0 oy
330 göst.
Diğer kategorisinde (1,916 puan) tarafından
Dün bi yerde okudum asla dogum günlerini kutlamayiz gunah yazmis biri cevaplari okuyamadim post kapanmış benim kızım 1 yasina girdi ve özenle kutladim her senede kutlamayı düşünüyorum esiminde kutlarim oda benimkinide kutlar siz kutluyor musunuz

20 Cevaplar

+2 oy
(587 puan) tarafından
Kutlamam kutlayan ortama da girmemeye özen gösteririm. Şöyle ki mum yakmak bizim değil Hristiyan aleminin böyle durumlarda da Peygamber efendimizi sav örnek almalıyız böyle bir şeyi asla yapmadı o yüzden yapmamak en güzeli ❤️
(8,933 puan) tarafından
Katılıyorum yazmama gerek kalmadı. Ben hatta TV de bile doğum günü çıkarsa kapatıyorum oğlumdan dolayı.
(1,916 puan) tarafından
Ben cocugumun kutladim hersenede kutlmayi düşünüyorum nasipse herkesin düşüncesi farkli tabi
-Reklam-
+1 oy
(673 puan) tarafından
Valla eşimle daha evlenmeden konuştuk doğum günü evlilik yıldönümü sevgililer günü gibi fuzuli hiçbir günü kutlamıyoruz..ama sürekli kendi aramızda hediyeleşir sevgimizi dile getiririz önemli olan da bu.. mesela bugün doğum günüm ama ne bir planımız var ne ekstra bir durum hergun gibi geçiriyoruz.. kutlayana da bir şey demem tercih meselesi
0 oy
(7,779 puan) tarafından
Mum dikip üflemeyiz oğlumun 1.yaş gününü kutladık 2.yas gününde Kur'an okuttuk eşim benimkini kutlar hediye alır bende esiminkini kutlarım hediye alırım pasta fln almayız ama nadir yani dışarda yemek yeriz genellikle 
0 oy
(10,218 puan) tarafından
Oğlumun doğumgüne az kaldı kutlucez önemli şeyleri kutluyoz bir pasta alırız  tm
0 oy
(6,435 puan) tarafından
Kutlarız canım biz ama şöyle bişey var ileride kaynanamlarla uzak oturursam aile içinde yani anne baba çocuklar olarak kutlamak istiyorum diğer türlü masraflı oluyor çok gereksiz kalabalık hemde 
0 oy
(14,946 puan) tarafından
Kutlamak denir mi bilmem ben genelde esiin ihtiyacı oln bi şeyi alırım hediye diye eşi de benim doğum günümde pasta alir gelir alabilirse hediye öyle mum dikip üfleyip foto çekilip paylaşım falan yapmıyoruz bahaneye hediyelesip yaş pasta yiyoruz sadece
0 oy
(2,179 puan) tarafından
Kızım 5 yaşında her sene kutladım güzelce oğlum doğum günü geliyor kutluycm kendi doğum gunlerimizde hep kendi aramzda kutldik 
0 oy
(3,799 puan) tarafından
Bu yasima kadar kendi dogum günümde dahil kimsenin kutlamadim ama cocuklariminkini kutlarım kutlamada sayilmaz pasta yeriz 
0 oy
(5,213 puan) tarafından
Biz 1yaş doğum gününü 2kere kutladıj muhtemelende her yıl her doğım gününü 2kere kutliycaz
0 oy
tarafından
Hafız görümcem br kere bu konuyla ilgili mum üflenmediği sürece kutlanabilir demişti.biz de kutluyoruz pasta alıyoruz mum üflemiyoruz
0 oy
(9,684 puan) tarafından
Öyle partilemiyoruz sonuçta abartmasinlar....

Ama hatırlanmak ufak Bi hediye benim hosumagider beni unutmayani bende unutmam severim yani
0 oy
(1,462 puan) tarafından
Doğum gunu kutlamamin mum uflemenin neyi günah olabilir ki ? Gercekten bazen s.icip siviyolar bide ustune tüy dikiyolar.... 

Evlilik yildonumu ve doğum günü benim için çooook önemlidir. Onun haricinde takmam kutlamamda
(1,462 puan) tarafından
Hatta ben doğum günlerin de partileyen dozu kaçiran bi insanim :D ama mutluyum boyle olmaktan yani
(1,916 puan) tarafından
Valla dün okudum gunah falan yazmislar burdada yazan olmus mum dikip üflemek bilmiyodum
0 oy
(1,045 puan) tarafından
Aile arasında yasin okuyup dua ederek kutluyoruz
0 oy
(54,507 puan) tarafından
doğum günü benim icin onemli neden gunah olsun icki mi içiyoruz sanki 
0 oy
(8,367 puan) tarafından
Kutlarım tabii ki yeni bir yaş sonuçta 
0 oy
(26,427 puan) tarafından
Mum dikip üflemek başka kavimlere benzemek olduğu için günah diye biliyorum pasta almak veya hediyeleşmek neden yanlış olsunki oğlumuza pasta ve süsleme yaptık kendimize şimdiye kadar hep aldık pasta bu ay benim doğum günüm var ben eşime istemiyorum dedim pasta onun yerine ihtiyacımız olan hediyeler almaya karar verdik çiçeğe verilen paraya üzülüyorum adam bir öğretmenler gününde verdi onda bile bir sürü soylendim bir günde soluyor atıyoruz yazık günah diye süs eşyası da evde gereksiz kalabalık oluyor zaten evim tıklım tıkış mesela ben ona mont aldım o bana kazak aldı veya işte gömlek çanta gibi şeyler aldık birbirimize bence daha mantıklı oğluma da birinci yaşı için almadım ama odasını yapacağım yılbaşından sonra seneye de güzel bir hediye almayı düşünüyorum 
0 oy
tarafından
Biz kutluyoruz. Eşimin ailesinde yok ama ben küçüklüğümden beri kardeşlerimin anne babaminkini kutlarız. Hediyelesiriz. Eşimde evlendikten sonra alıştı. Hiç unutmaz özel günleri sağolsun.
0 oy
(611 puan) tarafından
Kutlamam pasta,mum,hediye,doğum günü terimleri hayatımızda yok. Kızım 3 yaşında doğum günü hiç bilmiyor. 
0 oy
(10,884 puan) tarafından
Biz cocuklarınkini kutluyoruz sadece
0 oy
(219 puan) tarafından
Hiç kutlama yapmayız yardım yapiyorum insatgram bir sayfa var bağış olarak

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 1,050 göst.
0 oy
14 cevap 330 göst.
22 Şubat 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 889 göst.
11 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde Piskopos-_civciv-_ (6,078 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 784 göst.
2 Şubat 2024 Diğer kategorisinde My life (339 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,493,015 soru

24,394,982 cevap

349,654 kullanıcı

...