0 oy
325 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (295 puan) tarafından

Keki her zaman kabaran, övgüler yağdırılan hanımlar :)
1- Tarifiniz (Malzemeler ve ölçülerle)
2- Kalıbınız (Tepsi, kalıp, borcam)
3- Fırın ısısı ve pişirme süreniz
4- Un seçiminiz
5- Karıştırma tercihiniz (Mikser, tel çırpıcı)
6- Tepsi/ Kalıp yağlama yönteminiz
(Margarin, sıvıyağ)
(tepsinin tabanı, tepsinin her yeri)
7- Püf noktalarınız

Böyle madde madde yazabilirseniz açıklayıcı ve güzel olur sanırım. ;)

10 Cevaplar

0 oy
tarafından
Bizde kocasi çok sevenin keki kabarır hamuru iyi mayalanir derler 

Eskiden kekim çok kabarırdi şimdi değil ama hamurum iyi mayalanir şimdi ben anlamadim Kocam beni seviymi sevmiymi jsjsjhdhdhdhd
(1,091 puan) tarafından
Seviyomuştuuu artık sevmiyomuştuuu gibi bişey ajsjd :D
tarafından
Öyle bisey heralde hshshhshshsh
(1,091 puan) tarafından
Ama bence hamurdan daha güzel şeyler oluyor poaça açma falan . O yüzden biz seviyomuştuuu kabul edelimm kekin çok bı numarası yok:D
tarafından
Son postuma gel
(295 puan) tarafından
Eşim de seviyor ama kek bir kabarıyor bir kabarmıyor :)  hamurum güzel mayalanır şükür.
Annem de eskiden kekim güzel kabarırdı artık her zaman kabarmıyor diyor. Doğrusu babam da annemi gençken pek önemsemezdi şimdi annemsiz durmuyor. İşin sevgiyle pek alakası yok gibi duruyor kişisel tecrübem. Bir yerde gözden kaçırdığımız bir nokta oluyor sanırım :)
-Reklam-
0 oy
tarafından
Tarif klasik ıslak kek tarifi internetten bakıyorum

Kalip olarak o an elime hangisi gelirse 

Fırın 180 derece 20 dk 

Un hangisi evde varsa 

Mikser ile 

Margarin tepsinin heryerini 

Püf noktam yok Allah a emanet :D 
0 oy
(5,116 puan) tarafından
Kısaca tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı.

Kek kalıbınin boyutu tarife göre olmalı kalıp büyük olursa kek iyi kabarmaz ince kalır.

Yumurta ve şeker rengi beyaza yakın krem rengine dönene kadar çırpılmalı.

Daha iyi bir sonuç almak istiyorsan beyazla sarıyı ayririp sarıyla şekeri, beyaza bir çimdik tuz atıp mikserle karıştırıp daha sonra birleştirebilirsin.

Una dikkat etmiyorum BİM'in ununu beğeniyorum mikserimin markası Emsan ama her marka olur bence önemli olan gücünün iyi olması

