0 oy
178 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (877 puan) tarafından
Kızlar gecen hafta 5 kılo kırma zeytın yaptım acılıgı gıdene kadar suyunu degıstırdım sonra acılıgı gıttıgınde 1 su bardagı tuz 1 tatlı kasıgı lımon tuzu koydum guzel oldu ama uzun sure dayanabılmesı ıcın nasıl yapmalıyım nasıl saklamalıyım tarıf verırmısınız ılk defa yapıyorum mesela cızdıkten sonra ılk suyunu değistireyımmı yoksa hemen tuz ve lımon tuzunu koyup bekleteyımmı sızce 

3 Cevaplar

0 oy
(781 puan) tarafından
İlk acı suyunu dokmemen lazimdi canim içinden azar azar alıp salamura yapmalıydın onu koruyan acı su bence biraz daha al onun acı suyunda bırak ziyan olmasin
(877 puan) tarafından
Nasıl yanı zaten ilk acı suyunu dökmedım ama sadece acı suyunda mı kalsın ıcerısıne kaya tuzu falan atmayayımmı
(781 puan) tarafından
Hah çok iyi o ilk acı suyunda kalsın hiç bişey koyma içinden iki küçük cam kavanoza köy suyunu değiştire değiştire en salamura sini yap yedikçe azar azar canim hepsini yaparsan bitmeden bozulur yazık gunah
-Reklam-
0 oy
(1,328 puan) tarafından
Kırma zeytin zaten dayanmaz. Çizme zeytini de yiyeceğin zaman tatlandır
(877 puan) tarafından
Ne kadar tuz atmam gerekıyor pekı erime yapar oyle suda bekletıldımı
0 oy
(877 puan) tarafından
Çizme zeytin yapıcam bilen yokmu acaba

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 425 göst.
0 oy
3 cevap 227 göst.
+2 oy
13 cevap 812 göst.
5 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde Toprak24. (1,057 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 804 göst.

Kategoriler


1,482,136 soru

24,246,849 cevap

340,517 kullanıcı

...