0 oy
714 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Çok üzgünüm zaten adım gibi emindim biliyordum. Nöroloji ye götürdük eşimle duruma anlattım gözlem yaptı. Otizmden şüpheleniyorum hatta eminim dedim. İlk başta tepki verdi sen zaten tanıyı koymuşsun dedi . Anlattım derdimi hareketlerini ne varsa söyledim gözlem yaptı hak verdi bana . Atipik otizm yüksek ihtimalle dedi . Beyin emari çekillecek . Çocuk gelişimciye götürdüm oda otizm dedi . Özele psikiyatriye goturucem şimdi sonra rehabilitasyon merkezi yada dil terapisti kreşi de önerdiler sosyalleşmesi için. TV telefon kesinlikle yasak çocuk gelişimci ile sürekli irtibat halinde olucaz çok yardımcı oldu çok moral verdi saolsun. Üzgünüm ama kendimi toparlamam lazım üzülmek çözüm değil diye kendimi motive ediyorum her zaman benim ayakta durmam lazım ki çocuğumda bir an önce başlasın eğitime düzelme ihtimali yüksekmiş çok şükür merak edenler vardı Allah razı olsun sizden iyiki varsınız... Ne yazicagimi inanın bilemiyorum ruh gibiyim bugün.

13 Cevaplar

+2 oy
tarafından
Kuzum ne mutlu kı sen farketmıssın gozlemlemıssın bu da senı cok ıyı bır anne yapar, hıc kendını uzme, uzerıne dustıkce gecer ınsaAllah
tarafından
Evet çocuk gelişimci de aynı şeyi söyledi neler gördük burda anne babanın hicbirseyden haberi yok tanıyı biz koyduk sen çözmüşsun iyi gozlemlemissin . Bize Büyük yardımın oldu bu konuda falan dedi . İnşallah düzelir en azından okul zamanına kadar düzelmesini istiyorum kardeşiyle aynı okula gitsin geri kalmasın yaşıtlarindan umarım ilerleme olur atlatiriz çok teşekkür ederim Allah razı olsun
-Reklam-
0 oy
(192 puan) tarafından
Kaç yaşında bugünlerde çok görmeye başladım umarım en kısa sürede daha iyi olur 
tarafından
28 aylık şuan  yani burdaki arkadaşlar çok etkileniyor bu tür postlardan ama etkilenecek bir şey yok çocuğunuzu tanımak gerekiyor heleki göz teması ve komut alma varsa kimse hiç korkmasın en önemlisi bu diğerleri alışkanlık el çırpma dönme sallanma bunlsr çok önemli değil önemli olan konuşma komut alma ve göz teması
0 oy
tarafından
Canım ne denir bilmiyorum ama geçmiş olsun. Rabbim daha büyük acılarını göstermesin. Belirtiler nelerdi? Biraz bahsedebilir misin? Ne zamandan beri şüpheleniyorum?
tarafından
Ben 9 aylıkken fark ettim . Özele çocuk Dr götürdüm bana gelişim geriliği dedi ikiz eşi olduğu için normal karşıladı.sonra büyüdükçe çocuğum emin olmaya başladım hal ve hareketlerinden tekrar goturucektim ama inan başkasının ağzından duymak istemedim düzelir daha küçük diye ümit ettim hep şuan 28 aylık
Belirtileri çok fazla
 göz teması yok dönme kanat çırpma komut almama konuşmama yaşıtları çevresine karşı ilgisi kesinlikle yok araba tekerlegini döndürme vs gibi .
tarafından
Canım göz teması hariç diğer belirtiler benim kızımda da var. Sürekli el çırpıyor ellerini şekiller yapıp bakıyor. 15 aylık baba ve masadan başka bir şey söylemiyor. Komut almıyor söylediklerimi anlamıyor. Sadece gel ve al dediğimde yapıyor. Korkuyorum. 1yaşında çocuk gelişimciye götürdüm ama problem yok dedi. Ben tekrar çocuk piskiyatrisine götürücem. Rabbim yar ve yardımcın olsun
(6,438 puan) tarafından
Peki devlette mi yada bu otizm için hangi bölüme götürülmeli
tarafından
Yani göz teması varsa sakın korkma otizm olsa bile ki inşallah değildir başlangıcıdır ve tedaviye çok çok müsait. Sakın bekleme canım mutlaka en kısa surede götür.
tarafından
Ben ilk çocuk Dr götürdüm ordan nörolojiye kayıt açtı bugün oraya götürdüm onunla konuştuk gözlemledi beyin emari istedi ordan çocuk gelişime yönlendirdi hemen orayada gittim görüştük yapmam gerekeni söyledi şimdi özele çocuk psikiyatrisine goturucem bu şekilde ilerledi
0 oy
(998 puan) tarafından
Allah yardımcınız olsun çok geçmiş olsun. Ve umarım en kısa zamanda tamamen atlatır. Çocuğunuz kaç yaşında
tarafından
Amin Allah razı olsun canım 28 aylık şuan
0 oy
tarafından
Allah yardımcın olsun inşallah canim çok geçmiş olsun sen güçlü bir annesin umarım her şey düzelir Allahın izniyle 
tarafından
Çok saol canım benim Allah razı olsun. İnşallah atlaticaz elim ayağım tutmuyor bugün hiç kafam kazan gibi napicam nasıl olucak hep sorular var kafamda. Düzelme ihtimali yüksekmiş eğitimle inşallah düzelir
0 oy
tarafından
Geçmiş olsun canım Rabbim bu süreçte yardımcınız olsun evlatla imtihan çok zor kızım işitme testini geçmeyince küçüktür dedim sonra bera testini de geçemedi işitme engelli olabilir dedi doktor tekrardan bera testine girecek o zaman netleşecek ilk duyduğum da çok ağlamıştım konduramamıştım Rabbim yardımcımız olsun.
tarafından
Çok geçmiş olsun sizede umarım tedavisi vardır bir şeyi yoktur çocuk olunca akan sular duruyor biliyorum çok zor Allah büyük kuzum herşey Allah'tan derdi veren dermanını da verir üzülme sakın üzülmek fayda etmiyor malesef
0 oy
(14,429 puan) tarafından
Oyy kuzum benim,erken fark etmişsin bence tedaviler işe yarar tatlım 

