+1 oy
768 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kızlar sınıf Annesi mesaj atmış 500 tl lik saat alalım diyor ne gerek var ki herkesten 30 tl toplayayım sınıfta pasta börek kutlayalım diyor kutlama fikri olur herkes evinde kek poğaca yapar getirir ama ben şuan 5 tl nin bile hesabını yapıyorum 10 kasımda gösterileri var sweet ve pantolon için 200 tl yi yettirmeye çalışacam bugün bende yazdım gerek yok pahalı hediyeye bi çiçek resim bile mutlu eder sonuçta kimse onaylamamış beni ben öğretmen olsam maneviyatı olan hediyeler maddiyattan daha mutlu eder ya niye bu kadar zorluyorlar anlamıyorum şartlar belli ekonomi belli biz küçükken bi toka bi kalem alırdık utana sıkıla kabul ederdi. Öğretmenler doğru olan bu değil mi sizce de.? 

31 Cevaplar

0 oy
(264 puan) tarafından
Sizde vermek istemiyorsaniz katilmayin boyle seyler gonul isi sizi kimse zorla kabul edin demiyordur eminim kendiniz hediye alin bi toka begenmediginiz tokalar bile 30 40 lira ogretmenlerinde bi sucu yok burda alinan hediyeyi geri iademi etain boyle biyes yapilsa ben hakaret sayarim yada hediye almayin dese de kendini begenmis sayilir altin yada omun gibi pahali hediye olmadigi mudetce olabilir bence
tarafından
Ben hediyemi evde yapıcam emek harcamak onun için uğraşmak daha mutlu eder bence insanı katılmayacağımı zaten yazdım sadece üzülüyorum böylr konularda isterse 5 tl olsun gerek yok bence herkesin fikrine saygı duyarım tabiki
-Reklam-
0 oy
tarafından
Artık veliler de yarış halinde çünkü daha iyisi daha pahalısı daha gosterislisi pesindeler eş dost sorunca soyl pahalı hediye aldık şöyle güzel kutladık demeleri şart çünkü ya da öğretmenin gözüne öyle yaparak girecekler ya o yüzden ufak bi hediye onlara yakışmaz illaki pahalı olsun 
tarafından
Bende bu düşünceye üzülüyorum
0 oy
tarafından
Kız sınıf 20 kişiyse 30 TL'den  600 TL eder 30 TL de çok değil bir paket sigara iciyorsan sigara parası 
tarafından
Mesele paradan çok o kadar pahalı hediye ye gerek var mı meselesi ben kendi düşüncemi söyledim sadece herkesinkine saygı duyuyorum
tarafından
Gerek yok da bir gül olmuş 30 TL hediye ne alınır ki bir kazak 60 in altında yok  30 TL'ye defter bile yok
tarafından
Canım yazdım yorumlarda evde iplerim var ya anahtarlık ya da gül örüp buket yapıcam el emeğimle 30 tl de çocuklarımın kumbarasında kalacak
0 oy
(1,370 puan) tarafından
Bence dünyanın en saçma şeyi. Bu lüks merakı da bazı velilerden geliyor öğretmene yağcılık yapılacak diye pahalı pahalı hediyeler alınmaya başlandı. Durumu olmayan gariban veliler de çocuğum mahcup olasın diye katılmak zorunda kalıyor. Benim okula giden çocuğum yok bizzat gorumcemde görüyorum garibim boyle şeyler yüzünden o ay mutfak masrafından kismasi gerekiyor. Yani buna toplu bir bilinç getirilmeli. Sınıf öğretmenleri maddi hicbisey istemiyorum diye katı bir sınır cizmeli malesef bazı öğretmenlerin de hoşuna gidiyor (ablam dahil buna)  eskiden hocamıza o gün çiçek götürürduk çok da mutlu olurdu. Herşey gibi bunlar bile maddiyat oldu 
tarafından
Öğretmenlerin önceden bu konuyu konuşması en mantıklı olan bencede çok fazla abartıldı son zamanlarda hele ki şu ekonomik dönemde yalan yok ben 5 tl nin bile hesabını yapıyorum yapmak zorundayım önemli bişey olsa bulup buluşturup veririm
(1,370 puan) tarafından
Ya mesele inan senin 30 tln değil bazısı onu da verebilirsiniz demiş ama herkesin ekonomisi bir değil ne demek verebilirsiniz. Gösteriş meraklısı velilerin hevesiyle birine o kadar pahalı bişey hediye etmek tam bir akıl tutulması. Allah ıslah etsin
0 oy
tarafından
Gerek yok hiç katılma hayrına mi ders veriyor sanki öğretmen 

