0 oy
296 göst.
Diğer kategorisinde (580 puan) tarafından

Evet korkuyorum, eşim İstanbul da iş buldu, Avrupa yakasında, internetten kiralara bakıyoruz, ne olmuş öyle ya :( taşınma masrafını da ekleyince insanın gözü korkuyor

5 Cevaplar

0 oy
(6,678 puan) tarafından
Orda gecinebilene Allah yardım etsin 
(580 puan) tarafından
Ben de iş bakıyordum, artık İstanbul'dan bakacağım inşallah bir an önce iş bulurum ben de
-Reklam-
0 oy
tarafından
Vallahi öyle canım neresine tasinacaksiniz Allah kolaylık versin inşallah bende İstanbul'da oturuyorum mesela herşey ateş pahası iki kişi çalışmazsa zor vallaha
tarafından
Vallahi al benden o kadar 1.5 yıl oldu geleli alışamadım gitti
(580 puan) tarafından
Ben İstanbul'da doğdum büyüdüm, 26 yaşıma kadar yaşadım, sonra evlenince Ankara'ya taşındım, ben bile alışamadım İstanbul
tarafından
İşte komşuluk yok olmuş kimse kimseyi tanimiyor çok kötü ya bir arkadaş yok
(580 puan) tarafından
Ankara'da komşuluk var gerçekten
(14,123 puan) tarafından
Büyükçekmecedeyim yedi binden asa kira yok☹️
0 oy
(5,750 puan) tarafından
Nerden tasinacaksiniz peki evet istanbulda evlerin kirasi kanat takti uctu gidiyor maalesef 
(580 puan) tarafından
Ankara'dan
(5,750 puan) tarafından
Anladim durumunuzu bilmiyorum da ben olsam Ankarayi bırakıp İstanbula gelmem ben Ankaraliyim suan İstanbul da yaşıyorum  Ankara buraya göre çok iyi
(580 puan) tarafından
Ben de doğma büyüme İstanbul'um ama Ankara'yı daha çok seviyorum
(5,750 puan) tarafından
Ahhh Angaram ah hakikaten bende cok seviyorum  ve ozledim
0 oy
(417 puan) tarafından
Buyuk hata herkes kaciyor buyuk sehirlerden artik..Allah yardimciniz olsun
(580 puan) tarafından
Amin inşallah canım
0 oy
(12,761 puan) tarafından
Valla 20.000den asaya maas aliyosa hic gelmeyin derim :)
(580 puan) tarafından
20nin epey üstünde ama kiralar da çok yüksek İstanbul'da
(12,761 puan) tarafından
O zaman sikinti olmaz canim evet kiralar yuksek ama bizimde maas iyi geciniyoruz Allaha sukur
(448 puan) tarafından
Seninki niye ne kadar aliyo ne alaka ya arkadaşımın eşi 8 bin alıyor İstanbul'da gül gibi geçiniyorlar vallaha
(12,761 puan) tarafından
Ne kadar kira veriyo ama canim o onemli. Yeni eve girecegi icin 5 6 dan asaya kira yok
(580 puan) tarafından
28+gida yardımı+kira yardımı+yemek kartı+yol yardımı olarak anlaşmış, kiralar 3+1lerde 13-17 bin arası deprem sonrası yapılan binalarda, arakat olursa
(448 puan) tarafından
Kirada oturmuyolar ev onların
(12,761 puan) tarafından
E tabi gecinir o zaman kiz kiraya gelicez demis canim okudunmu sen :)