Derece 180°

Son olarak karıştırma kabı derin olursa daha iyi olur
(295 puan) tarafından
Böyle de yapıyorum ama bir kabarıyor bir kabarmıyor :(
(5,116 puan) tarafından
Tepsin nasıl acaba tepsiden kaynaklı olabilir mi
(295 puan) tarafından
Orta boy tepside yapıyorum kabarıyor sonra onda iyi kabarıyor diyip tekrar yaptığımda kabarmıyor. Kek kalıbında yapıyorum kabarıyor onda iyi kabarıyor diyip yapıyorum kabarmıyor. Borcama deniyorum yine öyle bilmiyorum kabardığı zaman neye göre kabarıyor kabarmadığında ne farklı oluyor da kabarmıyor çözemedim.
(5,116 puan) tarafından
Sana gıcıklık yapıyor desene :D garip gerçekten hiç olmadı mutfak terazisi bundan edin yumurtaları dahi ölç bakalim aynı olduğu halde neden bazı zamanlar kabarıp bazı zamanlar kabarmıyor
Kelepçeli kalıp denedin mi hiç
Şu ayarlanabilir kek kalıbı bunlar da güzel pişiriyor
(295 puan) tarafından
Aynen öyle yaa. Mutfak terazisi yeni aldım. Gram ölçülü tarif bulup deneyeyim iyi dedin bunu.
Kelepçeli kalıp denemedim. Teraziyle test edeyim bakalım olmadı bir de kelepçeli kalıp alırım :)
0 oy
(2,291 puan) tarafından
Yumurta ve şekeri iyi cirparim 
0 oy
(50,392 puan) tarafından
iki kabsrtma tozu biraz karbonat koyuyorum yine oyle aman aman kabarmiyo şekeri ve yumurtayi cok cirpmak lazimmis
(13,316 puan) tarafından
Yumurtanın sarısını şekerle çırp beyazı da kar gibi olana kadar ayrı yerde bir çimdik tuzla. Bütün malzemeleri karıştır un dahil. Mikserle 20 dkyı buluyor benim bu aşama. Sonra beyazı spatula ile yedire yedire karıştır ısınmış fırında ilk 20 dk 180 ikinci 20 dk 150 de bak nasıl kabarıyor. Bir de kesinlikle üç yumurta ve süt olacak yoğurtla asla kabarmıyor.
(50,392 puan) tarafından
Aslım ben uğrasamam bu kadar☺️☺️
(13,316 puan) tarafından
Herşey emek istiyor kuzum ☺️☺️
0 oy
(9,656 puan) tarafından
2 yumurta 1 su brdahi şeker 1 su bardağı süt 1 su bardağından biraz eksik sıvı yağ 1 kabartma tozu 1 vanilya 2 su bardağı un tarif bu mikserle önce şeker ve yumurta cirp sonra sıvı malzemeleri çırp sonra kuru malezemeleri iyice cirp bitti orta boy borcama sıvı yağla dibini değil her yerini güzelce yagla 5 dk önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişene kadar valla çıkar kurdanla kontrol et bitti unda hangisi ucuzsa onu alıyorum hiç tskilmiyorum püf nokta olarak vanilyayi yumurta ve şekeri cirparken koyarsan onunla beraber iyice cirparsan köpük köpük olana kadar yumurta kokmaz bi de ben şunu fark ettim ki site değil yoğurtla yapınca daha güzel oluyo ilk 25 dk fırını açma açarsan söner bitti 
(4 puan) tarafından

Malzemeler

2 yumurta 

1 su bardagi şeker

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı süt

2 paket kabartma tozu

1 paket şekerli vanilin

2,5 su bardağı un

Kek kalıbında yapıyorum tabanına yağ sürüyorum

Yumurta ve şekeri 6-7 dakika çırpyorm

160 derece önceden ısıtılmış fırında 50 dk pisiriyorm ilk 30 dk fırın kapağını acma.

Püf noktası; yumurta ve sütü önceden çıkartırım ki oda sıcaklığında olsun ve unu elerm.

Not: yumurta kokusunu sevmedgmden 2 kullanıyorum hiç koku olmuyo bu seklde ve kek o kadar çok kabaryoki hep yaptgm tarif denemelisin
(295 puan) tarafından
Merve1112 Ben farklı olarak 3 yumurta koyuyorum şekeri cok sevmedigimiz için 1 su bardağından 1 parmak eksik koyuyorum ama olmuyor maalesef bazen orta kabarıyor yanlar çökük kalıyor bazen de hic kabarmıyor birkaç kez kabardığı da oldu. Her yapışımda farklı oluyor. Anlamadım. Fırını 200 derece yapsam 20 dk da pişer herhalde 180 deredede 30-35 dk da pişiyor.
(295 puan) tarafından
Zeynepnea tarifinizi deneyeceğim benim yaptığımdan çok farklı değil aslında ama derece olarak fark edebilir diye düşünüyorum.
Yağlarken margarin mi kullanıyorsunuz yoksa sıvı yağ mı?
Bütün malzemeleri çırpmak için mikser mi kullanıyorsunuz?
(9,656 puan) tarafından
O bazı yerler kabariyo bazı yerler kabarmiyo demişsin ya o iyi cirpmadigindan oluyo kabartma tozu heryere dağılmasını için mikserle çırp canım ben öyle yapıyorum yumurta çok koyunca kokuyo canım ya bi de devir tasarruf devri 1 yumurta 1 yumurtadir fırını çok açma ne kadar bak şimdi kabartma tozu bi sürede aktiflesiyo öyle düşün sen fırının derecesini yükselten kekin tam kabarmadsn pişer düşün derecede pişirsen bu seferde kabartma tozu sktiflesir kekin pismez daha hamur olduğu için pismez onun için sıcaklık ayarı ve pişme süresini bozmaman lazım ve ben margarin hiç kullanmam sıvı yağla yaglarim
(295 puan) tarafından
Bu akşam zeynepnea hanımın tarifiyle yaptım. Teşekkür ederim tarifi için. Yumurta ve şekeri mikserle geri kalan malzemeleri plastik çırpma teliyle karıştırdım sona doğru metal değdirme diyenler var kabarmasına etki ediyormuş o nedenle. Kabarması pişmesi iyiydi beni mutlu etti :) güzel fena değil. Ama biraz fazla yumusak oldu sanırım çok çabuk dağılıyor çatalla ağıza götürene kadar filan birden bölünüyor. O neden kaynaklandı bilemedim. Sizin ve birkaç kişinin tarifini de deneyeceğim daha sonra :)
Siz 200 derecede pişiriyordunuz değil mi içi çiğ kalmıyor mu acaba?
0 oy
(2,110 puan) tarafından

