0 oy
507 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Oğlum 31 mayıs 2019 doğumlu 2 buçuk falan yaşındayken söyledi ama kıstı birde dediğini anlamıyordum öylece kaldı yazında istemedi olmadı. Şimdi srtik başlamak istiyorum ama oğlum tuvalette gitmiyor ne yapacağımı  bilmiyorum.. 

Bez yok artık dedim gündüz uykusu uydu bugün 3 saat kupkuru hiç yapmamış kalktıktan sonra elini oraya falan koydu annecim tuvaletin gelmiş sanırım hadi gidelim beraber yapalım ben senin yanındayım korkma dedim ama nafile arkamı döndüm yapmıştı..

3 4 kere kıyafet değiştirdim ne yapacağımı bilmiyorum lazımlik var ama istemiyorum aslında lazimlaga yapmasını.. klozeti öğrensin birde bastan alıp orayı mi ogreticem.  

Hadi bana yardımcı oluuun

7 Cevaplar

0 oy
(859 puan) tarafından
Benim oğlumda 10 Mayıs 2019 doğumlu 1.5 yaşından belli istiyordu WC ama sağlık sorunlarından dolayı bu yaz öğrettim ancak 1 günde öğrendi çok şükür istekliydi zaten ama senin bebiş biraz inatlasak gibi ev gittiğinde biz hep bay bay yaptık çise büyük abdeste kırtasiyeden sevdiği stecers alsan hafi annecim çişini yaparsan bu sana ödül deyip belirlediğiniz bir yere yapistirsaniz alışana kadar her cisinde faydası olurmu acaba şarkılar söyleyip uğurlasaniz cisi 
tarafından
Hiç sanmıyorum onun en sevdigi şeyi bile söylüyorum supriz yumurta alırım oyuncak kepçe alırız diyorum. 1 buçuk saat oldu yapamayali 5 dk bit soruyorum çişin geldi mi diye nasıl davranacagimi şaşırdım
(219 puan) tarafından
Ahh onu bende yaptım sevdiği şeyleri alıcam dedim en sevdiği hayır diyemeyeceği şeyleri teklif ettim kepçe en sevdiği şey sticker verdim hadi her kaka yaptığında yapıştırcsz diye yok
Korkuyorm yapmak istemiyorum diye ağlıyor
tarafından
Oy yavrum ya en zoru bu sanırım bir çoğu böyle yazmış cunku kaka konusunda sorun yaşadık diye..

Biz ilk günden laziml8ga yaptık cisimizi ama bakalım birde bunun klozete alıştırmasi var
-Reklam-
0 oy
(11,682 puan) tarafından
Çok geç kalmışsın canım 2.5 yaşındayken bırakmasaydın keşke geciktikce zorlaşıyor bu iş Allah yardımcın olsun
tarafından
Yia kışındi hep anne anne derdi herseye bian da ben iş yaparken anne anne dedi meğerse elini de orayı tutuyormuş ben seynedee kadar o kaçırdı ondan sonra böyle oldu
(11,682 puan) tarafından
Zamanla alışır canım
tarafından
İnşallah
0 oy
tarafından

Biraz gecikmiş gibisiniz 2 3 yaş arası tuvalet eğitimi için ideal. O kadar yıl beze nasıl para yetistirebildiniz. Bordo bereli olmalısınız :)

tarafından
Oğlum 4 aylikti sütüm kesildi gitti bian da doymuyordu.   Mama yedi 25 26 aykiga kadar 2 yasuna kadar falan iste sonra bende biberonu bırakmasından çok korkuyordum bianda biberon kırıldı kendi istemedi bıraktı. Süt verdim gene bıraktı biberonla istemedi 1 ay falan içti.  Sonra emizgi dert ettim konuşmuyor diye bir gün pat diye çöpe attık atis o atış olfu bian da anı yani.
 Bu arada şuan biraz önce oğlum lazimliga tuvaletini yaptı ayakta :) :) çok mutlu oldum yarına hediye alicam sana oyuncak falan dedim :)
tarafından
Aynen öyle devam et canım ne mutlu sana. Hediyelerle odullendir bakalım belki alısmasına yardımcı olur.
tarafından
Ay inşallah yarına söz dedim alicam sana dedim bakalım yatarken sordum yok yaptı hayır dedi ama bakalım peki lazımliga yapıyor şuan klozete nasıl alistircam ben
tarafından
Alışır annesi su an için oraya alışmasını düşünme. Bugün nasıl geçti peki.
tarafından
Bugün de soyleneye başladı mesela kakasını hala pijamayla yapoyot otutruyorum ama yok yapmıyor benimle oyun oynuyor
0 oy
(219 puan) tarafından
Bütün çocuklar aynı sanırım

Benim sıpamda 2019 doğumlu ve 9 aylıkken belli etmeye başladı kakasını çişini gelince anlıyorduk çok erken diye tuvalet iletişime eğitimne başlamadım geçen seneden beri tuvalet derdimiz bizimde var anne geldi bekle yapıyorum diyor ama tuvaletten aklı çıkıyor 

