0 oy
101 göst.
Diğer kategorisinde (383 puan) tarafından
Benm dolgusu düşük bı dişim vardı 

Sisti şükür indi agrisi yok 

Ama dış kökünde çene de bı sertlik var 

Dokundun mu aşırı ağrıyor dış kökünde denk geliyor 

Biraz bakınca iltihap kiste dönebilir diyor 

Eyer öyleyse çekim sonrası aliniyormus 

Antibiyotik tedavi göremedim çünkü serum iğne tedavisi aldım enfeksiyon nedeni ile 

Evde sirkeli su limonlu su karanfil yağı diye geçirdim

Aksi taktirde alınmazsa kemik erimesi olabilir diyor 

Yaşayan oldu mu:(

2 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Sene 2012 :D böyle bir şişliğim vardı. Doktora gittim. Dedi ki bunun bi kısmı sıvı bir kısmı katılaşmış. Deriyi açıp sıvı kısmı akıtıp katı kısmı çeneden kazıyacağız. Gider mi anadolu çocuğu. Gitmedim tabi. O dönem üniversitesitedeyim. Sabah sınavım var. Bir uyandım. Benim yüz sol tarafa kaymış. Böyle bir ağrı yok. O sıvı olan kısım yüzüme dağılmış suratım gözümün altına kadar şişmiş. Hemen şehrin en iyi çene cerrahına acil giriş yaptım. Dedi ki bunun iki seçeneği var. Ya KBB ye gidersin seni hastanede yatırır. Antibiyotik falan 1 hafta bunu çekersin. Ya da bunu burdan açarız. Altına bir diren yerleştiririz. Hem o kötü acın şimdi gider. Hem de 2 güne eski haline gelirsin. Dedim gerekirse çenemi kopart çok acıyor. Ayrıca sınav haftası ne hastanede yatması yani. Yalnız sorun şu. Enfeksiyonlu bölge uyuşmuyor pek dedi. Dedim just do ** doktor. Elin çalışsın :D doktorcuğum beni kesti. G*tüme kadar terledim tabi ben o acıyla. Ama harbiden diren yerleşince rahatladım. Enfeksiyon olan diş kökümü de kanal tedavisi ile açtı. Kapatmadı. Dedi burdan da aksın. 1 hafta sonra tüm tedavi bitti. Benim hikayem böyle oldu. Demem o ki doktora git aksatma :D
(872 puan) tarafından
Eceli dünya. Geçmiş olsun. Ama bak bildiğim kadarıyla küçük bebisinde oluyor bu olaylar dimi. Küçük bebeklerin kan değerleri zaten normal dışında oluyor. Benim kızımın da kulak arkasında şişlikler var mercimek kadar 2 3 taneden her iki tarafında , ensesinde her iki tarafında 2 taneden leblebi boyutunda var. 40 günlükken farkettim. Koca Izmirin çok sayıda doktorlarını gezdim. Hem de kan değerinde bağışıklığı gösteren değerleri çok düşük dediler bilmem ne bilmem ne. Artık siyah saçlarım bembeyaz oldu. Kimse bana bu yüzden böyle oldu diye söyleyemedi. Hep tahminde bulundular. Ya arkadaş biz bulmaca oyun oynamiyoruz ki . Kızımın sağlığı söz konusu. Neyse. Zamanla kan değerleri normale döndü. Şişlikler hala da var. Çok şükür büyümüyor ve çoğalmıyor. Ama hala da kalbim titriyor düşününce. Inşallah sende de bende de geçecek.
(383 puan) tarafından
Helal olsun balım sorun yok
tarafından
Aaa aynen işte. Tam olarak aynı problemler. Birebir yani bu kadar olur. Bana da birşey diyemiyorlar. Sadece varsayım. Biri de çıksa bak şundan şundna olmuş dese rahatlıycam. Kaç aylık şuan bebişin
(872 puan) tarafından
Artık yakında 2 yaşına girecek Inşallah. 40 günlüktü ilk farketmiştim. Hala da geçmedi. Enfeksyon geçirmiştir diyorlar ama 7/24 yanındaydım, hâlâ hiç ayrı kalmıyoruz nasıl benim gözümden kaçabilir, hep takipteyim. Öyle işte arkadaşım. Artık kızımın canını yakip kanlar vermek istemiyorum,  zaten küçükken çok zor alıyorlardı. Bir kendimi de suçluyorum niye o kadr kan verdim kendimin içimi rahatlatmak için mi bir tarafım da diyor kızımdan ben sorumluyum ne olduğunu öğrenmem lazım diyorum.
tarafından
Var ya tam olarak aynı durumdayız. Aynı şeyler. Birebir. Ne yapıcam inan bilmiyorum ben de :(
-Reklam-
0 oy
(872 puan) tarafından
Arkadasim bence şimdiden doktor ne diyorsa yap. Korkma. Şimdi tip iyi seviyede. Benim de üstte bir dişimde çatlamış dolgu var. Geçen sene gittiğimde ağrın olursa gel demişti. Eşimin babasının bilmem kimmiş o diş  doktoru. Keşke başka doktora gitseydik o zaman. Gecen hafta disetim sismıştı. Sağlık ocağına gittim orda antibiyotik yazdı doktor ama dişçiye mutlaka git dedi. Ama imkansız. Kızım 2 dk bile benden ayrı kalamıyor. Yaninda babası olsa bile. Şimdi antibiyotik kullandığım için şişlik indi, gargara yapıyorum. Ama nasıl gidecem diye düşünüyorum. Gitmezsem de belki kötü sonuç olacak.
(383 puan) tarafından
Korkuyorum ya kendim bide staj yaptım dişçide gördüm herşeyi ama insan kendine gelince korkuyor
(872 puan) tarafından
Tabi o işlerde hoşlanacak bişy yok. Geçmiş olsun canım. Diş le ilgili herşey zamanında yapılması lazım. Sonra daha zor daha pahalıya gelecek.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 98 göst.
0 oy
2 cevap 94 göst.
4 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Babysmom (774 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 143 göst.
0 oy
6 cevap 57 göst.
27 Aralık 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu

377,998 soru

11,314,123 cevap

34,753 kullanıcı

...