0 oy
843 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Az önce 8 yaşında ki çocuğum büyük tuvaletini altına yapıyor dedim herkes bir kınama çözüm yolu bulmaya çalıştığım için buraya yazıyorum demekki çok bunalmışım ki buraya yazıyorum ama hata yapıyorum insanlar birbirlerini anlamak yerine linç ve kınıyor o kadar üzüldüm ki o yorumlara ve insanın sınanmadığı şeyle ilgili konuşması ne kadar kolay... çocuğumla güzelce de konuştum psikiyatriye de götürdüm onların dediği oyun için tuvalete gitmiyor kaç tane doktora gittiysem bir sorun çıkmadı ceza da versem olmadı salaklık bende dövdüm demişim diğer postta benim dövmwktwn kasttım poposuna terlik yapıştırmak hiç mi biriniz annenizden terlik yemediniz keşke kınamak yerine anlamaya çalışıp destek olsaydınız... ben 4 senedir bu sorunla baş başayım bir ortam da koca çocuğunuz altına büyük tuvaletini yapsın bakalım ne kadar dayanabileceksiniz... dayanırsınız kesin her derdinize çareyi hemen buluyorsunuz tabi bende o şans yok maalesef

19 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Tekrar tekrar ve tekrar ; psikiyatriye , psikologa, pedagoga ,terapiste kime gerekiyorsa göturmen lazım kuzu .

Bir tane de değil .O fayda sağlamadıysa baskasina , o da  çözüm bulamazsa digerine göturmen lazım .

Makattan baktılar ve orda gerilme ya da kaslarda gevşeklik yoksa sebebi psikolojik.

Bu çocuk, demek ki (ona ağır gelen )ciddi travmalar yaşamış .

Anne baba olarak çözüm arayacaksınız .
tarafından
Baktılar yok dediler.. biraz daha güzelce konuşacağım yapacak birşeyim kalmadı artık
-Reklam-
0 oy
tarafından
Canım çocuk ürolojisine götürdün mu belki fiziksel Bi rahatsızlığı vardır 
tarafından
Bende insanım değil mi o an ki ruh halimi kimse anlayamaz ve ben robot değilim... bende istiyorum kızmayım sinirlenmeyim ama elimde de olmuuor bazen
tarafından
Elbette değilsin fakat sinirini başka yerde at git odaya yastık yumrukla aç müziği son ses o arada bağır ki çocuk senin bağırdığını duymasin müzikle eğlensin yani sinirini atacak başka yer bul senin sinirin cocugunun suanki haline ciddi derecede zarar veriyor elbette kolay değil ama evladının iyiliği için bunu yapmak zorundasın cnm
tarafından
Ben babasının beni öldüreceğini bile bile ondan vazgeçmedim vermddim onu kşmseye... ve bu çocuk bana çok asi her konu da üzüyor beni
tarafından
O senin parçan hangi anne evladının kötülüğünü ister ki ben seni suclamiyorum sakin yanlis anlama elbette robot değilsin insansin ama bazi seyler var ki bi süre sakinilmasi gerekiyir ama benim anladığım kadariyla bu olay bence cocugunun oyun yapmasi değil travmatik bisey hatta adım kadar eminim bundan çünkü 8 yaş çocuğu herkesin ona gülüp alay edeceğini bile bile altına kacirmaz
tarafından
Kimse anlamıyor ve bilmiyor ki izin vermedim buna.. oyun yapmıuor doktorun dediği oyun oynarken oyunu bırakmak istemiyor olması ki mesela boşta olsa evde olsa gider yapar yıkanır ama arkadaşlarıyla oyun oynarken neden bunu yapıyor anlamadım bende başta travmatik diye düşündüm ama gece asla yapmaz gündüz sadece sürekli tutuyor kendini en sonda altına yapıyor yani çocuk geldiği gibi bırakmıyor ben tuttığunu fark edersem tuvalete yolluyom
0 oy
(1,916 puan) tarafından
Ah ah burdakiler profesyonel anneler sorununu yazmican buraya kocanla kavgami yatak olaylarini yaz senden iyisi yok..
tarafından
Doğru sürekli kınama kalp kırılır mı düşünmüyorlar
0 oy
(20,949 puan) tarafından
Bunu oturup konuştunuz mu peki yanlış olduğunu söyledin mi ? Sekiz yaşında küçük değil anlar bir hastalığı vs var mı 
tarafından
Çok konuştum valla ama hep aynı hayır çok şükür bir hastalığı yok sağlıklı bir çocuk..
0 oy
(11,231 puan) tarafından
Öyle diyenler Nobel ödüllü anne  sanırsammmmm
tarafından
Değil mi
0 oy
(4,884 puan) tarafından
Üzüldüm kuzu ya inşallah tez zamanda son bulur. 
tarafından
Dua bekliyorum :( :(
0 oy
(244 puan) tarafından
Bacım Allah yardımcın olsun kınamaktan çok korkuyorum doğrusu bugün senin başına bu geldi yarın benim çocuğum ile ilgili farklı bir sorun yaşayabilirim ve başıma gelen bir sorun seni kınadığım için bana nasip olabilir.

