0 oy
67 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (463 puan) tarafından
Daha ek gıda sürecine başlamadık suan araştırma aşamasındayım. Genellikle sürekli blenderla vermeyin püreye ve normal yemeye alissim diyorlar.  Meyveyle baslamayin zaten meyveyi sever bebekler sebzelerle ve yoğurtla başlayın diyorlar bunu da 3 gün kuralına göre yapıyorlar. Genellikle yoğurt patates havuç kabak diye gidiyor liste... Ek gıda ile ilgili bildiklerim bunlar.  Sizin de tavsiye edeceğiniz birsey var midir  :)

5 Cevaplar

0 oy
(6,232 puan) tarafından
Vallahi gayet iyi öğrenmişsin 1-1,5 ay böyle devam et Daha sonrasında zaten �yice alışır merak etme genelde herkesin yaptığı şeyler bunlar Evet meyve ile başladığı zaman çocuklar tatlı olduğu için ona alışıyor ve diğerlerini pek yemek istemiyorlar ama onun dışında da Zaten kendi yediklerinizden de baharatsız acı ekşi dışında olanlardan da yedirebilirsin
(463 puan) tarafından
Aynen birde ilk zamanlar seker ve tuzu cok az koymam lazım
-Reklam-
0 oy
tarafından
Yoğurt önceliğin olsun. Köfteyi her bebek seviyor en nihayetinde :) meyve de çok ihmal etme. Ben alışır diye pek vermedim. Şimdi meyve ile arası yok. Zar zor veriyorum. Yiyecekleri karıştırma çok fazla. Hepsinin tadını alsın. Ve herşeyden ver onun yediği sevdiği hale getir. Mesela kızım normal kabak mücverinden çok kereviz mücveri sever. Aklıma bile gelmezdi seveceği. 
(463 puan) tarafından
Bende bulamac tarzi hiç sevmiyorum midemin kaldırmadıgı birseyi vermek istemiyorum.  Emzirme döneminde hüsran yaşadım ek gıda için heyecanliyim insallah bu güzel geçer... teşekkür ederim  :)
tarafından
İnsallah canım :) Allah yardımcın olsun.
(463 puan) tarafından
Amin sagol ❤
0 oy
(1,736 puan) tarafından
Blendr çok kullanmayın, çatalla ezip verin. İlk oğlumda herşeyi blendırdan geçirdim ve sonrasında çok zorlandım.küçüğüm 9,5 aylık valla herşeyi veriyorum çatalla az ezip. Pütürlü kalıyor kendi döndürüyor ağzında. Rahatlık varmış diyorum :) 
(463 puan) tarafından
En iyisi :) benim bebek bakimiyla ilgili en çok korktuğum şey boğazında kalması  :/ normalde sogukkanliyim ama yabirsey boğazına kacarsa elim ayağım bosalir müdahale edemezsem diye çok korkuyorum. Gurbette yalnızım. kızım insallah bu korkuyu yasatmadan güzelce yer  :)
(1,736 puan) tarafından
Bende ondan korktuğum için ilk bebeğimde çok çekingen davrandım. Öğürse bişeyden hemen aldım elinden aman kaçmasın boğazına diye ama yanlış yaptım. Şuan o öğürme huyu hala var. Küçüğü şimdi öğürse " yutar bişey olmaz" diyorum ve yutuyorda :)
(463 puan) tarafından
Tecrube iste. Soğukkanlı olmak lazım... bakalim  :)
0 oy
(12,690 puan) tarafından
Allah bağışlasın sağlıcakla buyusun bebiş 

Defne 6 aylık olacak, uç gün kuraliyla ilk yoğurt kabak patates havuç yumurta sarısı verdım.  Patates haric hepsini sevdı . Muz verdım bitti uç gün yarın şeftali yada kaysın vereceğim afedersin 3,4 günde yapıyo kakasını düzenlesin.  Benimde ilk bebeğim çok bi şey bildiğim söylenemez araştırıyorum 
(463 puan) tarafından
Amin Allah razı olsun

Böyle böyle ogrenecegiz teşekkür ederim ❤
0 oy
(2,769 puan) tarafından
Benimki püre mama yemedi ben ne yesem onu yedi. Ona özel zeytinyağı ile yaptığımı sevmedi şuan yediklerimden veriyorum
(463 puan) tarafından
Sizin için baya rahat olmuştur o zaman

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 311 göst.
+1 oy
6 cevap 181 göst.
13 Mayıs 2022 Aile kategorisinde fatmagulll. (626 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 118 göst.
0 oy
2 cevap 58 göst.
4 Temmuz 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Prenses 67 (679 puan) tarafından soruldu

380,434 soru

11,390,288 cevap

34,899 kullanıcı

...