0 oy
363 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,087 puan) tarafından

Kizlar kizim ben namaz kilarken gorunce korkuyo daha dogrusu ben hareket ettigim halde sesimi cikarmayip oylece durunca korkuyo bence ezan sesinden de korkardi (cami cok yakin) onu yendik amin diyo simdi daha dogrusu aa diyo 9 aylik :) namazdan korkmasini nasil alistirabilirim bi yandan gorsun istiyorum namaz kilarken ornek olmasi icin ama cok agliyo var mi oneriniz 

9 Cevaplar

+1 oy
(634 puan) tarafından
Örnek olması için çok küçük 9 aylık diyorsunuz. Hareketsiz durmanız konusmamaniz korkutuyor demek ki onu yanında kilmayin psikolojisi bozulur korktuğu şeyi ısrarla yapmayin. Biraz büyüyünce 2 yaşında falan gösterirsiniz namaz nedir ne için kılınır ona da minik seccade alırsınız kıl benim yaptıklarımı yap diye o zaman örnek olur ama şimdi korktuğunu bile bile örnek olsun düşüncesi ile yapmayın 
(6,437 puan) tarafından
Bende aynı yorumu yapacaktım çekindim vallaha korkuyorsa farklı odada kılmak en iyisi yada sesli kılın duaları falan sesli okuyun
(1,087 puan) tarafından
Yok kiz bi kere gordu bilerek onu niye korkutuyim :) annem aldi hemen zaten orumcekle gezerken geldi bakti ses vermeyince korktu kendi evimizdeyken o uyuyunca kilarim hatta ilkindi geciyo hep cunku uyanik oluyo gidip kilamiyorum
(6,437 puan) tarafından
Bilerek demedim kesinlikle bazıları illa öğrensin diye dini zorluyor ya ama sen üsteki yorumda demişsin zaten okudum sesli kıl yada farklı odada dedim sadece
(1,087 puan) tarafından
Yok canim hazir memleketteyken annemden ben kilarken gosterip anlatmasini istiycem yoksa tek basina onu oyle aglamaya terk edemem
(6,437 puan) tarafından
Aynen öyle
-Reklam-
0 oy
(2,363 puan) tarafından
Benimde aksine çok hoşuna gidiyor bana bakıp bakıp gülüyor . Seninkine inşallah öyle olur ne yapılır bilemedim canim
(1,087 puan) tarafından
Cok kucukken korkmazdi ama artik bakip bakip agliyo seninki kac aylik canim?
(2,363 puan) tarafından
Benim şuan 12 aylık ama benim hep hoşuna giderdi 7 ay dan itibaren oturup izlerdi beni şuanda hoşuna gidiyor.  Bu arada benimde kızımın adı ece :)
(1,087 puan) tarafından
Gordum canim senin kizin gibi benim Ece'm de izler insallah zamanla :))
(2,363 puan) tarafından
İnşallah canim :)
0 oy
(1,937 puan) tarafından
Benm oğlumda öyleydi 20 aylık hala kılmamı istemiyor ben giyinmeye bailayınca çıkar diyor istemiyo ağlıyo.
(1,087 puan) tarafından
Allah allah keske en basindan hep yaninda kilsaydim alisirdi blki
0 oy
(4,387 puan) tarafından
bilemedim ki. ona ogretirir gibi kilin bak boyle kiliyoruz bu sekilde eğiliyoruz hareketler yaparak konusun namazin. ve tabi gulumseyerek
(1,087 puan) tarafından
Anlatiyorum bugun memlekette dayisi dedesi kiliyodu hep gosterdim bak kizim amin yapiyolar falan diye bir kac kez ben kilarken de gostermelerini istiycem bakalim
(4,387 puan) tarafından
iste o sekilde yapa yapa duzelir Allah'ın izniyle.
(1,087 puan) tarafından
İnsallah canim burdayken alisti alisti gidince iki kisiyiz zor olur :)
0 oy
(6,777 puan) tarafından
Benim oğlumda gölgemi görüyordu namaz kılarken arkama saklaniyordu kuzucum. Çok şükür alıştı artık yanımda kılmaya çalışıyor ☺️❤️
(1,087 puan) tarafından
Ay benimki basar cigligi :))
0 oy
(6,677 puan) tarafından
Bnm 2 yaşında bana annne diyor cvp vermeyince korkuyor bide gözünü secdeden ayirmiyor ya insan :) onlara tuhaf geliyor 
(1,087 puan) tarafından
Dogrudur canim insallah alisir tez zamanda o uyurken kilayim diyorum da artik az uyumaya basladi saatler de tutmuyo gecirmek istemiyorum alisir insallah
0 oy
(2,173 puan) tarafından
Biraz daha büyüsün korkmaz o zaman canm benim kızım da şuan 14 aylık namaz kılanları görünce gidip oda seccadenin üstüne duruyor gülüyor seviyor yani hiç korkmadi bugüne kadar ama her bebek ayni değil tabiki 
(1,087 puan) tarafından
Kizim biraz odlek herseyden korkuyo :)) mutfakta tencere sesinden bile korkuyo bazen cok cikinca :))
(2,173 puan) tarafından
Çok normal:) daha küçük 9. Ayda bebekler seslerden korkar, mesela makine sesi blender sesi ilk defa duyuyor sonuçta ama zamanla alışıyor mesela çok sacma gelecek ama benim kızım da şuan sakkizdan korkuyor özellikle şişirince tövbe estgfurullah ama sanki başka varlıklar görmüş gibi korkup ağlıyor bende o yüzden asla yanında sakkiz cignemem çiğneyen olsa da uyarıda bulunuyorm şisirip patlatma diye.
(1,087 puan) tarafından
Yaa bunu bende yasadim teyzem gosterip gosterip abla bak diyip durdu anneme bende teyze yapma korkuyo dedim onlarin hosuna gidiyo yapmak istiyolar ama  cidden korktu kizim sakizdan benimde zaten ben evde bir kac kez cignerken degisik bakiyodu anladim korktugunu hemen
(2,173 puan) tarafından
Evet bebekler işte korkuyorlar canm :)
0 oy
(1,726 puan) tarafından

