Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra bir anda mı soğutuyorsunuz ya da ağzını kapatıyor musunuz bir yerde gördüm ağzı açık olunca bakteri yayılıyormuş falan diyorlar fayda göreyim derken zarar görmeyeyim diyorum hem de kafam karıştı siz nasıl yapıyorsunuz şoklama yapıyorsanız şoklama işlemi nasıl oluyor İlk defa duydum böyle bir şey ben de madem çocuklar için yapıyorum yanlış bir şey yapmayayım diye bir de size sorayım dedim ben kaynattığım kapta ağzı kapalı şekilde biraz ılımasını bekliyorum sonra ılır ılımaz kağıt bardaklarla birlikte dondurucuya atıyorum ama dondurucuya attığımda da ağzı kapalı olmuyor ağzı açık şekilde donuyor o şekilde bile donarken bakteri yayıyormuş dolapta ağzı açık olursa var mı öyle bir şey gerçekten ağzını nasıl kapatacağız ki o kağıt bardakların