0 oy
296 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (440 puan) tarafından
Kızlar kızım havale geçirdi doktorlar ilaca başlattılar ilk defa bu akşam verdim 5 sene boyunca düzenli şekilde sabah akşam kullancaz artık düzenli kullanırsam ne zaman olur acaba havale şurubunu kullansam bile havale geçirirmi?  Her ateslendiginde havale geçirirmi yine ? :( 

11 Cevaplar

0 oy
(3,630 puan) tarafından
Havale nasıl anlaşılıyor canım bilgisizim
(440 puan) tarafından
Kızım üç kez geçirdi :( çok kötü bir durum :( ilk olduğunda anlayamadık ne olduğunu boğazına bişey kaçtı zannettik ama küçücükken babası amcası ve halası havale geçirdiği için genetik olduğu için kizimdada olmuş malesef. İlk önce gözleri bir noktaya dikiyor ordan hiç ayirmiyor gözleri daha sonra vücut kasılıyor taş gibi oluyor çocuk :( sonrada titremeye başlıyor daha sonra kusuyor kustuktan sonra bayılıyor yarım saat kalıyor öyle serum yiyince kendine geliyor :( :( burdaki anlattığım gibi basit değil ama çok beter :(
(2,065 puan) tarafından
Evet genetik oluyormuş maalesef bütün anneler bunu bilmeli.annede babada var ise eşimin babasina oğlum doğduktan sonrası sordum bende geçirdi mi diye
(3,630 puan) tarafından
Allah şifa versin canım benim
(440 puan) tarafından
Çok berbat bişey gerçekten Allah kimseye vermesin bu durumu
-Reklam-
0 oy
(14,426 puan) tarafından
Geçmiş olsun kuzum ya,öyle bişey mi varmış hiç duymadım 

Allah iyilikler versin
(440 puan) tarafından
Sağol canım Allah razı olsun.. neyi duymadın şurubu mu? Evet şurubu varmış doktor üçüncü kez havale geçirirse gel suruba baslicaz dedi malesef yine havale geçirdi başladılar artık 5 sene kullanicakmisiz o şekilde duzelirmiş
0 oy
(259 puan) tarafından
Gecmis olsun canim benimde oglum bebekken gecirmisti ama surup vermediler. Sadece 6 yasina kadar ibufrn iceren ilaclar oksuruk suruplari grip ilaclari ve bitki caylari yasak. O yuzdne elimden geldigince hasta etmemeye calisiyorum cok zor birsey. Allah yardimciniz olsun hic duymadim havale surubu da insallah faydasi olur evladina
(440 puan) tarafından
Sizede geçmiş olsun ömrümden ömür gitti bir haftada iki kez geçirdi perişan olduk eşim ne yemek yiyor ne kahvaltı yapıyor bir hafta izin aldı işe gidince aklı birda kalıyor ben yalnız yakalanmaktan korkuyorum bu duruma :( inşallah faydası olur kurtulur yavrum
0 oy
(5,329 puan) tarafından
Epilepsi ilaclari yaz onu yazarsan daha cok yorum yapan gelir 
(5,329 puan) tarafından
diazem denisitin bulursan ondan alin biz ilk yil ondan aldik simdi bulamadik diaksi aldik o daha yavas etkiliyor popodan haberin olsun
(440 puan) tarafından
Üzerinde epilepsi/nörolojik rahatsizlarda yazıyor
(440 puan) tarafından
Üç kez havale geçirdi ilk defa iki gün önce sıkıldı ondan önce hiç sıkmamışlardı ne işe yarıyor o popodan sıkılan. Sizin havale bittimi kaç yaşında
(5,329 puan) tarafından
canim nobetimiz ara ara oluyor popodan sikilan hastaneye gitmeden nobet dursun diue
(440 puan) tarafından
Korkarım sıkamamki ben :( :( :( :( :( kızım o haldeyken nasıl yaparım bilmiyorum :( sen havale geçirince benim gibi elin ayağın dolaşıyorum hemen ben çok kötü oluyorum kızım kendine gelene kadar ben kendimi kaybediyorum resmen
0 oy
(356 puan) tarafından
İlacının olduğunu ilk defa duydum canım ateşlenince mi oluyo sadece
(440 puan) tarafından