Allah korktuğuna uğratmasın çabucak iyileşsin
tarafından
Evet canım drlarda aynısını söyledi umarım ilerleme olur elimden geleni yapmaya hazırım ben yeter ki iyi olsun çok üzgünüm ama üzülmek hiçbir işe yaramıyor
0 oy
tarafından
bilinçli bir anne olduğun için tebrik ederim. gerçekten zorlayıcı bir durum fakat tedavilerine başladığınız için otizmin kötü yanlarını değil iyi yanlarıyla harika bir hayatı olacaktır. otizmli çocuklar diğer çocuklardan daha zeki oluyorlar, messi, einstein, steve jobs... bakalım sizin bebek neyde deha olacak * - *
tarafından
Allah razı olsun canım . Düzelme ihtimalinin çok yüksek olduğunu belirtti drlar erken tedavi çok önemli gerçekten elimden geleni fazlasını yapmaya hazırım yeterki iyileşsin
0 oy
tarafından
Canım benim sen gerçekten çok iyi bir annesin, bundan sonra da aynı ilgiyle cocugunu iyileştireceksin. Çok erken farkedilmis  en kısa zamanda atlatacak inşallah 
tarafından
Çok saol canım erken farkedilmesi çok önemli dedi doktorlar umarım en kısa sürede ilerleme olur atlatiriz eğitimlere basliycaz hemen
tarafından
Ben de araştırdım, en hafif atlatılabilen cinsiymis sanırım sizinki ve erken farkedilmesi çok önemliymiş, seni tebrik ediyorum. Bu ilginle en kısa zamanda atlatacağınıza inanıyorum canım benim
0 oy
(14,123 puan) tarafından
Sen çok bilinçli ilgili bir annesin bu sürecin de böyle gideceğine eminim merak etme canım ❤️
tarafından
Saol canım benim Allah razı olsun umarım ilerleme olur sıkı bir eğitimle düzelme ihtimalinin yüksek olduğunu soylediler bakalım hayırlısı herşey Allah'tan
(14,123 puan) tarafından
Amin canım inşallah ♥️
0 oy
(2,228 puan) tarafından
Çok zor bir durum kuzenime de aynı teşhis konulmuştu 3 yaşında. 2 buçuk yıldır eğitim alıyor. Hem okulda hemde hocası eve geliyor özel derse. İyi bir okul ve öğretmen bulun. Süreci yakından yaşamış biriyim. Ama sakın korkmayın, eğitim başlayınca içiniz rahatt edecektir 
tarafından
Suanki durumu nasıl canım sizede geçmiş olsun inşallah çabuk atlatirlar bizde sıkı bir eğitime basliycaz şuan hasta ateşli halsiz iyileşmesini bekliyoruz
(2,228 puan) tarafından
Bir anda bir değişim beklemeyin ama aylar geçtikçe anlayacaksınız durumunu. Kuzenim tek kelime konuşmazdı. Hiç göz teması yoktu neredeyse. Ama şimdi benim kızıma ninniler söylüyor. Sadece sabırlı olun bu süreçte. Ve kimseye kulak asmayın
0 oy
(2,982 puan) tarafından
Canım çok geçmiş olsun . Çok şükür ki erken farketmiisn ve çok güzel destek olarak ve güzel eğitimini destekleyerek ilerde farkl edilmeyecek derece ye kadar getirebilir sin Allah yardımcın olsun ins 
tarafından
Saol canım eğitimle düzelme ihtimali çok yüksek dedi drlar tek umudum o benimde Allah razı olsun
0 oy
(7,035 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun canım çok üzüldüm korkma tedavi ve eğitim ile hiç umadigi. Kadar ilerleyecek inan buna çok sıkı bir eğitim lazım yeğenim de vardı konusamiyrdu hata şuan şükür o kadar gelişti ki inanamazsin konuşmaya başladı bu hastalığın tek çaresi eğitim Canim emin ol 
tarafından
Saol canım benim bizde öyle yapicam psikiyatri dil eğitimi rehabilitasyon kreş bu şekilde ilerliycez umarım düzelir umutluyum ben Allah razı olsun
(7,035 puan) tarafından
Umudunu yitirme kuzum düzeliyor zamanla sen ile şaşırıp kalıyorsun icini ferah tut cnm

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 103 göst.
25 Aralık 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Kardi777 (30 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 546 göst.
3 Kasım 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 591 göst.
29 Ekim 2022 Diğer kategorisinde Queen bee (122 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 463 göst.
20 Ağustos 2022 Aile kategorisinde Miniklerin annesi (1,024 puan) tarafından soruldu

401,069 soru

12,003,073 cevap

36,188 kullanıcı

...