0 oy
584 göst.
Diğer kategorisinde (64 puan) tarafından
Ya kızlar biz üç ay önce apart aldık 1+1. İçinde kiracısı varmış. Apartın şuan ki kiraları 3500 falan. Bu kiracı 1300 e oturuyordu dediki ekime kadar sözleşmem var kiramı artıramazsnz. Bizde tamam dedik. Şimdi kiraya zam yapıcaz bizde kredi çektik taksit ödüyrz sonuçta. 2600 olsun dedik. Yine binada ki diğer dairelerin kirası kadar yapmadık bile.  Adam da 2000 den başka vermem çıkmam evden diyor. Şimdi de 3 ay daha oturcm 2000 veririm 3 ay sonra çıkarım diyor. Adam pislik bişey belliki arıza. Napsak bilemedim. Bizde yetiştiremiyrz 2. Bebek geliyor kredi var arabamız yok çocuk doğacak araba lazım. Bi akıl verin 

20 Cevaplar

+1 oy
tarafından

En İyi Cevap
Canım hukuki işlemi başlat.

Ay herkes de bir yok bu kira fazla yok adam haklı. Her malın bir değeri var herkes zor durumda kimsenin anası babası da değiller.  Gecinemeyen mal sahiplerine efelik yapıp laf söyleyeceğine ek işler yapsınlar sanki ev bark almak kolay. Kiranin değerinin o olması bu kadının suçu mu yada ekonominin böyle olması 
(64 puan) tarafından
Ahh duygularıma tercüman olmşsn
tarafından
Vakit kaybetmeden yasal işlem başlatın merhametten maraz doğar.  Bir marketten 1000 TL den aşağı çikilmiyor herkes girtlagindan geçeni bilir onu geçirmek de çok çok zor bu devirde. Gayet de ekonomi  böyle sana şu tepki verenler mazot a ard arda zam gelirken birleşip yürüse insanlığa bir faydaları olurdu :)))
-Reklam-
0 oy
(6,123 puan) tarafından
Sözleşmesi bitmisse ihtar cektir
(6,123 puan) tarafından
Yok canım  netten alıyorum
(6,123 puan) tarafından
Kupon kullanıyorum netten uygun aliyorum canım
0 oy
(8,117 puan) tarafından
Sözleşme varsa o adam haklı. Bunda adamın arızalığını göremiyorum
(64 puan) tarafından
Bitti sözleşmesi
(13,026 puan) tarafından
Kiz sen yazilani okumuyonmu ekime kadarmis sozlesme :)
(8,117 puan) tarafından
Onda da eski kirasının üstne belirlenen fiyat kadar yapılabilir. Her türlü o haklı durumda yani
(64 puan) tarafından
Sözleşme bitse bile mi yani. Ama benimle yapmadı ki o sözleşmeyi
0 oy
(439 puan) tarafından
2600 çok 1+1 eve
(64 puan) tarafından
Eşyalı canım.
(13,026 puan) tarafından
Enee burda 6.000 kiz ne cogu :D
(13,026 puan) tarafından
Hangi sehir canim
0 oy
(68 puan) tarafından
Sözleşme bitti ise hukiki işlem başlatabilirsiniz sanırım ya
0 oy
(3,100 puan) tarafından
Sözleşmesi bittiyse ihtar gönderin çıkarttırın. Sonuçta zam için de belirli bir oran var onun üstüne çıkamazsınız. 
(64 puan) tarafından
Çıkartmak daha mantıklı zaten. Bizde çıksın istiyrz aynı apart da 3500 kiraya veriyor millet. Eşyalı herşey dahil biz 1300 :)
0 oy
(7,119 puan) tarafından
1+1 eve 2600 nedir ya. Elinizi vicdanınıza koyun. Adamın belki o kadar verecek durumu yok yazık günah. İnsanların durumu belli. 
tarafından
Bence de öyle apartmandaki herkes o kadar oturuyor diye siz de öyle vereceksiniz diye bir şey yok bu sizin de ev sahipleriniz için geçerli
(7,119 puan) tarafından
Bakınca 100/100 zam ediyor. Millet pahalılıktan yakınıyor ama konu kendileri oldu mu piyasa böyle.
tarafından
Allah vicdan merhamet versin canım ne diyelim gözleri doymuyor
(64 puan) tarafından
O ne demek ya.  Ben 3400 öderken kimin umru oluyor kim bana merhamet ediyor. Ben apartmandakiler kadar bile artş yapmıyrm ayrıca. Haa bu kiracıyla benim yaptığım Bi anlaşma yok. Adam ihtiyaç sahibi falan da değil   iş için geldiğin de kalmak için tutmş o evi. Ona uymuyorsa çıksın bende hesabımı ona göre yapayım diyrm. Bunun vicdanla merhametle alakası ne
(7,119 puan) tarafından
Zam yapmak hakkın ama bir an da % 100 zam sence de çok değil mi.  Normal de devletin ön gördüğü %25. Adam 2000 vereyim demiş işte. Her neyse son söz sen de tabii ki.
0 oy
(66 puan) tarafından
Sözleşme eski ev sahibi ile yapılmış sizinle değil ki bunu bence sorun bilir kişilere 
(64 puan) tarafından
Yani bende öyle düşünyrm. Biz yine mağdur olmasın dedik 3 ay sıkıntı çıkarmadık
(66 puan) tarafından
Ekimde sözleşmesi bitmiş. Siz yeni ev sahibisiniz sonuc olarak. Diger sözleşmede eski ev sahibinin imzası var. Tekrardan düzenlenmesi lazim. Yeni sözleşme yapılmalı. Bundan sonra tüfeye gore zam yapılacak de yeni sözleşmeyi imzalasin. Yoksa cikin diyin. Bunu kabul etmek zorunda bence orta yol vardır. Bilir kişilere sorun  bu ay bitmiş zaten sozlesmesi
(64 puan) tarafından
Demi ama eski ev sahibiyle yapılan Bi sözleşme sonuçta. Bi avukata soralım olmadı
0 oy
tarafından
Sözleşmesi bittiyse çıkarabilirsiniz 
0 oy
tarafından
Vala canim önce bı konuşun ya yazık çünkü kirada oturana açıyorum 2ay otur de sonra çık de yada zam yapmak mecburiyeten
0 oy
(3,566 puan) tarafından
Ev sahibi olmak da ayrı sıkıntı 
0 oy
(802 puan) tarafından
Sözleşmesi bitse dahil 1 sene daha oturur hiç birsey yapamazsiniz
0 oy
(13,481 puan) tarafından
Sözleşme bitince de ev bulmak için iddet süresi var bildiğim kadarıyla. Adam haklı. Her yıl belirlenen oranda zam yapabilirsiniz sözleşmede de bu yazar. Sen yüzde yüz zam talep ediyorsun ve bu sebeple çok diyorsun. Ev satılsa sanırım durum değişiyor. Bir araştırın derim. Ve evet uygun oturuyor. 1300 ne be. Siverekteyim ben eşyalı 2500
(64 puan) tarafından
İşte biz üç ay önce aldık evi. İnşallah değişiyordr durum. Bide 1300 ün içinde aidat su doğalgazda var
0 oy
tarafından