O yüzden takılma dualarımda olacakasın inşaAllah..
tarafından
Allah razı olsun Rabbim dualarını kabul etsin
0 oy
(3,094 puan) tarafından
Bunda kinayacak birşey yok canım benim oğlumda tuvalet eğitimini 6 yaşında tamamladı çok geç oldu ama yapmadığınız kalmadı pedegog eşliğinde ilerledik fayda etmedi hep zorlamayın kendi haline bırakın dediler ve kendisi gitmek istedi çok şükür alıştı etraf koca çocuk altinami yapıyor diye bir sürü laf duydum ama başına gelmeyen anlamıyor malesef
tarafından
Evwt bide etraf tabi Allah onları napmasın
0 oy
tarafından
Öyle diyenleri izlemek lazım kim bilir neler yapıyorlar 
tarafından
Melek hepsi dört dörtlük yaşayan insanlar
0 oy
(8,299 puan) tarafından
Canim ya gormedim o postunu ama sana ne dicem cocugun hic cinsel utanma yasadimi ne bileyim banyoda biri pat diye gelir yada baska turlu 
(8,299 puan) tarafından
Baris musluyu takip et iyice öğren öyle yap
tarafından
Babası 3 yaşındayken öldü... bir sene sonra bu sorun çıktı birden çıktı ben ayrılmıştım zaten bir gün babaannesine gitti orda ne olduysa bir türlü öğrenemedim de
(8,299 puan) tarafından
Tamam sen orda seni birakmak zorunda kaldim belki yanlislikla da olsa sunlar sunlar olmus olabilir gibi seylerle telkin ver canim önce arastir bu benim görusume göre tam bi tramva kolau seyler yasamamisiniz allah rahmet eylesin
tarafından
Tamam teşekkür ederim deneyeceğim
(12,191 puan) tarafından
Oncellikle başınız sağolsun canim babası ölünce başladı demissiniz aynisi bizim akrabanin çocuğunda başladı babasi ölünce ama o idrar yapıyor su an 6 yaşında.  8 yaşında ölümü idrak edebilcek yaşta onunla konuşmayı dene
0 oy
(26,906 puan) tarafından
Dostum ben de yazdım cevap. Terapiste görünen gerektiğini ve tutumunun yanlış olduğunu bu tutumla bişey halledemeyecegini söyledim. Sözlerinin arkasındayım. Ve ekledim gerçekten zor bir problem olduğunu. Postunu kaldırıp buraya bize kızıyorsun. Ama başka çözüm yolu bilmiyoruz. Okuduğum bildiğim kadariyla sana aklıma gelen çözümü söyledim. Başka bir yorumda pedagog a gittiğinizi yazmışsın. Bilerek yapıyor demiş. bilerek yapıyor belli. 8 yasindaki bir çocuk bilerek yapar. Ama katında bir sebep vardır illa ki. Eğer o pedagog bunun altındaki sebebi bulamadiysa mecbur başka bir doktora gotureceksiniz. Başka nasıl düzelir ben bilemiyorum. Bildiğim kadarı bu
tarafından
Başkasına da gittim normal doktora da... buraya yazmamın sebebi.de aynı sorunu yaşayan varsa yani beni anlayan çünkü yaşamayan bilemez bir çözüm bulduysa bana da önermesi senin yorumunu hatırlamoyorum ama biri anneliğime laf etmişti kusura bakmasın ama kimse laf edemez ** köpekte olsam çocuğumu bırakmadım asla çünkü babasız büyüttüm... ön yargılı olmak moda olmuş sanırım herkes birşey diyor
(26,906 puan) tarafından
Kimse kimsenin anneligine laf edemez. O konuda haklısın. Ben kendimce düşündüğüm çözüm yollarını yazdım. Allah yardımcınız olsun. Ama tek başınıza çözülecek bişey değil gibi.
tarafından
Tek başımayım maalesef...
0 oy
tarafından
Bir doktora götür tatlım belki bağırsakları ile ilgili bir sorun vardir bilemeyiz ve kendini üzme sabırlı ol rabbim yardımcın olsun ferahlık versin inşallah 
tarafından
Götürdüm çok şükür birşey çıkmadı
0 oy
(1,256 puan) tarafından
Sen takma canim git bak hepsi bağırıyor kızıyor ama bi pedagog la konuşsun  yada bi arjadas desteği al veya her tuvalete gittiğinde öp kokla hediye al pastalar falan yap 

