İlk bebeği olunca insanın hele tüp bebek veya çok beklenen bebek lerde canlarım sizleri çok ciddi mesele için uyarmak istiyorum ınsaAllah çok hayrınıza dokunur...
1)Arkadaşlar ne olur ise olsun bebeğin eline 4 aylıkdan sonra dişleri çıkarken ağzına plastik yerine havuç verin mutlaka sebze ile haşır neşir olsun
2) Asla ama asla bebeğe blander dan çekme yemek mamaya alıştırmayın...
Blander maması okadar rezil okadar zor ki bıraktırması
Belki boğazına kaçsa ne yaparım dıe endişeliysen ya kursa git bunun için acıl yardım eğitimine yada bebeği olanların yanından ayrılma
Bu öyle bir meseleki canlarım sen çocuğun boğazına bir şey kaçar bende çıkaramam korkusu ile verdiğin blander dan çekme prusuz mama başına neler açar sana hemen sayım ..
1)bebek çiğnemesi gelişmez..damağı güçlenmez. diyelim 9 aylık artık bıraktırmak istiyorsun.. bebek dıer aylarda dökemediği kadar döker... butun üstü yağ her yemek, her yemek kıyafetlerini değiştirmek zorunda kalıb, belki 18 aya kadar sadece yemek yemeği dökmeden yemesi ile upraşırsın.
2) ağzında dilinde yani yemek tutar... ne kadar geç okadar güç ...erkenden eline sebze meyve verilmeli pütürlü veya parçalı
3)ve bence en can alıcısı TÜKÜRÜR lanet olmasın TÜKÜRÜR ağzına cipnenecek cisim gelince tükürür....
Bu okadar zor okadar zorki yeter ki bir şey yutsun dıe peşinde akşama kadar dolanırsın..
4) Karnını doyurmak çok SONRA gelişir aç bırakmakla falan terbiye olmuyorlar ne kadar aç kalabildiklerine hayret edersiniz..
5) pütürlü yemek yiyenler daha fazla yemek yediklerinden dıer aylarda daha kg ları toplu olur ama siz çiğnemeye yemeye alıştırdığınız için ciddi zayıflar
Şuan aklıma gelenler bunlar diceksiniz ki velevki blander mama yesin ya aman .. hep mama hazırlarım ne var gibi bir şey dedin .. benim canım kardeşim cahil cesur olur asla yapmaaaaaaaa....bu öyle bir bela ki 5 yaşına gelmiş 8 yaşına gelmiş ÇİĞNEYEMİYOR
4 5 6 Aylık bebeğe cipnemeyi öğretmiyorsun Ama 9 10 1 yaş 2 yaş arası aylıklara çiğnemeyi öğretmek bir eziyet.... kesinlikle ilk doğmadan Böyle bir korkunuz varsa bunu aşın eline bebeğin ekmek verin oynasın havuç salata brokoli muz patates ver oynasın
En önemli mesele aslında GERÇEKTEN BU
DOĞUM EMZİRME FALAN ASLA DEYIL KARDEŞİM ASIL MESELE BUNLAR...