Korkutmadım da zorlamadım da bebekken biz tuvalete girince bas bas bağırırdı ne oldugunu bilmiyorum

Neyse bu yaz halasının kızı yapınca heveslendi halasının gazı ile çişi yaptı ben ne yaptıysam çişini yaptıramamıştm hatta bez bağlamadm altına da yapmadı bütün gün tuttu pipim ağrıyor diye ağlıyordu neyse öyle böyle çişi yaptırdık 

Şimdi de kaka için korkuyor bütün gece kaçırmıyor gündüzleri çişini tuvalete yapıyor ama kaka yapmıyor:((
tarafından
Hadi yaa valla 19 doğumlular sorun var sanırım uretiminde :) yaa şimdi bugün lazimlaga yaptı ama bakalım sonra klozete nasıl alistircam bilmiyorum iki iş yapmış olucam. Baya tuttuyor tuvaletini bizim ki yatarken şimdi uyudu hatta sordum yok diyor altına artık hirseyler acicam 3 saat yapmadı bakalım nasıl yapacak bu akşam gece neler olucak
0 oy
tarafından
Allah kolaylık versin.  Yani artık öğrenmesi lazım ben önce eğitici kopekcikte alistirdim.  Onu gözünün önüne koydum sürekli çiş var mı demedim. İlk 2 gün altına yaptı. Her defasında bez yok pis oldu annecim diye anlattım 2.gun akşam bir oturdu maasallah hem gece hem gündüz o oldu.

Birkaç gün sonra da aparatla klozete oturtmaya başladım artık tamamen söylediğine emin olduğum zaman 
tarafından
Anladım şimdi bizim ki de şeye yapıyor tuvalet şeysine unuttum ya ismini bian.. bugün yapt bugün başlamıştık bian da zaten. Srtik yavaş yavaş yapar herhalde ama ayakta yapmak ostiyor onu çözemedim
tarafından
Alışır tabi canim artık herseyi tamamen anlayan bir çocuk..biraz zor olur belki aliskanligini bırakması ama sabret sen. Okul zamanı gelmiş çok zor olur sana. Ona da aslında şimdi belki bilinç altına leke. Düşünsene yaşıtları tuvalete yapıyor arkadaşları falan olunca kendini çeker farklı hisseder canım. Kreşe okula gitmeden yasitlarini görmeden alışır inşallah. Allah sabır versin kuzum
tarafından
İnşallah kuzum ya çok zormuş en zorunda bu oluyor
tarafından
Yok öyle deme canım Allah kolaylaştırsin .güzel düşün güzel olsun korkma
tarafından
İnşallah uyi olur.. bugün 2 saatliğine misafirim geldi çocuğuyla oynafken söylemedi yia niye altına yapmış niye söylemedi anlamadi
0 oy
(4,424 puan) tarafından
10 mayıs 2019 lü kızım var geçtiğimiz yaz basında öğrettim cisi tecrübeli olmama rağmen bu alta yapmalarin agbabasini yaşadık ki yasamaya da devam öyle öyle alışacak merak etme aynen dewam:)
tarafından
Anladım canım sorun yok ya öğrensin de yapsın.. bugün akşam tuvalette geldi oturma odasına getirdim oraya yaptı tuvalet şeysine
0 oy
(3,004 puan) tarafından
Benimki de 20 temmuz 2019 doğumlu tuvalete asla gitmek istemiyor her yolu denedim kreşe verdim orda görür heves eder dedim orda da gitmiyor öğretmen bile pes etti.. havalar düzelince tekrar denerim diyorum
tarafından
Bizim ki dün akşam lazımsa yaptı ayakta ama .. gece başlamadım yapmamış ama sabah eşik farketmemis bit kalktım kakasını yapmış pijamaya başka yere yapmamış çıkmamış pijamada kalmış. Şimdi gene yapmış kahvaltıyı hazırlarken söylememiş ne yapcam bilmiyorum pes edecek gibiyim 2gunden
(3,004 puan) tarafından
Havalar soğudu ben o yüzden götürmüyorum tuvalete en az 5 dk bekliyoruz üşüyor
tarafından
Hım yok şükür sıcak ev ama işte okadar soğuk yok yani havada da bilmedim iyi gidiyor gibi ama kaka konusu çok sorun.. çocuk eğitiminde en zoru da buymus

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 239 göst.
24 Ağustos 2023 Aile & Aşk kategorisinde Minikanne (2,038 puan) tarafından soruldu
0 oy
28 cevap 416 göst.
25 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 143 göst.
12 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Nesli-birand (350 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 202 göst.
27 Ocak 2022 Diğer kategorisinde 1995 (1,423 puan) tarafından soruldu

412,669 soru

12,424,209 cevap

45,388 kullanıcı