1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta sarısı
1 Türk kahvesi fincanı mısır nişastası
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 adet vanilya
1 kutu krema ( 200 ml)
2 paket Eti Burçak bisküvi
10-15 adet çilek
Malzemeler bunlar canım. Ben büsküvi olarak burçak varya onu kullanıyorum 2 paket. Rondodan gecireceksin iyice parçalanana kadar. Öncelikle kreması için soğuk süte şeker, un ve nişastayı koyup güzelce çırpalım ki un topaklanmasın sonra yumurta sarısı ve kremayı ekleyip sürekli karıştırarak pişireceksin. Kaynadıktan sonra ocaktan alip vanilyayı ekleyip karıştırıp soğumaya birakacaksin. Sonra derin kaselere cuplara önce bi iki kaşık büsküvi atıyorsun. Sonra kenarlarına resimdeki gibi çilek diz arasına da 1 2 tane muz at, sonra kremadan döküyorsun. Tekrar üzerine ufalanmış büsküvi den döküyorsun. Yani ilk büsküvi sonra çilek muz sonra krema sonra tekrar büsküvi. Tadi o kadar harika oluyor ki denemelisin :) eşim kayinvalidem hep istiyor :) teşekkür ederim canım