Aynen ateşi 37 falan olunca havale geçiriyor havale geçirdikten sonra daha çok çıkıyor ateşi
0 oy
(1,343 puan) tarafından
Epilepsi tanısımı kondu canım 
(1,343 puan) tarafından
Kaç yaşında canım çocuk bizimde listemiz var soğuk algınlığı ilaçları burun spreyleri ada çayı bunlar yasak mesela doktor bu son havalesi dedi bize 4 yaş bitiyor 5 yaşında bitecek dedi
(440 puan) tarafından
18 aylık daha :( bendede öksürük şurupları kesinlikle yasak daha sonra dolven,iburamin,pedifen baya bı ilac ismi var hepsi yasak bir an önce şu beş yıl bitsin istiyorum:(
(688 puan) tarafından
Kızım 3 kez havale geçirdi şuan 3 yaşını bitirdi. Öncelikle yaşadığım ilçede baya iyi bir özel çocuk doktoru var kendisi alanında burda en iyisi. Ona söyledik sıcak nöbeti çoğu çocuk yaşıyor önemli olan soğuk nöbet dedi yani epilepsi. Eğer ateşe bağlı nöbet geçiriyorsa nöbetin süresi uzamamali yoksa beynine oksijen gitmediği için hasar bırakır dedi. İlk havale geçirdiği gün korktuğum için soğuk suyun altına tuttum kafasını kendine geldi hemen nöbeti 3 dakika sürmedi bunu doktora anlattığım da zaten ateşli çocuklara soğuk su kompleksi yapılır dedi. Bir daha olursa soğuk suya sok dedi. Çünkü havale uzun sürdüğü zaman özelikle 15 dakika üstü kalıcı hasar bırakıyor dedi. Öyle dediği için diger nöbetinde soğuk suya soktuk ama 3. Nöbeti 2 ay önce oldu kendi kendine geldi. Yani 1 dakika içinde eşim salladı korkudan bizde korkuyoruz ne tepki vereceğimizi bilmiyoruz çünkü sallayınca kendine geldi çocuğum. Ama epilepsi ilacı verilmedi doktor 5 yaşına kadar normal dedi. Bizde de genetik öykü eşim 1 kez ben 2 kez eşimin kardeşi de 1 kez olmuş
(440 puan) tarafından
Kızımda üç kez geçirdi malesef :( 19 aylık daha suruba başladık bir hafta önce iki kez nöbet geçirdi o günden beri ateşi düşmüyor yarın doktor işimiz var yine test vs istediler duruma göre yatış olacak, ateşi olmasına rağmen şurup kullandığımız için olmuyor şurup kullanmasam belkide bir kaç daha geçirirdi, malesef bizdede genetik eşim ve kardeşleri geçirmiş bebekken bitanesi havaleden Vedat etmiş maalesef üçüncü gecirisinden sonra ilaca baslatiyorlar size neden verilmedi acaba. Sizede büyük geçmiş olsun çok zor ve çok kötü bir durum Allah kimseyi evladiyla sinamasin kimseye vermesin bu derdi 3 haftadir perişaniz bizde mahfolduk :(
(688 puan) tarafından
Vallaha aşırı derecede zor ben çok korkuyorum o an elim ayağım boşaliyor vermediler bize hiç bu şuruptan bahsetmediler bile. Benim kızım ilk havalesini 1.5 yaşında geçirdi ateşten hastaneye götürüyorduk görümcemin kucağındaydi. Sonra 2 yaşında sonra 2.5 yaşında oldu senede 2 kez oldu belkide size arka arkaya geçirdiği için vermiştir bizimki viral enfeksiyon nedeni ile atesleniyordu
0 oy
(6,646 puan) tarafından
Geçmiş olsun canım inşallah bi daha olmaz. Hiç bilgim yok havaleden çok korkarım 
(440 puan) tarafından
Başımıza geldi malesef hemde üç kez perişan olduk geçen hafta ve iki gün önce oldu :( :( :( Allah kimseye vermesin bunu ne uyku kaldı ne bişey şuan çok az ateşi var basında nöbetteyiz :(
(6,646 puan) tarafından
Allah bir daha yasatmasın :((
(440 puan) tarafından
İnşallah gülüm Allah razı olsun
0 oy
(5,462 puan) tarafından
Hangi ilaç depakin mi convulex mi? Geçirme ihtimali var malesef. Ateşi yükseldiği zaman mutlaka yanınızda diazemli fitil bulunsun drnuz yazmış olabilir nöbet anında kullanın diyerek.
