Hamileyim ve öğretmen olarak atanmak üzereyim inşallah. Öğrendiğim kadarıyla toplamda 4 aylık aylıklı doğum izni hakkı varmış, ilk 6 ay günde 3 saat sonraki 6 ay günde 1,5 saatlik süt saati izni varmış, dilersek 2 yıl ücretsiz izin hakkımız varmış. Ama bu izin bittikten sonra 2 yıl daha izin alma hakkı olup olmadığı konusundan emin değilim. Soruma gelecek olursak, siz doğum yapan veya yapacak memur anneler, özellikle öğretmenler ne yaptınız veya ne yapmayı düşünüyorsunuz? 4 yaşına kadar bebeğime sadece kendim bakma hayalim vardı (disiplin konusunda çocukların suistimal yaşattıklarını biliyorum ve anne kadar iyi kimse bakamaz bence) bakıcı asla istemiyorum, anneme de ne zaman nasıl bırakabilirim bilemiyorum aramızda 20 km mesafe var. Haftada 4 gün onu evime çağıramam okulumu anneme yakın seçip sabahları bebeği ona bırakıp okula gitmek mi mantıklıdır, yoksa okulu yine kendime yakın mı seçmeliyim (tabi okullar açıldığı durumda)? Saatlik süt izinleri yetiyor mu, yoksa biz yettiğini mi zannediyoruz, çocuk anne yoksunluğu çeker mi bunu nasıl anlarız? Yoksa 2-4 yıl izin alıp çocuğumun başında mı durayım, siz nasıl yaptınız maksadım memur olan annelerin neler yaptığını ve uygulamalı tecrübelerini öğrenmek?
1,487,007 soru
24,309,480 cevap
344,648 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın