+1 oy
360 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Eşim 8 senedir belediye de çalışıyor 22 bin promosyon verilecek sizce o para haram mı yaa bana 500 lira tek verecek miş kendine de 100 lira alacak mış mont ve bot alacak mış bende abimin düğünü için elbise alıcam diğerine karışmayacam dedi

8 Cevaplar

0 oy
tarafından
Bu promosyon her haneye giriyor artık. Ben haram olduğunu düşünüyorum hacı olan ablam helal de diyemiyor ama alıp kullanacak. Hoca değilim ama fetva hattını arayın derim gerçi onlar da helal der devletle din iç içe olduğu için 
-Reklam-
0 oy
(13,626 puan) tarafından
Kredi kartı kullanmak da haram bence 
(4,692 puan) tarafından
Arkadaşlar kar zararı biliyosunuzdur şimdi haram olan şey yani faiz sadece kar odaklı olduğu için haram yani zarar oranı hiç yok ama altın da zarar oranı da var yani risk var o yüzden haram değil altınla faizi bir tutmayın kızlar
(4,692 puan) tarafından
Kurumlar neden güvensiz biliyon mu net bişey söyleyen yok dini sevdirmeye çalışmak için bir çok din adamı net konuşamıyor yada tepki çekecek diye haram olana net haram diyemiyolar halbuki bu daha çok kafa karışıklığına neden oluyor
tarafından
Net bir şey söylesede ciddiye alacağım bir kurum değil benim için

Tepki çekecek diye konuşmayan hoca ne kadar güvenilir o zaman biz onlardan mi dini öğreneceğiz

Kendileri her kul hakkını yesinler lüks arabalarda gezsinler tecavüze , kadina siddete herseye sussunlar ama iş paraya gelince bir an bütün hocalar meydana çıksınlar .

Evet para haram olabilir ben o konuda bir şey diyemem o kadar bilgiye sahip değilim fakat şu an herkesin o paraya ihtiyacı var emin olun ekonomik kriz var geleceğimiz yok oluyor
Onlar Allah böyle uygun gördü o yüzden bu haldeyiz diyolar o zaman para da haram olmaz sonuçta ekonomi yüzünden bu kadar yüksek meblağ lar veriliyor
(4,692 puan) tarafından
Canım İslam sence bence dini değil kuran evrenseldir kurallari bellidir eşim vaiz olmasına rağmen diyanet kurumundan fetva hiç bir zaman almam benim daha iyi bildiğim alım hocalar var onlardan sorarız ihtilafli konuları bu konu için kesinlikle haram diyemem çünkü ihtilaflı bir konu ama İslam'da ihtilafli olan konuya da yaklaşmak var şahsen biz elimizden geldiğince dikkat etmeye çalışıyoruz herkes dini hassasiyeti elbette bir değil benim eşim kredi kartı bile kullanmıyo sadece maaş kartı kullanıyoruz varsa nakitimiz harcama yapıyoruz yoksa oturuyoruz sizinde kullanabilirsiniz ben sadece haramı helal etme yada helali haram etme meselesie takıldım ( altın meselesi ) gibi
tarafından
Anladım canım teşekkür ederim . Soyle bakmak lazım olaya Türkiye zaten faiz oranı çok yüksek olan bir ülke yani nereye elimizi atsak faiz odur şudur yani mümkün değil faizsiz bir iş yapmak

Bu promosyon olayı da nedir ne değildir inan bende bilmiyorum tek bildiğim şey şu zamanda belirli toplumun çok ihtiyacı var kendimden örnek vereyim açıkçası kimseden haberim yok

Hamileyim kaynanamla birlik oturuyorum 1 yıldır çok şükür anlaşıyoruz ama bende kendi düzenimi istiyorum eşim memur işi de çok iyi birikim yapıp ayrı eve çıkmayı düşünüyoruz ve ve gerçekten ihtiyacım var Rabbım biliyor bir buzdolabı olmus ne kadar
Onunla bir derdimi kapatırım en azindan bir çamaşır makinesi alırım hiç olmazsa

Eğer onu kullanmazsam zaten krediye girip alicam e aynı şey oluyor
0 oy
tarafından
Geçen bi hocayı biri sordu. Promosyon işini. Hoca da sonuçta çalışıp alnının teriyle yorulup almadın p parayı dedi tabiki haram dedi.  Onlar dedi müşteri çekmek için yapıyor dedi. 
0 oy
(3,486 puan) tarafından

Fetva hattına sordum şöyle cevap geldi. 

image

(1,372 puan) tarafından
Şehit haberlerinin hat safhada olduğu günlerde insanlar isyan noktasına geldiği için diyanet şehitlerin arkasından ağlamak günahtır demişti. O gün bugündür diyanet daha çok hükümeti koruyucu toplumu düzenleyici şekliyle aklımda. Yani bence diyanet dinin hükümlerinin yanında hükümetin hükümlerini de korumaya çalıştığı için çok da güvenilir değil.
(3,486 puan) tarafından
Şu şekilde söylemiş olabilir mi, bağırıp çağırıp isyan ederek yaygara kopararak vs ağlamak günahtır? Bu şekilde söylendiyse hakikaten doğru hadisi şerifle sabit, onun dışında ağlamanın bi mahsuru yok ölenin ardından. Nasıl ifade ettiklerini tam bilmiyorum o yüzden bu aklıma geldi.
(3,486 puan) tarafından
Şu da var ki, hükümet bence şuan bu promosyon işini körüklüyor ve teşvik ediyor insanlar az da olsa yatışıyor ekonomik olarak, tabi onların işine gelir. Bu durumda caizdir kullanılır demesi ya da bi açık kapı bırakması gerekirdi, aksine kullanmamayı teşvik ediyor.
0 oy
(13,537 puan) tarafından
Haram ama ben kullanıyorum :) herkesin günahı sevabı kendine. 
tarafından
Ne için kullandın mesela
(13,537 puan) tarafından
Eksi hesabım var 10 bin kadar oraya yatırcam kalanını da altın alma planım var
tarafından
Böyle doğru konuşanlara bayılıyorum ❤️
(3,486 puan) tarafından
Haram olmasına aldırış etmemen çok üzücü. 40 sabah duanın ve namazının kabul olmaması söz konusu, büyük bişey değil mi sence de? Ayrıca her haram lokmanın vücutta bir ete dönüşeceği ve onun da cehenneme layık olduğu söyleniyor hadisi şerifte. Çok zarardasın bu durumda, kâr gibi görünmekle beraber. Günahı sana evet lakin müslümanın müslümanı uyarması da vazifedir.
(13,537 puan) tarafından
Bu beni ilgilendirir sizi değil. Uyarınız için sağolun. Görevinizi yaptınız siz.
0 oy
(2,108 puan) tarafından
Canım kesin haram denmese de haram bir kurumun verdiği para sonuçta o yüzden helalde denmiyor ihtilaflı bir durum kullanmamak en iyisi eğer ihtiyacın yoksa
0 oy
tarafından
Faizin haram olduğunu bilmeyen yok artık fetvaa hattı da buna haram diyor zaten şüpheli bir para çünkü 
0 oy
(3,418 puan) tarafından
Haram canm eşime verilse eve bile sokmadan veririm ihtiyaç sahibine

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 86 göst.
19 Ekim 2022 Diğer kategorisinde Mehmetcan Emir (889 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 463 göst.
5 Eylül 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 143 göst.
0 oy
3 cevap 105 göst.
14 Kasım 2024 Alışveriş-Hediye kategorisinde Alyakus (2,540 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,434,842 soru

23,597,925 cevap

305,857 kullanıcı

...