image

aksam yaptim ☺
(295 puan) tarafından
Aman aman maşallah nazarlar değmesin ellerinize sağlık  :) tarifi yazabilir misiniz peki
(2,110 puan) tarafından
3 yumirta 1.5 su bardagi seker mikserle kopurene kadar karistiriyorum sonra 1 su bardagi sut 1 su bardagi siviyah karisitirip sonra 2 paket kabartma tozub1 paket vanilya 3 su bardagi unu eleyerek dokuyorm kakaoluysa onuda ekleyp bdaha karistiriyorm 180 derecede pisene kadar tutuyorum kalibi yagladiktan sonra az bse un serp yapismasin dolaba koy dolapta beklesn keki cirpana kadar
(295 puan) tarafından
Bir iki nokta hariç benim tarifim de böyle aslında Farklı olarak ben yağı biraz daha az koyuyorum. Şekeri de çok şekerli sevmediğimiz için 1 bardaktan biraz eksik koyuyorum. Ondan mı kabarmıyor acaba?
(2,110 puan) tarafından
Belki kalibiniz buyuktur yaptgnz olcu kalibiniz buyukse yeterli gelmiyodur bilmemki
0 oy
(121,648 puan) tarafından
asla malzemeyle yapma yumasak olsun kabarik olsun dersen git kek unu al onla yap
0 oy
(9,786 puan) tarafından
Ayyy çok güzel olur kekim misafirliğe bile gitsem kalk kek çırp derler :D öyle kabarır malzeme yapacagim kaba göre 3 4 yumurta bir bardak şeker bir bardak süt yarım bardak yağ 1 buçuk 2 bardak kadar un klasik ölçüm budur. Bazen kakao li bazen cevizli bazen havuçlu tarçınlı neli yapacaksam buna ek onları katarum.sivi yağ ile yağlarım benim kalıplarım döküm genlede dökum kalipya yaparım ama Kate borcam ve batın borcam da yaparım mikser ile çırpıyorum un Allah ne verdiyse hiç 180 derecede pisirnedim ben genelde 200 falanda pişer 
(295 puan) tarafından
Maşallah diyelim öncelikle :)
Cevizli yaptığınızda kabarması sadeye göre biraz farkediyor mu acaba?
200 derece hiç denemedim ben 180 de bile 30-35 dkda piştiği için o yüzden bilemedim kac dkda pişiyor sizinki?
0 oy
(1,471 puan) tarafından

1.4 yumurta
1.5 su bar. şeker
yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
1.5 su bar. süt yoksa yogurt
1 vanilya
2 kabartma tozu
3 su bar. un

2. Büyük tepsi 

3. 200 derece 20 dakika bizim fırın biraz eski model o yüzden şipşak hemen yapıyo Fansiz 

4. Değirmen unu kendi ekinimizden çıkan unu kullaniyorum.

5. Mikser 

6. Sıvı yağ tepsinin her yerini fırçayla yagliyorum.

7. İlk önce yumurtayi tek başına cirpiyorum sonra şekeri koy çırp yağ süt ekle çırp unu eleyerek koy yedir tepsim büyük olduğu için 2 kabartma tozu kullanıyorum fosur fosur oluyo vanilya kabartma tozu koy yedir çok karıştırmadan fırına ver



(295 puan) tarafından
Çok teşekkür ediyorum :)

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 233 göst.
31 Ocak 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 302 göst.
30 Ocak 2021 Diğer kategorisinde 090220 (52 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 286 göst.
10 Eylül 2024 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 187 göst.
23 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Kadriyendc (639 puan) tarafından soruldu

401,058 soru

12,002,699 cevap

36,186 kullanıcı

...