Yanlışın gece ve disarda takmak bence. Çocukta kafa karışıklığına neden oluyorsun. Gün içinde belli saatlerde ( bezi yokken) çişini söyleyip, belli saatlerde( gece ve disardayken) söylemesine gerek olmadığı mesajını veriyorsun. Tuvalet eğitimine hazır olsa da bu zaman araliklarini fark ve takip etmesi çok zor. Ya tamamen takmali ya tamamen çıkarmalısın.
2 3 hafta kadar önce tuvalet eğitimimizi tamamladık. Biraz süreci anlatayım. Öncelikle ön hazırlık yaptım. Mesela,
Hem kendi hem kızımın yatağına alez aldım.
Kızımla beraber ona alt üst iç çamaşırları almaya gittik.
Daha önceden almış olduğum klozeti kutusundan çıkarıp banyoya yerleştirdik. Bir kaç deneme yaptık.
Eğitime başlamadan bir kaç gün önceden gece okuduğum masal kitabını konusu tuvalet eğitimi olan bir masal kitabıyla değiştirdim.
Ve pazartesi olduğunda sabah üstünü değiştirirken bezini çıkardık ve külot giydik. Basitçe durumu açıkladım. Çişi gelirse söylemesi gerektiğini anlattım. Benim kızım daha büyük her şeyin gayet farkındaydı. Ona rağmen çişini tutacağı kaslari ilk kez kullanacağı için bunu nasıl yapması gerektiğini öğrenmesi lazımdı. Çok kez altına yaptı. Yaptıktan sonra anne cisim geldi diyordu. Hayır çişin gelmemiş çişini yapmışsın annecim diye anlatıyordum. Sabahları bezleri hala dolu olan çocuk ilk günden itibaren gece cis yapmayı bıraktı. İnanamadım. Ben yatağa iki kat alez sermistim gece birini çıkarır diğeriyle devam ederiz diye. O kadar emindim ki gece kaç kere cis yapar acaba diyordum ama yapmadı. 1 haftaya yakın çok kez kaza yaşadık. Ama ara ara söylemeye başlamıştı. Günün hangi saatlerinde çişini yaptığını anlamaya başladım o aralıklarla tuvalete gitmeyi teklif ettim bir şekilde anladı. Disari da çıktık, gezmeye de gittik hiç bez baglamadım ( ilk günler dahil ) kendimizi kısıtlamadim. Daha yeni eğitim aldı ama çok rahat şekilde su an söylüyor bazen disarda çişi geldiyse tutuyor. Pazartesi günü kreşe başladı oradaki öğretmeniyle de uyum sağladı onun cis yaptirmasina da izin veriyor. Bence bu sıralamayla gidersen hem çocuğun kafasi karışmamış olur, hem daha hızlı sonuç alırsın.