Bir öğretmen olarak söylüyorum böyle şeylere gerek yok böyle hediyeler benim hiç hoşuma gitmiyor zaten hiç böyle bişey de olmadı 
tarafından
Yorumunuza çok sevindim ve sizin gibi düşünen öğretmenler olduğunada bende aynısını düşündüğüm için katılmama kararı aldım ve uygun bir dille söyledim
0 oy
tarafından
Bizler hediye istemiyoruz böyle sınıf annelerinin gösteriş ve saçmalıkları yüzünden Bi gün Bi meslektasimin başı belaya girecek ama bakalım ne zaman allahtan ben kek börek dahil hepsini yasakladimda kabak Bi gün başıma patlamayacak
tarafından
Sınıfta kutlayalım diyorlar ona tamam hadi ama doğum günü kutlar gibi böyle ne bileyim abartı ya
tarafından
Tamamen saçmalık katılmak zorunda değilsin asla kimse zorlayamsz
0 oy
(3,148 puan) tarafından
Sizinki yine insaflı canım. Bizimki kişi başı 100₺ istiyor çeyrek altınlı bileklik ve çiçek alcaklarmis. Bende ters yaptım kabul etmedim yemedigim laf kalmadı vermiyorum ben kendim alırım hediyemi dedim çıktım.
tarafından
Yuh oldu altın kemer taksınlar ya o az olur :D
(3,148 puan) tarafından
Valla öyle bende açtım ağzımi ama hepsi bir olmuş beni disladilar sanki ben yanlış düşünüyormusum gibi
0 oy
(1,304 puan) tarafından
Ben de 300 500 TL istiyorlar sandım. Yani zorunlu tutmaları hoş değil açıkla durumum yok veremem de. 30 tl gerçekten yoksa. Kek yapsan aynı hesaba gelecek zaten sonuçta kek malzemeleri evimize yukardan inmiyor bir süt bir kakao yumurta alsan 30 tl olacak yani bence lafı edilecek bir şey değil 
(1,304 puan) tarafından
Yani evde hediye hazirlasan bir gül bile alsan o kadar tutacak abartılacak bir şey yok bence fazla tepki vermişsin ben olsam verirdim 30 TL'yi kenara çekilirim tertemiz kek börek uğraşmadan
tarafından
Şimdi kuzum bak mantıklı düşününce keke ne gidiyor süt olmaz yoğurt olur yağ. Şeker tamam masrafı yok ki poğacada aynı şekilde evimde var zaten ben örgü. İşiyle uğraşıyorum evimde ipler var ya anahtarlık ya da gül örüp götürecem hem onun için emek harcıycam 30 tl yide çocukların kumbarasına atıcam hangisi mantıklı sence 29 ekim ve 10 Kasım için toplamda 500 tl harcamam oldu ve bikaç parça kıyafete iki çocuğum için onlarda ayrı olarak 1000 tl tuttu ben şuan o 30 tl yi de düşünmek zorundayım bazıları için bekli hiç bişey ama benim için önemli
(1,304 puan) tarafından
29 Ekim 10 Kasım için bence verilen para çok olmuş onda haklısın. Ama 30 tl ya konuşmaya ve uğraşmaya değmez bence. Yoğurt olmuş kaç para. Evdeki olan malzemeni de başka bir zaman için kullanırsın elinde kalmış olur aynı hesap yani bilmiyorum bana lafını edilecek bir şey değil gibi geldi
0 oy
(3,553 puan) tarafından
Bir öğretmen olarak söylediklerine katılıyorum canım bırak tokayı bir resim dahi çizip getirse bu büyük bir hediye bizler için
tarafından
Aynen öyle canım ya anahtarlık örüp götürecem sever heralde
0 oy
(6,678 puan) tarafından
Katılmak zorunda degilsin cnm sen ayrı al hediye abarti gercekten 
tarafından
Öyle yapıcam canım anahtarlık örücem nasip olursa
0 oy
(776 puan) tarafından
Tamam öğretmenler değerlidir ama bu kadar abartmaya gerek var mı çok abartıyorlar kucucuk bir hediye bile mutlu eder bunlar nedir bu yıl gerçekten çok farklı abartili hediyeler görüyorum sabah tanıdığım bir fotoğrafcı paylaşmış birisi mesaj atmış öğretmene ailesi ile dış çekim hediye etmek istiyormuş bu nedir ya :/
tarafından
Töbeler olsun o da yeni moda mı kız dış çekim ne :D
(776 puan) tarafından
Vallahi öğretmen ve ailesine dış çekim hediye edecekmiş ne zaman müsait olur öğretmen bilmiyorum esnek bir randevu verir misiniz yazmış ben şok daha neler gorcez:)))

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 134 göst.
30 Kasım 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Lavanta... (248 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 407 göst.
0 oy
10 cevap 423 göst.
4 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 319 göst.
14 Ekim 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu

410,764 soru

12,360,156 cevap

41,421 kullanıcı

Kategoriler