Nereye tasinicaksiniz canim ya baya fazla kirasi
(580 puan) tarafından
Benim kendi anne babam kardeşim de İstanbul da yaşıyor, ben de İstanbul'da doğdum büyüdüm ama yine de çekiniyorum bu şehrin hengamesinden, kalabalığından, pahalılığından, hiç geri dönmek istemiyorum
(12,761 puan) tarafından
Evet canim bende 30 senedir istanbuldayim malesef hengame asiri fazla ama alisiyor insan zamanla ya. Hele.cocuktan birsey anlamiyor valla zaman oyle cabum geciyor
(580 puan) tarafından
Çocuk istiyoruz, Allah nasip ederse. Onun için 3+1 bakıyoruz, avcılar-denizköşkler ya da bahçelievler in Bakırköy'e yakın kısımlarından, yeni binada
(12,761 puan) tarafından
Aa bende avcilardayim canim :) isyeri nerde yada annenler nerde oturuyor
(580 puan) tarafından
Eşim Bakırköy'de iş buldu, ailem Florya da oturuyor
(12,761 puan) tarafından
Eger cocuk dusunuyosan ailene yakin ol derim canim valla. Gercekten anne falan cok lazim oluyo tabi eger ilgilenir dersen. Ki esinde floryadan yakin gider gelir. Ama floryada kiralar baya ucuktur sanirim
(580 puan) tarafından
Floryada kiralar 30 binleri geçiyor, avcılar ve Bahçelievler den bakıyoruz bizim bütçemize uygun, annem çocuk olursa ilgilenir, Ankara'da da kayınvalidem var gerçi, o da Ankara'da bakardı bebeğe burda kalsak
(12,761 puan) tarafından
Evet florya cok ucuk. Hakkinizda hayirlisi canim avcilardada baktim simdi gercekten eli yuzu duzgun evler 11.000 den basliyo valla zor
(580 puan) tarafından
Sorma, bahçelievler semtinde hafif 120 M2 leri geçince 13-15 bin oluyor
(12,761 puan) tarafından
(580 puan) tarafından
Bu ilanı ben de bulmuştum kuzum, eşim çatı katı istemiyor kesinlikle, bodrum, giriş, yüksek giriş ve çatı katı olmasın istiyor. Bir de apartmanın sokağa bakan cephesi arıyor.
(12,761 puan) tarafından
Bu tam caddeye bakiyor canim benim evime birkac sokak var binayida biliyorum yeri cok guzel 2 ana caddenin birlesimi
(580 puan) tarafından
Ama çatı katı işte :)
(12,761 puan) tarafından
Dogru ama yeni bina yalitimi falam vardir bunun sikinti olacagini sanmam. Valla acimasam ben otururdum :D
(580 puan) tarafından
Benim koca inşaat mühendisi olduğu için o konuda tercihi o belirliyor kuzum valla ben karışmıyorum, çatı katı rutubet, ısınma sprunu, su yalıtım sorunu vs bir sürü şey olurmuş o yüzden istemiyor
(12,761 puan) tarafından
Dogrudur canim :) bende catinin bi altindayim rahatim
(14,123 puan) tarafından
Daha ne olsun maaş artı bir sürü destek var beyinden korkuyorsun :⁠-⁠D:⁠-⁠D
(12,761 puan) tarafından
Kiz varda ne kiralari gormuyomusun :) 12 13 kiraya vercek zaten
(14,123 puan) tarafından
Kız insanlar kaç binle geçinmeye çalışıyor korkacak bir durum göremedim ben
(12,761 puan) tarafından
Hayir korksun demiyorum kiz :) ama bi luksu kalmiyo insanin geciniyolar ama nasil. Benim enistem 15 aliyo bak mesela 2.700 kira veriyolar. 1 tanede cocuk var ay sonu gelmiyo yani genelde. Insanlar istediklerini alip yiyemiyo giyemiyo gezemiyo.
(14,123 puan) tarafından
Ee bu devirde onu dusunmucen artık insanlar kendi yiyecek içeceğini kısıp sukrediyor benimde eşim polis biliyoruk her şeyi...ama şu devirde 28 bin alıp bide bundan direk kira yokki kira yardımı da var desteğin içinde bu parayla korkulcak bişi yok yani
(580 puan) tarafından
Aynen öyle, maaşın yarısı kiraya gidiyor, enflasyon bu kadar yükselmeseydi, aldığı para bir işe yarardı belki ama kiralar 3 binden 12 bine fırladı, gıda ürünleri, elektrik, su, doğalgaz, benzin, üst baş giyim, bunların hepsi 2-3 kat arttı fiyatı, arabanın MTV sine %122 zam geliyormuş Ocak ayında mesela, Ocak ayında asgari ücrete zam geldiğinde herşey daha da pahalanacak, ev kiraları 12 binden 17-18 bine fırlayacak, peynirin kilosu 100-130 liradan 250 liraya fırlayacak gibi gibi durumlar var
