0 oy
149 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (583 puan) tarafından
Kızlar bana güzel tavuklu pilav tarifi verebilir misiniz göğsü haşlayıp didikledim ama böyle güzel bi ölçüde tutturamiyorum tavuklu için nasıl yapmam lazım 

4 Cevaplar

0 oy
(2,705 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Canm pirincin cinsine kalıtesıne göre cok degısıyor cok su ısteyen pirinc vardır az su ısteyen vardır bazısı cok zor pişer oncesınden ıslatma ıster ama püf noktaları diyim sana 

Pirincin nişastası kalmayacak lapa olsun istemiyosan nısaştasını ıyıce al yagda cok kavur 2 3dk  tane tane olsun bırde ıcıne ben bır küp seker ve bı kac damla lımon ekklıyorm hem beyaz hem tane tane olmasını saglıyor bır bardak pirince birbucuk su bardagı eklıyorm tereyagı eklıyorm cok kısık ayarda yavas yavas pişiriyorum asla karıstırma kapagını acma karıstırırsan nişasta ortaya cıkıp lapalaştırır.pişince mutlaka en az bı saat demlensın bak o zman sokak pılavından farkı varmı:)
(583 puan) tarafından
Evet ya pirinç çok önemli dimi sen hangi marka kullanıyorsun
(2,705 puan) tarafından
Baldo bımın mavı paketı canm ondan şaşmam
(583 puan) tarafından
Teşekkürler canım ben yeşil paket alıyordum bı daha ki sefere ondan alırım
-Reklam-
0 oy
(130 puan) tarafından
ben bize genelde iki su bardagi yapiyorum canim bir su bardagina 1 vucuk su bardagi su olcusunde yapiyorum kati yağ ve sivi yag guzel yapan bence pirinvi bir saat falan bekletiyorum guzelce suzulmesini bekliyorum sonra da iyi suzulmesi de onemli yagda guzelce tel tel olana kadar kavuruyorum tuzunu da kavururken atiyorum  pirinci sonra suyunu koyuruyorum fomurdayinca altini ksiyorum goz goz olup suyubu cekince bezle kapatiyorum tabi kapagini acmamak lazim ocaktaylen sen su olcusunun yarisina su yarisina yavuk suyu yap suyunu dokuncr tavukalri at ustune pissin pilavim meshurdun dun geline yaptim misafiri vardi aldi goturdu :)
(130 puan) tarafından
yazim hatalarina bak ya valla kusura bakma ne yapmisim oyle :)
tarafından
Alt köşede işaret var ona baş düzelt hataları
(583 puan) tarafından
Teşekkürler ederim canım cevabın için denicem bı türlü tutturamiyorum çok üzülüyorum
(3,573 puan) tarafından
Bir vucuk A çok güldüm:)
0 oy
(4,914 puan) tarafından
Ben göz kararı yaparım genelde pirincini iyice kavur teryagi ve sıvıyaği karıştır,sonra tavuk suyu ekle, kıs altını pissin,didikledigin tavuk etlerini bir tencerede tuz ,az karabiber az pulbiber ile karıştır sonra pilav piştikten sonra servis ederken pilavın üzerine koy yanına ayran turşu nefis oluyor 
0 oy
(5,679 puan) tarafından
Ben pirinci iyice yıkarım önce suda bekletmem cünkü suyu cekip şişiyor ve su tadı oluyo pişince.

Sonra kalın tabanlı tencerede sıvıyağ ve pirinci kavururum.

Üstüne tavuk suyunu dökerim (soğuk).İki üç ymk kaşıği da Tereyağı eklerim tuzunu atarım.

Sonra didiklediğim tavukları koyarım.  en Küçük gözde kısık ateşte pişiririm suyunu çekene kadar kapağını açmam piştikten sonra açar buharını alırım kağıt havlu koyar demlendiririm.

Ölcü veremiyorum çünkü hep göz kararı yaparım.  Pilavım cok beğenilir tane tane olur hep. Bunlar da püf noktaları. 
(583 puan) tarafından
Teşekkür ederim cevabın için canım ellerine sağlık (⁠◍⁠•⁠ᴗ⁠•⁠◍⁠)⁠❤

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 105 göst.
12 Aralık 2023 Diğer kategorisinde orbanesara (817 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 275 göst.
30 Ocak 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Birhilall (1,070 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 311 göst.
3 Ocak 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
12 cevap 259 göst.
12 Mayıs 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu

378,095 soru

11,316,772 cevap

34,761 kullanıcı

...