4,658 puan) tarafından
Emanet altın mı takılır ya 2 eksik oluversin amaaan saçma sapan iş yani
(394 puan) tarafından
Bide diyo biz düğünde takarız kendi takıyomus gibi yapacakmis
-Reklam-
+1 oy
(5,117 puan) tarafından
Ayy ne saçma işler elaleme gösteriş yapıcam dıye ödünç bilezik mi alınırmıs
(394 puan) tarafından
Kaynim kıza 2 tane daha alamam demiş param bitti demiş. 2 gün konusmamislar kızda mesaj atmış o zaman emanet al geri veririm diye. Ya kız geri vermezse ben ablama ne derim. Saçma sapan işler tabiki istemicem ablamdan
tarafından
o kız da sağlam değil gibi duruyo gözü doysun
0 oy
(11,199 puan) tarafından
Ben olsam istemem o ne kadar saçma şey 
(394 puan) tarafından
Bende demicem ablama sinir oldum. İyi ki düğünde gördü kızın kolunda. Gelin benim hicbiseyim ama o benim ablam. Ya işler ters giderse gelin vermezse ben nasıl yüzüne bakarım.
0 oy
(10,601 puan) tarafından
Canım gelin vermese bile bu kaynananin borcu olmuş ölü ama bence hiç o toplara girme sen olmadı istedim kocası vermedi dersin
0 oy
(133,537 puan) tarafından
isteme bence yani çakma alsin daha iyi
(394 puan) tarafından
Valla öyle dedim dile getirmesi bile saçma
(402 puan) tarafından
Hiç o topa girme  gelin vazgeçer vermez emaneti sen aliyosn ablanla kötü olursun hem enişten istemicek belki
0 oy
tarafından
Ben istemem de vermem de emanet verilmez kız bu sefer de vermiyorum siz ona alın dese olan ablana olur onun yerine 2 tane sahte bilezik taksınlar 
(394 puan) tarafından
Aynisini düşündüm kizi tanımam etmem yani bu devirde emanet altin mi verilir
0 oy
(3,084 puan) tarafından
Düğün sonrası gelin vermem banane benim dedim emanet al diye derse konu uzar olan sana olur araya girme yapsaydı kaynanan yada kabul etmeseydi en baştan madem altn yapamıycaktı 
(394 puan) tarafından
Ben araya girmiyorum ki banane isterse 10 tane taksinlar yada hiç takmasinlar. Ama bu kendi aile meselelerine ablamın bileziklerini niye katiyolar. Böyle sacmalikmi olur
(3,084 puan) tarafından
Yabancıdan almaktansa gibisinden düşünöüşlerdir valla canm benm ailem kız aldı kardeşime hala kızını babamlar baya masraf yaptılar diye 2 bilezik yaptılar bnmde 3 bilezimğim vardı annem dediki kızm snn 1 bileziğini verde takalım milletin içinde snra geri veririz dedi o dönem kaynm da nişanlıydı anneme olmaz vermem dedim sen geri veirrsn de snra eşim kardeşim içinde aynısını yap der o bilezik bana dönmez Bn kuruş kuruş biriktirip kendim aldm olmaz dedm vermedm
0 oy
(2,424 puan) tarafından
Hiç ablanlara filan konuyu açma sakın, benim de kaynim var bekar. Bileziklerim dururken kaynanam diyordu sen verirsin ben sana yavas yavaş yaparım eşimde dedi, bana niye abimden alıp yapmadın da borca soktun. Sesini kesti kaynanam :) 
tarafından
Yerinde bir laf olmuş
(394 puan) tarafından
Benimde bilezigim var benim bileğim ince yoksa benimkileri isticek. Niye vereyim ki. Kendi kendilerine plan yapiyolar delirmemek elde degil
0 oy
(13,685 puan) tarafından
Aynı şey benim ablamın da başına geldi eniştemin amcasına gelin alacaklardi ablamdan istemişler sonra veririz diye ablam vermemiş öyle böyle altin yaptılar gelin geldi gelin altınları vermemiş geri bide sonra boşandı gitti sakın öyle şeylere kalkışmasınlar yani ödünç altin mi olur hele ki bu devirde bide ablan kim onlar için el yani
(394 puan) tarafından
Kız hayatta bulaşmam sonuçta o benim ablam canım kanım yememis içmemiş cocuklari için birikim yapmış. Gidip bunlar hava atsın diye riske atamam. Zoruma giden onların dile getirmesi
(13,685 puan) tarafından
İnsan dengesiz olunca her şey makbul bosver onları sen
0 oy
tarafından
Riskli işler geri vermezse senin başın ağrır boşver 
(394 puan) tarafından
Zaten kendi baslari agrimasinda kimin üstüne ne atsak derdindeler.
