0 oy
317 göst.
Diğer kategorisinde (55 puan) tarafından

Merhabalar anneler genelde burada çok gezer çok takılırım gerek çoğu cevabı alırım :) 

     Oğlum şuna tam 2 yaş 4 aylık konuşamam konusuna gelecek şöyle başliyacam yardımcı olursanız sevinirim fikirlerinizi okumak isterimm, Oğlum çok akılı birisi tabi yerine göre azda şımarık ben ne dersem diyeyim beni çok çok iyi anlıyor ve dinliyor orada bu var getir şunu şöyle yapalım falan dersem hemen eşlik ediyor beni dinlemesi beni anlaması çok iyi ama işte biraz dili ağır gibi kullandığı kelimeler çok ama iki cümle birleştirip ye anne su yada anne mama ver demiyor anne der efendim derim mama yada su ver der herhangi bazı bazı kelimeler işte kelime haznesi çok ama iki kelime cümle şuana kadar hiç kurması.. Kendi yaşıtlarına bakıyorum bazilari aynı gibi geliyor hata hiç kelime kullanamayan bille var kimide daha fazla konuşuyor Ha aileden gelen birşeyde eşimin tarafi yani gorumcemin çocukları faln hep geç konuşmuşlar eşim bille 3 buçuk 4 yaşında tam konuşmaya başlamış bazen sıkıntı etmiyorum ama cevremdekiler neden konuşmuyor diyor doktora goturmedim götürmekte istemiyorm aslında görünüşste hiç birsey yok dil bağı denen şeyde yok o normlade ağır eder ya konumayi... telefon ve televizyon diyeceksiniz veriyorum ve oynuyor ve bı okadr ben oynarım  oğlumla bı iki saat  çokta konuşur çokta ilgi gosteirimm ama telefonla oynayip TC izleyen çocuklar var çevremde yaşıt olark bir iki ay büyük olan vallah bülbül gibi konusiyorlar neyse yani canlarım sizce ne zamn konusur oğlum :(. :) 