Kendisiyle konuştun mu neden yapıyor 
tarafından
Konuştum hep ama gelene kadar kaçırdım diyor... kaç kez yakaladım ama tutuyor oyun oynarken en çokta..
(1,256 puan) tarafından
Evet çok kötü bi süreç ama sabretmen gerek davulun sesi bize çok hoş gelir peki yaparken görüyor musun zorlanıyor mu yaparken
0 oy
(2,204 puan) tarafından
Canım insanlar için kınamak çok kolay benim şu anda bir çocuğum yok hamileyim 3 ay sonra doğumum var ama 7 yaşında bir kardeşim var korona'nın ilk çıktığı zamanlar okuldan yani kreşten bir anda eve kapandık psikolojisi bozuldu ve sürekli yani Tuvalete gitmek yerine video izlemekten kendini alıkoyamadığı için ya da oyun oynamaktan kendini bırakamadığı için o an o şeyi altına kakasını yapıyordu annem sürekli mesela Evet annem hiçbir zaman vurmadı ama benim annem şöyle yani terlikle de olsa vurmadı yakacağım diyordu çakmakla hani ondan sonra o da gitti pedagoga gitti Hatta ve orada söylenen şey şu bu çocuk oyun oynadığı için gitmiyor o oyun oynamak ona Tatlı geldiği için bırakmak istemediği için gitmiyor dendi sonra bir dönem olarak kaldı ve düzeldi şu anda 1 sınıfa başladı mesela hiç öyle bir sıkıntınız yok ya ben geçici bir durum
tarafından
Evet pedagog bize de aynısını dedi
(2,204 puan) tarafından
O zaman canım geçici bir durumdur Yani bilmiyorum dediğim gibi çocuğum yok ama kardeşimi ben büyüttüm Hani kardeşim Evet böyle bir sıkıntı vardı geçti bir süreçti belli bir dönemdi
0 oy
(2,074 puan) tarafından
Ben senin buraya neden sorduğunu biliyorum çözüm bulmak için,Sen burda kilere bakma bilip bilmeden yargılamayı çok severler annelliği'ni sorgulayanlar eminim ki dört dörtlüklerdir . İNŞALLAH iyi olur doktora götür yinede 
tarafından
Götürdüm canım ya normal çocuğa da götürdüm psikiyatri de ama oyunu bırakmamak için yapıyor dedi
0 oy
tarafından
Allah kolaylık versin zor valla geçen hafta 28 aylık kızım ishaldi birkaç kez kaçırdı o bile zor oluyor değil ki böyle kocaman bir çocuğun devamlı heryere yapması..

Popoya vurma konusuna gelince de ben popoma tokat.yada terlik yediğimi birinin bana vurduğunu hatırlamam. 

Bir su kocası PO.rno izleyenlerin sanki izlemeyen erkek yok demesi ,

Birde bu çocuğa muamele konusunda siz hiç yapmadıniz mi yada size yapılmadi mi denmesine ayar oluyorum :)
0 oy
(2,617 puan) tarafından
Canim çocukla konuşunca ne cevap veriyor tutamıyorum geldiğini anlayamadım mı diyo mesela mahsus yapiyo kısmı bana inandırıcı gelmedi illaki bir problem vardır hırçınlık yaramazlık başka yapar ama altını kirletince bu yaştaki cocuk kendide rahatsız olur utanir mahcup olur belkide anlayamadı doktorlar bir rahatsızlığı vardır istemsizce yapıyordur benim ikizlerimde 8 olacak  şubatta gecen gün oğlum isal olduğunda başımıza geldi bir anda oldu anne tutumadim dedi kızımda kulaklarında enfeksiyon varken küçük çişini tutamıyordu doktora gidince anladık bazen hic alakasi olmayan hastalik bile sebep oluyo 
(2,617 puan) tarafından
Öyleki bende kızımı doktora götürdüm mesane bağırsak hicbir problem yoktu cocuk çişinin geldiğini biliyo tuvalete gidene kadar kaçırıyodu bende oyuna daliyo yetisemiyo diye kızdım sonra kulakları için gittiğimizde doktor bu sebeb olabilir dedi gerçekten tedavi bitince birdaha olmadi kızımda seninkindede boyle bir sorun vardır belki farkedilmemistir
0 oy
(12,910 puan) tarafından
Buradaki annellerin geneli mükemmel annedir kusursuz ve çok akılı bilgili annlerdir

aman boşver takma yaşamadan yargılamak kolay tabi 
0 oy
(7,821 puan) tarafından
Babası madde bağımlısıydı ve intihar etti demişsin geçmiş postlarında. Maalesef psikolojik bir isyan içinde kızınız. Bunu anne olarak oturup konuşacaksınız. Elbette o çocuk çözülecek bir yerde. Her gün bıkmadan usanmadan babasından arkadaşlarından konuşun yemek yapın pasta börek yapın birlikte o ara laf açın konuşun her şey hakkında. Haklısın insansın ve bu ciddi büyük bir sorun. Sadece sabır  

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 744 göst.
10 Eylül 2021 Diğer kategorisinde 1993cagla (337 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 747 göst.
11 Eylül 2021 Diğer kategorisinde 1993cagla (337 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 307 göst.
6 Şubat 2022 Diğer kategorisinde Sihirlimom (7,035 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 741 göst.