(14,123 puan) tarafından
Gıda yardımı bile varmış mesela şimdilik anladığım kadarıyla çocukları yok
(14,123 puan) tarafından
Korkma sen rahatça gecinirsin
(580 puan) tarafından
Kız kira yardımı kiranın tamamını vermiyorlar, 2 bin lira kira yardımı, 1000 lira gıda çeki vereceklermiş
(14,123 puan) tarafından
Canım benim korkma sen bu parayla bak çok düşük ücrete İstanbul'da yaşayanlar var gidasindan kisanlar var çocuk masrafinda yok şuan korkma yani
(580 puan) tarafından
Korktuğum sadece geçinmek değil bacım ya, ben İstanbul'u sevemedim genel olarak, insanları çok sahte geliyor bana, mesela Mecidiyeköy de fenalaştım diye yere yığılsan bir kişi de ne oldu diye gelmez yanına, hatta aman uzaklaşım da başımıza bela olmasın diye kaçışırlar
(14,123 puan) tarafından
He o konulara bir şey diyemem ben büyükçekmecedeyim burası sakin bir yer
(12,761 puan) tarafından
Aynen oyle asgari ve emekliye zam gelicek hersey dahada artacak. Allah sonumuzu hayretsin valla. Ben eski kiraciyim 3.500 kira veriyorum suan. Oglumla benim adima bes var 3000tl oraya yatiyor. 6500 etti. E faturalar ki daha dogalgaz yakmadim internet elektrik su telefonlar falan 1200 civari geliyor. 7.700. Yemesi icmesi derken. Bizim aylik masrafimiz 15.000i buluyo valla. Ama asgari alsak hicbir luksumuz olmayacakti ne bi yatirim ne bisey ne bi birikim. Evimiz kentsele gitti onun parasini toplamaya calisiyoruz
(14,123 puan) tarafından
İşte şükür ki yapabiliyorsunuz onundemek istedim bebeğine bez alamayan var gidasindan kısıp bu devirde bu hale şükür dixeksin tabiki durum kötüye gidiyor o ayrı bir konu
(580 puan) tarafından
Kuzum işte ben de onu diyorum, bir de çocuk istiyoruz biz, bunun doğuma kadar olan sağlık masrafı, doğum ve sonrasının bebek masrafı da var, ben de iş bakıyorum bir yandan İstanbul'da, homeoffice bir iş bulabilirsem bir yandan evden çalışırım bir yandan da bebek olursa ona da bakarım rahat olur bana da.
(14,123 puan) tarafından
İnşallah gonlunce olur
(12,761 puan) tarafından
Kiz 7.000tl oldu dogum gittigim hastanede yilbasinda bi daha zam gelcekmis :D
(580 puan) tarafından
Bebeğine bez alamayanların Allah yardımcısı olsun da bütün dünya ortalamasında enflasyon %10 larda geziyor bizde neden %85 enflasyon var, dünyada en yüksek enflasyon neden bizde var, çok üzülüyorum bu duruma
(580 puan) tarafından
7000i 15000e bağlarlar düz, bir de bu sadece doğum, doğım öncesi ve sonrası doktor masrafların ne kadar tuttu
(12,761 puan) tarafından
350tl muayene canim valla doguma kadar ortalama 10 muayene desen ki kani carti curtu ben devlette yaptirdim hep. Ortalama 4000tlde oyle gitmistir. He 1000de detayliya verdim 5.000
(580 puan) tarafından
Bizim bir de kredi borcumuz var, eldeki altınların tamamını, eşimin arabasının birini satıp eve peşinat verdik, üstüne de kredi çektik, ev de daha inşaat aşamasında, Ekim 2023 te bitecek, o bitse de bari ordan kira alıp kendi kiramızı ödesem, kredi borcunun bitmesine yıllar var zaten
(12,761 puan) tarafından
Allah yardim etsin valla canim ya zor. Bizde evin ustune 550.000 vericez iste simdi kredi cekmedik iste faiz odemeyelim bosa diye. Simdi herseyden kisip onun parasini toplamaya calisiyoruz

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 75 göst.
3 Eylül 2022 Diğer kategorisinde B. Sema (578 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 95 göst.
20 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Fatmacelik01 (333 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 170 göst.
0 oy
19 cevap 652 göst.
21 Kasım 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu