0 oy
618 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (530 puan) tarafından
Boşanacagizda şimdi ayriliz mahkeme daha açılmadı babası bende 10 gün kalacak diyor.kizim daha 3 yaşında bunun olmayacağını soyluyrm ama mahkeme bile bu hakkı veriyor diyor ne kadar doğru 

6 Cevaplar

0 oy
(3,282 puan) tarafından
Yılda 1 kere 1 ay kalma hakkı var. Her hafta 1 gün hafta sonu görme hakkı oluyor. 
(3,460 puan) tarafından
Bence bir problem var çünkü asla 2 yaşındaki çocuğu geçtim 5 aylık bi çocuğu 1 ay anneden ayırıp babada kalmasına müsaade edilmez. Sen tamam dediysen olabilir ancak
(3,282 puan) tarafından
Küçük bebeğimi babası zaten istemedi görmek küçük emziriyor dedi. Velayetler görme şekilleri böyle fakat küçük bebeğim için uygulamadık bunu. Büyük oğlum maddi açıdan dolayı babaya verildi. Ben temmuz 2 de alıp ağustos 2 de bırakıyorum. Her ay hafta sonları 1 gün kalma hakki var ve ocak ayının 2. Haftası 1 hafta kalma hakkı var. Hakim kendisi karar verdi. Çekişmeli dava açmıştık büyük oğlumuda istemiştim ben ama maddi durumum el vermediği için babasının durumu iyiydi. Evden gittiğimde de bebeği vermemişti bu yüzden işte zaten almadı dedi yalanlar attı büyük oğlumda ona verildi. Malesef ki kurallar böyle ama tabiki her hakim bir olmuyor bize bu karar verildi. Hatta çocuklar ayrı kalmasın die. Temmuz iki de büyük oğlanı benim alma hakkım varken. Küçük oğlanıda babasının ağustos 2 de babaya verilme hakkı vardı. Yani çocuklar hem annede hem babada beraber 2 ay geçirecekti. Ama dediğim gibi küçük oğlum çok küçük olduğu için babası bu karara zaten uymadı sende kalsın dedi
(3,460 puan) tarafından
Maddi açıdan vermemezlik olmuyo benim bildiğim, yani sen evet maddi açıdan bakamam babasinda kalsın dediysen hakim öyle karar vermiştir, eğer sen ısrarla hayır bende kalcak desen ve hakim ona rağmen böyle karar verse hemen itiraz davası açıp alabilirdin, hatta hala açabilirsin diye biliyorum şuan kaç yaşına geldi ona bağlı
(3,282 puan) tarafından
Şuan 4 bucuk yaşında. Küçük oğlumda 2 yaş 4 aylık oldu. Çekilmeli dava oldu yanına yalancı şahit buldu bir sürü aldı bebeği. Maddi durum olarak da sir raporu tutuldu. Oranın bebek açısından daha iyi olduguna karar verdi sir raporu tutan kişi yani tam psikologmuydu pedogogmuydu bilmiyorum. İtiraz açmadım bazı sebeplerden daha sonra açmayı düşünüyordum ama suan zaten genelde kendi öz annem bakıyormuş çocuğuma ailem ile de görüşmüyorum. Kendi annemde ben bakarım velayet sende kalsın demiş ama demiş eski eşime. Ben başka şehirde yaşıyorum şuan büyük oğlum ile kendi annem aynı şehirde yaşıyor.
(3,460 puan) tarafından
Şuan oğlun için çok üzüldüm :((
-Reklam-
0 oy
tarafından
7 yaşına kadar babada kalamıyor çocuk 7 yaşından sonra yaz talinde 3 ay kalabiliyor tam hatırlamıyorum ama böyleydi mahkeme hafta sonları sadece 4 saat görme izni veriyor anlaşmalı boşanma olacaksa saatleri günleri siz kendiniz ayarlayıp dilekçeyi hakime öyle gönderiyorsunuz
0 oy
(1,529 puan) tarafından
Hafta sonları kala biliyor yaz tatillerinde 1 ay veya daha fazla kalabiliyor anlaşmalı olursa siz belirliyorsunuz zaten ilk bayramın 2 günü ikinci bayramın ilk günü falan öyle maddeler var ama dediğim gibi anlaşmalıda size kalmış ki zaten bunlar prosedür kendizaranızla bunlara orta yol bulmanız lazım sonuçta babayada anneyede ihtiyaçı var 
(530 puan) tarafından
Tabiki vat ama yaşı küçük 10 gün nasıl kalacak
(1,529 puan) tarafından
Çocuk huzursuzluk yapınca emin ol getirir zaten akışına bırak ama kaçırma falan yaparmı Allah göstermesin öyle tiplerde var anneye acı çektirmek içik
(530 puan) tarafından
Yok canım öyle yapmaz ama ben öyle kızımdan hiç ayrı kalmadım bu zoruma gidiyor ozleyecegm 10 gün nasıl dayanacagim bilmiyrm
0 oy
(1,256 puan) tarafından

Çocuk yaşına göre hakim karar veriyor yaz tatili yasa göre 15 yada 30 gün normalde ise eğer anne izin verir se haftada 1 eğer anne ile anlasamazsa 15 de 1 sabah alıp aksam getirir 

Bayram da hakim sorar kaçında istiyorsunuz diye 1 gün de yatılı anne musade ederse kalabilir yoksa sabah alınıp akşam getirilir 

Söyle bi notta düşeyim sen ne kadar nefret edersen et babası unutma her zaman yavrunun  açısından düşün 
(530 puan) tarafından
Biliyrm canım ama daha küçük ve aramızda 8 saatlik mesafe var o beni üzüyor ve biz hiç ayrı kalmadik kizmla bensiz durmaz
0 oy
(973 puan) tarafından
Bir ve üç ay kalır diyenler var öyle birşey yok çocuğun yaşı küçük her haftasonu yada ayda bir gün yada bir gece yatılı kalır yaz tatilinde de aynı sehirde iseniz 15 gün farklı şehir ise 1 ay kalır tabi bu durum şartlara göre değişir ama babasında 10 gün kalacağını hiç sanmıyorum mahkeme kararları çocuğun yüksek yararını gözeterek sonuçlanır emin olun çocuğunuz için en doğru kararı mahkeme verecektir
(530 puan) tarafından
Ben kalmasın demiyrm babasıdır iyi bakar ama kızım bensiz hiç kalmadı bende kalmadım bir kaç görmeyince bile özlüyorum nasıl dayanacagim o beni zorluyor
(973 puan) tarafından
Elbetteki zorlanırsınız anladığım kadarıyla iyi bir baba siz eş olamamış olabilirsiniz bu sizin sorununuz fakat bu tür durumlarda çocuğunuzu düşünerek hareket ederseniz hem sizin hemde çocuğunuz için çok daha iyi olacaktır çocuğunuzda travma olacak davranışlardan kaçının zamanla sizde alisacaksinizdir bu duruma şimdiden yavaş hem kendinizi hemde çocuğunuzu alıştırmanizda fayda var
0 oy
(3,460 puan) tarafından
Boşanma davası açıp geçici velayet alırsan onda gece kalmaz yaşından dolayı 
(530 puan) tarafından
Babası 1.5 ayda bir gelip alacağım 10 gün bende kalacak diyor aramızda 8 saat var yapabilir mi
(3,460 puan) tarafından
Hayır canım eğer ki geçici velayetini alırsan yapamaz, hemen bi avukatla konuş bence

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 1,252 göst.
0 oy
61 cevap 1,432 göst.
18 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Gul25 (108 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 141 göst.
0 oy
10 cevap 434 göst.

Kategoriler

1,493,738 soru