9 Cevaplar

+2 oy
(1,077 puan) tarafından
Zamanını bilemem ama tv televizyon her çocuğu aynı etkilemiyor onu biliyorum. Yani izleyenler var ama konuşuyor demek mantıksız. Kendim piskoloji 2. Sınıf öğrencisiyim, zararlarını bilseniz 0 olması için herşeyi yapma Ya çalışırsınız. Benimde 2 yaş 3 aylık kızım var ben hep 0 ekran olması için çabalarım. Evet bazen açıyorum keşke o da olmasa. Konuşma konusuna gelince bu konuyu da çok araştırmıştım bu konuşma terapistinin işi doktor vega psikolog değil. Ve sorun sadece konuşmamak değil burada iletişim kopukluğu olması. Mesela şunu okumuştum. Yetişkinlerden herkes konuşur ama herkes düzgün iletişim kuramaz. Yanı konuşma önemli bir konu mutlaka konuşma terapistine götürmelisiniz. Yok komşumun da çocuğu 4 yaşında konuşmuş yok babası amcası dayısı da geç konuşmuş diyerek üzeri kapatılmaması gereken bir konu. Bunlar benim düşüncelerim. 
(3,232 puan) tarafından
Al benden sana kocaman + ben tv için bişeyler söyleyince linç yiyorum ağzına sağlık. Konuşma konusunda da dediğiniz çok doğru ve çocuk birşeyi işaret ettiğinde onu anlatması için fırsat verin siz tekrarlayın a suyu mu istedin annecim suyu verir misin mi dedin diyerek söylemesi gerektiğini işleyin
(10,878 puan) tarafından
İmkanım varsa size özelden birsey sorabilir miyim kızımla ilgili
(1,077 puan) tarafından
Mrv37
Yengem okul öncesi öğretmeni ve 2 gün önce dedi ki her geçen sene bir önceki senenin öğrencilerini arar hale geliyoruz. Ve aileler de itiraf ediyormuş ki tv telefon tablet çok izletiyorlarmış çocuklara. Bunu yapmaya halkımız olduğuna asla inanmıyorum. İnanın hala evimi bazen alıp götürüyorlar ama hiç işim var kızım otur izle yapmadım. 2 seneyi geçti annem bakmaz kızıma kayınvalidem de yok derken hep kızımlayız şöyle bir dolaşayım deme fırsatım olmadi. Yine de hep diyorum ki kendime Zeynep keşke dememek için, evladına geç kalmamak için bırak herşeyi. Temizlik yemek yeri geldi hiç olmadi ama şükür elimden geldiğince kitaplarla oyunlarla geçirdik zamanımızı. Hep sosyalleştirdim her gün mutlaka dışarı çıkmasına özen gösterdim şimdi herkes bana 2 yaşında değil gibi diyor çünkü oturur ve sohbet eder derdini anlatır. Hastanede dahi hemşireler ne oldu dediğinde kedi ısırdı deyip elini gösteriyor adını yaşını söylüyor ne sorarlarsa cevap veriyor. İllaki emek istiyor maalesef bitki değil insan yetiştiriyoruz elbette ki zor ama biz Allah katında sorumluyuz bu çocuklardan. Ve en önemlisi bu dönemler geçici keşke dememek adına dikkat etmemiz gereken şeyler var.
(3,232 puan) tarafından
Aynen öyle ilk defa benimle aynı düşünen birini buldum valla çok sevindim ben de çocuk gelişimi mezunuyum görevde aldım önceden. Rabbim emanet ettiyse herşeyiyle mesulüm ben de tek büyütüyorum evimde tv zaten yok ve dediğin gibi oğlum da maşallahı vardır.
-Reklam-
0 oy
(880 puan) tarafından
2 yaş 3 ayligiz bizimde çok kelimemiz var cümlemiz az ama bu aralar artırdı. Zaten cumleler de 2 kelimeli basit cümleler anne gel anne otur anne su ver büyük araba su bitti su doldur gibi gibi işte. Oyun oynuyorduk Bugün ilk kez anneannemden büyük kap iste versin dedim gitti büyük kap ver dedi ilk kez 3 kelime birleştirdi yani :)) biz kreşe başladık 10 gün oldu ingilizce dersleri var 10 a kadar saymayı öğrenmiş hello see you renkleri öğrenmiş. Bende çok telaş ediyordum ki benim oğlan 23 aya kadar sadece baba dede mama demişti. 24 olunca anne dedi ve birden açıldı. Bizim günlük en fazla 1 saat tv izleme vaktimiz vardı. 20 aylıkken ilk tanıştı tvyle şimdiki aklım olsa izletirmiyim bilemiyorum yalan yok :) ama gerçekten tv telefon geç konuşma nedenlerinden biri. 
0 oy
(2,838 puan) tarafından
Benim kızım da 28 aylıkken kardeşi oldu cümle kurmaya öyle başladı artık kafama takmaya başlamıştım.. Dr Osman abalı nin dikkat guclendirme setini aldım 3 yaş için olanını.. kitap sayesinde renkleri sayıları zıt kavramlari öğrendi tavsiye ederim inceleyin
0 oy
(10,878 puan) tarafından
Takmamkafana canım Allah baska dert vermesin. Benim kızım 8 yasında. Hala sözcukleri telafuz edemiyor cunku bir kulagı agır işitiyor ablası. Gene de sukur ediyorum ya hiç duymasaydı diye. Gec mec bir problem yoksa konusacak elbet. 
0 oy
(974 puan) tarafından
Benim kızım da üç yaşında konuşuyor ama hâlâ kelimeler net çıkmıyor ağzından sizin çocuğunuz kadarken aynıydı benim çocuğum için söyleyeyim hem genetik faktör kocamın tarafında kızım yaşlarında bir kaç çocuk hepsi kızım gibi konuşuyor diğer faktörde pandemi çocuklarımız bebeklikten çıkıp çocukluğa girişte eve kapandı özellikle de kış mevsiminde bu yazı sürekli annemlerde abimlere kalabalık ortamlarda geçirdim ve çok çok fark etti konuşmasında çok güzel ilerleme kaydetti TV izlemez fakat ara ara tele bakar sıkılır atar siz TV ve telden uzak tutun daha çok kalabalık ortamlarda bulunun konuşur daha etrafın söylemini dert etmeyin 
0 oy
(1,583 puan) tarafından
Benim oğlum 3 buçuk yaşında konusmaya başladı ikinci oğlumda tam 2 yaş iki aylık sizin anlattığıniz gibi kelime var ama cümle hiç kurmuyor parka çıktığımda kendi yaşında olup ta çok güzel cümle kurup konuşan çocukları görüyorum bende ama takmıyorum kafama çünkü bizde babada geç konuşmuş büyük oğlumda öyle küçüğünde aynı olacak gibi genetik yani bizde sizde geç konuşan varsa  hiç takmayın kafanıza elbet konuşacaklar 
0 oy
(7,935 puan) tarafından
Canım 2yaşındayken benim oğlum da bu şekilde konuşuyordu .Allahıma bin şükürler olsun Allah nazarlardan saklasın; 2bucuk yaşında iki kelimeli cümleler kurdu.3yaşında 3kelimeli cümleler kurdu .Şuan 3yaş 2aylık kendiliğinden konu açıp konuşuyor;art ardına 3kelimeli 3cümle kurabiliyor.Sık sık görmeyenler konuştuğunu pek anlayamıyor, bazı kelimelerin bazı harflerini çıkartamıyor, ama ben her söylediüini anlayabiliyorum.Zaten erkek çocuğu biraz geç konuşuyormuş zamana bırak , acele etme bence.
0 oy
tarafından
Kızım 2yaş 3aylık tam cümle kuramıyo oda yeni yeni tek tük ana tek kelimeleri söylüyor birde snlamsız seyler anlatıyo bize kendi çapıncasizinkide öyle mi
0 oy
(2,097 puan) tarafından
Evet telefon ve tablet diyeceğim yine de. Böyle bir derdiniz varsa vermeyeceksiniz kusura bakmayın başka yolu yok. Her çocuğu aynı etkilemiyor sizinkini etkilemiş belli ki kalıtsal vs demeden önce ekranı kesmeli, bol bol yaşıtlarıyla sosyalleşeceği yerlere çıkarmalısınız. Ha dr a da gitmelisiniz bence bazen fark edilmeyen çok küçük işitme kayıpları bile konuşmada gerilemeye sebep olabiliyor.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 143 göst.
1 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Rozakayalp (55 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 710 göst.

379,174 soru

11,350,235 cevap

34,818 kullanıcı

...