Tapu alindiktan sonra 1 ay içinde kiraciyq ihtarname yollanmaz ise yeni daire sahibi kirayı veren kişiye ait kira kontratının koşullarını kabul etmiş olur. Kiracı bu süre zarfında kira kontratının şartlarına uymazsa örnek olarak ödemesi gereken kira ücretini belirli sürede ödemez ise daha erken bir zaman içinde tahliye edilebilir. Kayinvalidem yeni aldığı evdeki kiraciyi bu şekilde tahliye etmişti 1.ayiniz dolmadan ihtar çektirin hemen sonrasında mahkemeye bile verseniz hak iddia edemezsiniz

(64 puan) tarafından
Yaaa gerçekten mi. Kız 3 ay oldu bile ahh bileydim baştan
tarafından
Geçmiş olsun canım kanuni zaman hakkını kullanır kiracı keske evi aldığınızda Bi avukata yada emlakciya danisaydiniz
0 oy
tarafından
Şikayet edin canım,sözleşme de bittiyse bir şey yapamaz 
0 oy
(1,155 puan) tarafından
Maalesef işiniz çok zor. Dava acsanda uzun sürer çıkması. Vereceği kira bedelini kabul edip zitlasmayin. Yoksa eve zarar verip çıkar haberiniz olsun. 
(64 puan) tarafından
Bizde ondan korktuk aslında ev sıfır eşyalı. Bi zarar verir falan diye
(1,155 puan) tarafından
Maalesef inatlasirsaniz verir. Ve siz hicbisey yapamazsiniz. Şuan yapacağınız tek şey sakince yaklaşıp dediğini kabul etmek. Zorlamayın siz zararlı çıkarsınız gerçekten. Örnekleri çok bunun :)
(64 puan) tarafından
Bi tanıdığın kiracısı kapı kollarını kırmş duvara sprey le yazı falan yazmştıı :) yapan yapıyor gerçktn
0 oy
tarafından
Yasal olarak yüzde25 den fazla zam yapamazsınız. Bu da 1625 e denk geliyor. Adam kirasını ödediği sürece de çıkartamazsınız
(64 puan) tarafından
Sözleşme bitti. Ki sözleşmeyi eski ev sahibiyle yapmıştı. Ona rağmen bekledik biz. Evden çıkartma hakkımız yok mu bu drmda
tarafından
Sözleşmeyi kiminle yaptığı önemli değil. Siz devralmış oluyorsunuz. Kira sözleşmesi bittiğinde kiracı kirasını ödüyor ise ve kalmaya devam etmek istiyor ise otomatik olarak yenilenir. Yazılı olmasına gerek yok
0 oy
(14,805 puan) tarafından
Hangi sehirdesin bizde aynı sizin ki 1400 kiradanoturuyorlar etraftaki daireler 2500 üstü ve eşim gecen eve gitti leş gibi yapmişlar Esylqrj da biz almıştık çıkaracağım diyor
0 oy
(9,773 puan) tarafından
Sizde de el insaf bi anda insanın kırası o sekılde artmaz. Bizimde oyleydı 1250 ye oturuyoduk 2 bıne cıkardı ev sahıbımız bı anda 750 tl çıktı yine sükrettik oturuyoruz ama gerek yok oduyosan adamın suçu ne canım?

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 322 göst.
13 Şubat 2020 Diğer kategorisinde ꧁❦✳GüLbahaR✳❦꧂ (3,617 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 550 göst.
13 Eylül 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 457 göst.
16 Kasım 2020 Aile & Aşk kategorisinde Gul karaaa (846 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 270 göst.
1 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Derineylem11 (1,049 puan) tarafından soruldu

413,151 soru

12,438,620 cevap

45,902 kullanıcı