0 oy
(3,482 puan) tarafından
Hiç girme o işlere nolur nolmaz boşver illa tamamlamak istiyorsa imitasyon alsın kaynanan bence. 
(394 puan) tarafından
Valla öyle dedim bende ağzı burnu Bi yere gitti.
0 oy
(15,701 puan) tarafından
Ablandan alana kadar gitsin kuyumcudan kiralasin. Kiralayan yerler var. 
(394 puan) tarafından
Olurmu canım öyle ince düşünecek göz varmi onlarda. Hayir ablamla samimiyeti bile yok  bu ne patavatsizlik. Bende dedim sahte alın ablam kasaya koymuş. İyi ki Bi düğünde gördüler. Neymiş bilezikleri ayniymis siritmazmiş
0 oy
tarafından
İnsanın istemeye yüzü olmaz. 
(394 puan) tarafından
Herkes senin gibi düşünmüyor işte. Bende şaştım kaldım valla. Daha benim ablam. Akrabası değil biseyi değil
0 oy
(8,756 puan) tarafından
Dediğın gibi sahte alsınlar ben evlendiğimde altınımı isteyen olmuştu vermedımm
(394 puan) tarafından
Valla Bende öyle dedim keyifleri bilir
(8,756 puan) tarafından
Aynen böyle boşver
0 oy
(2,722 puan) tarafından
Ayy bacım bukadar yüzgöz olmak da ne bilim asla verme, acaba gelinin bundan haberi varmı yalandan vardır derler evlenir hiç bişey geri vermez kimse sizin babanız degil , ev kuruyorsanız herşeyi düşünün paranız cebinizde olsun yani bu ne
(394 puan) tarafından
Bende dedim kaynim herseyi tamam diyodu dedim. Şimdi kalkmış 2 bilezik eksik diyo. Eşime dedim annen böyle diyo. Abin güvenilmez dedim. Annesi oğlunun yalanlarini bildiği halde dile getiriyo.
0 oy
(3,169 puan) tarafından
Kesinlikle isteme öyle şey mi olur ya vermezse boşu boşuna ablana borclu kalcan.Dediğin gibi gitsin sahte taksın madem kız razı.
(394 puan) tarafından
Kızda fena öyle razı olcak Bi tipi yok. Hatta 6 bilezige bile az demisti. Bizde en az 10 tane yaparlar Bi ben bu kadarini kabul ettim demişti. Kızın huyunuda biliyo fena  37 yasinda genç cahilde deyilki aklına girip alsinlar
(3,169 puan) tarafından
O zaman kız kaynini kandırıyor düğünden sonra vermicek. Sakın o toplara girme.
0 oy
(1,247 puan) tarafından
Ayyy aynı benim kaynanam millete sarar versin Vs. Diye dengesizler 
(394 puan) tarafından
Bi hafta oldu köyden geldi çok şükür evlerimiz ayrı. Her geldiğinde Bi bomba patlatiyo.
0 oy
(7,438 puan) tarafından
Ayyy sakin yapma oyle birsey enistem kasaya koymus isteyemedi de birsey de 
0 oy
(1,326 puan) tarafından
Kız vermezse ihale sana kalır dediğin gibi çok istiyorsa sahte taksinlar 
0 oy
(5,848 puan) tarafından
Gelin insafliysa veirri benm bı arkadaşın kardeşimde evlenmiş kız vermemiş hatta o gece altınları direk ailesine vermiş alın alicaklar diye bnden sonuç altın gelinde kaldı şuan hala evliler ;) 

İlgili sorular

0 oy
19 cevap 531 göst.
11 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 298 göst.
30 Ağustos 2023 Aile & Aşk kategorisinde Cruel_life (4 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 490 göst.
5 Ocak 2021 Diğer kategorisinde Beyza5 (5,052 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 1,442 göst.