iyi akşamlar arkadaşlar. Öncelikle rica ediyorum okuyunca gözünüzde canlandırın olayı bana hak vereceksiniz ve biraz uzun olacak hakkınızı helal edin.
Ben yurt dışından gelin geldim. (Azerbaycan)
1 yıl 4 aylık evliyim 3 aylık ta bir kızım var. Eşimle bir birimizi severek evlendik çok şükür evliliğimiz yolunda. Tek sıkıntı benim annem. Gelelim asıl konuya. Biz kirada yaşıyorduk Azerbaycan'da ve düğünden 23 gün sonra annem bize taşındı orada ki evi ve eşyaları bırakıp. Ve o gün bugündür bizimle. Beraber TV izleriz beraber yeriz benimle gelir her gittiğim yere. Kayınvalidem'ler çok iyi Allah için. Her konuda destekçimler eşim de öyle. Zaten özlersem üzülmeyim diye teklif ettiler anneme burda yaşamayı oda hemen geldi. Şimdi size annemi anlatayım. Babamı 6 yaşımda kaybettim. Amcam evimizi bizden aldı kiraya çıktık. Sonra ana okul 2 sınıftan aldı annem beni yanında ise götürdü iş öğretti ve 9 yaşımdan 22 yaşıma kadar hep çalıştım. Annem evde. Bizim orda pek diploma falan gerekmez. Tarla, market, telefon mağazası parfüm vs işlerinde. Annem hep evde. İlgisiz sevgisiz sadece getir ben yiyeyim derdinde oldu hep. Sonra eşimle tanıştım evlenmeye karar verdik o sıra ben ne olacağım peki dedi. Aylığı var ama az biraz. Tamam anlıyorum annem hakkı büyük ama ben artık bir hayat kurdum. Evim 2+1 ve kira. Eşim servis şoförü. Malum günümüz zamları fiyatları. Birde ufak bebeğimiz. Annemin de her 6 ayda bir evrak işlemleri yapılmali. Ben nikahta olduğum için yılda bir kez.
Artık bu durum bizi sıkmaya başladı. Rahat duş alamıyor mesela eşim. Salonda ayak uzatıp yatamıyor. Bir birimize iki yabancı olduk ne güzel kelimeler ne hitaplar. Sadece mesajlarda ve yatak odasında konuşa biliyoruz askimli falan. Sabahtan akşama TV'yi kapatmaz elinde çay cerez yemek saati gelir mutfağa haftada bir duş alır 1 de yatar gece sabah 11 de kalkar yeni bebeğim oldu hiç bir işe el atmaz kayınvalidem gorumcelerim hep yardım ettiler. Kendi odasında oturmaz tvsini bozdu iki kere yaptırdık yine bozuldu artık masraflar yetmiyor diye bu sefer kaldı. Bununla da salonda uyur bazen. Ne gelen misafirden ne gittiğim yerden bir şey anlamıyorum. Kayınvalidem'le aynı mahalledeyiz gün aşırı gider uğrarim torununu götürürüm ama annem bir kere gitmez oraya ne var orda diyor her seferinde. Her kes komşular akrabalar annen neden böyle soğuk tavırlı diye bana sorar ben de her seferinde onu savunmaktan yoruldum. Nolur bir akıl fikir verin ne edem ne diyem. Yaşı da 63 ama yaşını göstermiyor. Bir komşumuz evlendirin dedi bir ara da soyelemeye utandım kendisine. Yani ne olurdu biraz düşünse ben niye bu çocuklara eziyet ediyorum çalışa bir ev tutsa ya evlense. Sizce ben mecburmuyum hükümlümüyüm sonuna kadar anneme bakmaya? Ne yapa bilirim sizce bu durumdan nasıl cika bilirim lütfen yargılamayın akıl verin evliliğim kötüye gitsin istemiyorum. Okuyanlar Allah razı olsun helal edin