0 oy
105 göst.
Diğer kategorisinde (815 puan) tarafından
Merhaba hanımlar annem Çarşamba günü bebeği yıkama diyor bu bir batıl inanç mı ben Perşembe aşıya götüreceğim dedim o yüzden Çarşamba yıkayacam dedim Çarşamba yıkama dedi? Perşembe verem aşısı var 3 gün banyo yaptıramam o yüzden yarın yikayayim dedim

5 Cevaplar

0 oy
(3,903 puan) tarafından
Yıka bişey olmaz sünnet olan günler var ama benim bildiğim tırnakla alakalı bişey vardi
(815 puan) tarafından
Evet onu da diyorlar ama batıl inanç gibi geliyor
-Reklam-
0 oy
(4,422 puan) tarafından
Ay bu benim annem o da çamaşır yıkamaz çarşamba günleri bence tamamen hurafe kuzum ya 
(815 puan) tarafından
Yikayayim mı yoksa yikamasam mı bilmiyorum
(4,422 puan) tarafından
Yıka tabiki canım
0 oy
tarafından
Yaptır kiz hurafe annenin dediği bende öyle yaptım 3 gün yikamadim 
(815 puan) tarafından
Teşekkür ederim bakalım yaptırırım diyorum
0 oy
tarafından
Bizimkilerde çarşamba günleri yaptırtmazlar yani doğduğu günden beri aşı olacağı zamanda sabahtan yıkardım götürüp getirirdim
(815 puan) tarafından
Hava soğuk ya hem yıkayıp hem çıkarsam hasta olur dedim
tarafından
Çok uzak mı sağlık ocağı kuzum bizimki dibimizde olduğu için öyle yapıyordum iyice sarıp götürüyordum
(815 puan) tarafından
İstanbulda havalar çok serinledi, çok uzak değil 1 km kadar vardır ama arabasız yürüyerek götürüyorum o yüzden korkuyorum hasta olur diye gitmeden kaç saat önce yikasam olur peki 9 da götüreceğim
0 oy
tarafından

Ay saçmalamayın Allah aşkına, ben günlük duşa giruyorum hele yazın sabah akşam giriyorum,ne olmuş yani. Bi tuhaf millet .

Ha tırnak desen amenna onun günleri var pazartesi Perşembe cuma kesilir, 
Tabi bu durum bebekler için geçerli değil bana göre,çünkü ha diyince kesilmiyor,o günleri beklersen ohoooo
(815 puan) tarafından
Düzgün konuşarak ya hurafe dersin yada öyle bişey yok dersin ama saçmalamayın demezsin. Tuhaf olan da sensin. Bahsettiğim kişi annemin sözleri kelimelerinizi seçerek kullanın.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 126 göst.
+1 oy
25 cevap 285 göst.
0 oy
3 cevap 193 göst.
2 Haziran 2024 Diğer kategorisinde 1bebe1anne (281 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 225 göst.
27 Mart 2024 Diğer kategorisinde 2516 (1,764 puan) tarafından soruldu

Kategoriler