0 oy
159 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde tarafından
Kizlar nohut yenegi yapiyorum ama hep korkuyorum suyunu cekip yanacak diyee  o yuzden hep erken kapatiyorum nohutlar hala diri olmus oluyor bir turlu pamuk gbi nohut pisiremedim . 

Dun geceden ıslattım icine birazcik et dogradim bir de kemikli et attim . 34 geçe koydum kaçta kapatayim aceba  guzelcee pismesi icin ?

8 Cevaplar

+2 oy
tarafından
Aklında bulunsun birdahaki sefere haşlayacağin zaman içine az bir karbonat at pişerken pamuk gibi oluyor
tarafından
Tamam canim suan ne kadsr pişirmelym
(15,828 puan) tarafından
Aynısını yazacaktimm baktimm Hulyosummm yazmisss❤️❤️❤️❤️☺️☺️
(13,834 puan) tarafından
Ben normal tencerede pişiriyorum benimde öyle saatler sürüyor ve yumuşak olmuyor düdüklüde ki gbi
tarafından
Ben dudukluye koydugum hal dee hala diri oluyor yarim saat pisirmeme rağmenn
tarafından
Meltem canım pişsin iyice arada bak bir tane al sert ise kaynasin iyice

Zeynommmm bende bilmiyordum eşim sağolsun öğretti bana kurban olduğum ☺❤

Elif kız sende dene canım karbonati
(13,834 puan) tarafından
Akşamdan islatiyorum ben mesela ne zaman koycam onu pişirmeden önce suda haşlarken mi
tarafından
Eski termo duduklude 25 dakikada pişiyor şimdiki dudukler çok geç pişiyor
(13,834 puan) tarafından
Hiç kullanamiyorum ya hiç öylece duruyor dört senedir
tarafından
Bende akşamdan ıslatırım sabah pişirmeye koyunca içine az bir şey atarım karbonatlı öyle pişer miss gibi oluyor
(13,834 puan) tarafından
Haslamadan direk pisiriyorsun degilmi ozaman
tarafından
Yok kız haşliyorum ☺
(13,834 puan) tarafından
Ben bazen direk pişiriyorum nasılsa uzun pisiyir diye tmm ozaman bende öyle yapayım birdakine❤️
tarafından
Hulyos senin yoruma bakarak melteme dedim dudukluyu aç biraz karbonat at karıştır tekrar kapat 30 dakika süre tut pişir diye yazdı
tarafından
Elif kız öyle tabi sert kalacak canım birdahakine dediğim gibi dene bakalım ❤


Zehrammm inşallah olur balım ❤
(13,834 puan) tarafından
Haslasam da aynı yani tamamen yumuşak olmuyor denicem mutlaka☺️❤️
-Reklam-
0 oy
(3,141 puan) tarafından
Ne var suyu azaldıkça sıcak su ekle ne olcak ki
tarafından
Ozamandaa salcasi tadi tuzu hepp bozuluyor su ekledikcee
(3,141 puan) tarafından
Yoo bozulmuyor gayet güzel oluyor canım. En azından takir takir nohut yemekten daha iyi değil mi
0 oy
tarafından
Eski termo duduklude 25 dakikada pişer canım kuru fasulyede 20 dakikada pişer şimdiki çelik dudukluyse pek bilmiyorum 
tarafından
Termo dgl askimm  maalesef :(
tarafından
Bak hülya yazmış Dicle kuşum nick'li  sen duduklunun havasını al ağzını aç biraz karbonat at 1 çay kaşığı kadar karıştır tekrar kapat 30 dakika tut bakalım nasıl olacak
0 oy
(2,975 puan) tarafından
5 dk sonra kapat altini pismistir
tarafından
Yarim saatte pismeyen nohut 5 dkikada mi pişeceek :)
(2,975 puan) tarafından
Kiz fış sesi geliyor ya hani o zaman altini kis 25 dk tut pişer. Sen 34 geçe diyince bende fissladiktan sonra dedin sandim :)
0 oy
(456 puan) tarafından
Nohutla da kaynaklı olabilir canım bende şuan koydum pişiyor 20 25 dakika pişiririm lokum gibi olur biz kendimiz ekiyoruz ama  akşamdan ıslattım et dogradım düdüklüde pişirmiyomusun yarım saat pişir aç bak eger pişmemişse 10 dakika daha pişir
0 oy
tarafından
Ayy ben o kadar nohut kullandım 

Yayla marka nohut düdüklüde yarım saati bile bulmadan yumoş yumoş oluyor artık hep bu markayı alırım 
0 oy
(811 puan) tarafından
Ben akşamdan ıslatmadan yapıyorum öyle de pişiyor. Bir de dudukluye ve nohutla göre de değişiyor. Ben açıp kontrol ediyorum pişmemişse pişirmeye devam ediyorum.
0 oy
(1,887 puan) tarafından
Ben nohutu yumuşak severim canım cinsine göre süre değişir önceden ıslattıysan düdüğünü kalattıktan sonra yarım saat pişirip bi bakarım olmamışsa duruma göre bi 15 dk daha pişiririm öyle 

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 444 göst.
15 Haziran 2021 Diğer kategorisinde Gurmeanne (579 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 84 göst.
17 Mart 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Linasu (390 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 219 göst.

381,234 soru

11,413,267 cevap

34,957 kullanıcı

...