0 oy
130 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (456 puan) tarafından
Tarif verirmisinz

4 Cevaplar

0 oy
(2,015 puan) tarafından
Zeytinyagliya sogan pirinc kus uzumu domates  maydanoz nane tuz karabiber seker tarcin 
(456 puan) tarafından
Zeytinyağlım canm kaç tane sogan kaç bardak pirinç yapmalıyım birde pişriyim mi içi nasıl daha lezzetli oluyor
(2,015 puan) tarafından
Yapragin cok guzelse icini pisir yapacagin olcuye gore sogani cogalt ben en az 2 sogan dogruyorum 2 bucuk bardak pirinc 1 paket kus uzumu siganlari kavuruyorum guzel kavrulunca pirinci ilave edip kavuruyorum kus uzumu ekliyorum kabuklari soyup dogradigim domatesi ekliyorjm domates suyunu saliyor  cektiriyorum tuz karabiber i nane 2 yemek kasigi seker ve 1 cay kasigindan az tarcin ekliyorum istege gore  taze nane ve maydonuz kapattiktan sonra ekliyorum. Yapragin sert oldugunu dusunuyorsan sadece sogani kavur yeter digerlerini iylece ilave pismesi uzun surerse yapragin diye.sarip tencereye yerlestirince 2 adet limon sikiyorum zeytinyagi dokuyorum ve sicak su pismeye birakiyorum.
-Reklam-
0 oy
(696 puan) tarafından
Zeytinyağlıysa

bol soğan kavur pirinç kavur bol kuru nane pulbiber karabiber sevdiğin baharatlar domateste ekleyebilirsin kavururken sonra maydanoz istersen kuş üzümü de ekle 

Etliyse bulgur,pirinç,kıyma,soğan,salça,domates,maydanoz,et yağı,tereyağı,sıvıyağ,pulbiber,karabiber,hafif kimyon olabilir hepsini çiğden elinle bi güzel harmanla sar
(456 puan) tarafından
Zeytinyağlı yapcam cnm kaçtane sogan kaç bardak pirinç yapmalıyım birde pişriyim mi yoksa çig mi yapıyım
(696 puan) tarafından
Biraz geç gördüm canım kusura bakma ne kadar yapcağına bağlı ben göz kararı yapıyorum genelde ya ama soğanı bol olunca lezzetli oluyor
0 oy
tarafından
Zeytinyagi princ maydanoz dereotu sarimsak tozu yeni bahakar toz biber  sogan salça tuz karabiber guzel oluyo hep bu sekilde yapiorm 
0 oy
(909 puan) tarafından

1 büyük soğan

3 diş sarmısak zeytinyağında kavururum 
1 tatlı kaşığı domates 1 tatlı kaşığı biber salçası koyarım sonra pirinci yıkar güzelce kavururum üstüne biraz su koyar suyu çekene kadar pişer. Dereotu maydanoz sumak nane pulbiber tarçın yenibahar karabiber kimyon  az biraz nar ekşisi koyarım. Tencere dizincede üzerine limon dilimi ve zeytinyağı koyarım. 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 201 göst.
0 oy
8 cevap 181 göst.
12 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Sirac_23 (1,121 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 227 göst.
19 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Ulkemdeyabancistmyrm (50 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 300 göst.
11 Ekim 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Minikii (695 puan) tarafından soruldu

408,604 soru

12,277,958 cevap

37,801 kullanıcı

Kategoriler

...