Eniştemin(teyzemin eşi) tarafında var. Akrabalar ile evlendirilir. Teyzeme sormuştum neden hep böyle akraba evliliği oluyor sizde diye. Teyzemde " kızım dışardan birisi evlenmez böyle bir mahalleye kim gelin yada damat gelir" demişti. Kocaman bir mahalle eniştemin ailesi. Polisler bile giremiyor mahalleye. Bütün mahalle toplanıp polisleri, mitleri, pohleri dövüp yolluyorlar. Ve butun vukuat orda oluyor. Hırsızlık, adam yaralama, öldürme. O yüzden disardan kimse evlenmez. Haklılar da. Gözleri pek açılmadan evlendirirler. 14-15 yaş . Ne kadar bize saçma doğru olarak gelmesede küçük yaş olduğu için. Ama o mahallede yaşamadan bilemiyoruz. Tabi hepsi kuzen akraba olduğu için. Kız çocuklarıda yadirgamiyor. Soruyorlar evlenmek istiyormusun diye evet diyorlar. Yani zorlama yok. Mesela seni Ali'yle evlendircez diyorlar . Ama kız 18inde istiyorsa evlenmeyi o yaşta evleniyor. 15inde istiyorsa o yaşta. Yinede doğru değil onları savunmuyorum olanı anlatmak için yazıyorum. Ama okadar birbirlerine bağlı oluyorlar ki hiç kimse kimsenin gorumcesi ,eltisi , kaynanasi gibi değil. Hep aile evliliği olduğu için birbirlerini korurlar el üstünde gezdirirler. El evine gidince ağzımıza si.ciyorlar. her ailede böyle mi bilmiyorum ama teyzemler hergün bir aradada neden kendi annene gidip benim anneme gitmiyorsun demiyorlar. Hepsi bir arada oluyor kimse kimseyi kotulemiyor. Bağları çok kuvvetli. Ben kaynanama birşeyi anlatirken yüz kere düşünürüm arkmdan laf eder mi bi şaka bile yapmam yanlış anlayıp oğluna duygu sömürüsü yapıyor. Ondan bile kendine pay biçiyor. Sever böyle ajitasyonlari. Ama teyzemin gelini teyzeme herşeyi anlatır. Onlarda gelin kaynana ama eniştemin bacısının kızı. Yani teyzemin gorumcesinin kızı oluyor. Yıllardır iç içe yaşadılar.
Ne anlattım ben şimdi uzattım da uzattım