Arkadaş saçmalamış her cümlesi ayrı bir facia . Dil kesinlikle öğrenilmeli her türlü işlerini halledebilmek oraya adapte olmak için gerekli . Onlara verecegım en büyük tavsiye gittiklerinde direkt entegrasyon kursları oluyor devletin ona başvursunlar . Makul bir ücreti oluyor.kursun biriminde sınav yapıp belgelerini alıyorlar . Bu sunanda başarılı olurlarsa süre dolunca oturumları da alıyorlar.Türkiye’den ayrılmadan önce çocukların olul eğitim durumlarını gösteren resmî belge alsınlar ve bunları Almanya’daki okullara vereceklerini denklik durumu için olacağını söylesinler . Çocuklar koşa sürede başlar adapte olurlar merak etmeyin . Arkadaşın bahsettiği ırkçılığa gelince hem doğu Almanya’da hem batı Almanya’da yaşayan biri olarak söylüyorum yukarıdaki şahsın gayri Müslüm olarak aşağılamaya çalıştığı insanlar çok sevecen insancıl kişiler asla denk gelmedim ben her milletin içinde iyisi kötüsü vardır burda da öyle ama selam vermeden sohbet etmeden geçmezler asla . Her konuda yardımcı olmaya çalışırlar . İnsanları müslüman değil, Alevi Sünni Kürt Türk diye ayırılmaz insanlar sadece iyi ve kötü olarak ayrılır . Mesela yukarıdaki şahıs kötü bir bireydir . Bunu her düşüncesinde her yorumunda da belli eder