Benim ki gelip namazligin ortasında uzanır :D

Namaz bitince tesbih çekiyoruz birlikte dua ediyoruz benimki öyle alıştı 

Geçen gün babası namaz kılarken önüne geçip tesbih çekmiş babasıni guldurmustu :D<3

(1,087 puan) tarafından
Biz kucukken annemin ayagini gidiklar babamin sirtina cikardik :))
0 oy
tarafından
Oglum 2 yasında aksine cok seviyor oda kılıyor aynı hareketleri yapıyor etrafımda donuyor. Ezan okunsun namaza duruyor masallah. Amin dıyor dua ediyor elını acıp
(1,087 puan) tarafından
Darisi basima canim anlatiyorum ezan okunurken falan ama bakalim ne zaman gecicek korkusu :)
tarafından
Acaba uzerını gıydıgın ıcın olabılır mı normalde ev ıcınde acıksan farklı gelebilir. Benm annem carsaf gıyınce kardesım korkardı öcü derdı aglardı yaklasmazdı
(1,087 puan) tarafından
Cok acik gezmem canim esofman uzun kollu swet bilemedim basortusu taktigimda aglamadi namaza durunca bi sure bakti biseyler mirildandi benden tepki alamayinca agladi

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 323 göst.
0 oy
5 cevap 327 göst.
26 Mart 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 183 göst.
21 Mart 2023 Diğer kategorisinde Sultanhanim (100 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 146 göst.
28 Şubat 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Mirayin annesi (2,865 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,440,298 soru

23,678,034 cevap

310,062 kullanıcı

...