(440 puan) tarafından
Şurup yanımda yok şuanda convulex gibi biseydi sanırım. Düzenli kullanımda ne zaman olmaz acaba bidaha :( popodan sıkılan bi ilaç yazıldı iki gün geciktik almaya, öyle olunca direkt acile götürüyoruz orada sıkıyorlar hemen. Ben aynı şeyleri yaşamak istemiyorum :( ne zaman bidaha olmaz acaba :(
(5,462 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Yani şöyle ifade edeyim 3 yıl olmaz, hah tamam olmuyor derken arka arkaya olabilir. Belki 5 yıl hiç olmayacak ve ilaç dozunu azaltarak bırakacak belki de ömür boyu kullanacak. Beyin muamma bir organ.Bu konuda net konuşmak zor. Hani elektrik fazla yüklenince nasıl sigorta atıyor beyine fazla bildirim gelince beyin korumaya geçiyor. Ah! İnşallah yaşamazsınız 5 sene sonunda ilacı azaltarak bırakırsınız. O ilacı alın, evde hemen müdahale edersiniz en azından. Beyin oksijensiz kalmasın. Tetikte yaşamak çok zor biliyorum ama bu da sizin imtihanınız rabbim yardımcın olsun kardeşim
(440 puan) tarafından
Çok korkuyorum her an bişey olacak gibi hissediyorum tüm düzenimiz mahfoldu psikolojim bozuldu çok yorgunum çok uykusuzum salgına yakalandım bide cok hastayım iki kızım var biri hem salgına yakalandı hem bir haftada iki havale geçirdi diğeri de salgına yakalandı canı çıktı bir haftadır bende bu şekilde mahfolduk yani :( sağol canım Allah razı olsun
0 oy
(355 puan) tarafından
Öncelikle geçmiş olsun canım anlattıkların nkbet benim kızım doğar doğmaz oldu neredeyse şimdi 1 yaşında eğer sık sık olduysa önce genetik test yaptırın benle birlikte neredeyse bütün ailem havale geçirmiş eşimin ailesinde de var ama kızıma geçen bisey yok eğer düzelir bir daha olmazsa allahin izniyle ilaç kesilir ben de kızıma ilaç veriyorum günde 7 sefer çok dikkat et asla yanliz bırakma nkbet gecirdgi anda yan çevir genellikle sol taraf rahat rahat nefes alsın kendine gelir gelmez hastaneye götür eğer düzelince ilaç kesilir sma artarsa ilaç artar korkma bol bol oku eeg lerw girecek eğer yakından izmir behcet uz doktor Ünsal beye götür çok iyi asistanları ben oraya gidiyorum bu arada tedayli anlattım ama aklında ne varsa sor birde unutma her önüne gelen grip ilacı verme sakın grip ilaçları arttırıyor iburani falan sakın bak 
0 oy
(1,016 puan) tarafından
Allahım tez zamanda ya şafi ismiyle şifa versin inşallah. Bir kaç kişiden duydum 37 dereceyle bişe havale geçiriliyormuş biraz korktum acaba kızınızın çok ateşi var mıydı bilginiz var mı 
(440 puan) tarafından
Üç kez havale geçirdi ucude yüksek ateşli değildi 37-37,5 ateşli olunca geçirdi havale geçirip baygınlık yaşadıktan sonra ateşi yükseliyor kızımın, çok urkutucu ve korkutucu bir durum şuan dada ateşi var 37 gibi başında bekliyorum öyle pamukla siliyorum başına koydum koltuk altlarına koydum oturdum izliyorum öyle kafamı yastığa koyup uyuyamıyorum bir türkü psikolojim bozuldu:(
(1,016 puan) tarafından
Benim oğlum da kusan vebekti günde fix 1 2 defa boğulurdu morarırdı aylarca uyumamıştım şuan tahmin edebşliriyorum ona nasıl baktığını Allahım ya şafi ismiyle şifa versin inşallah ayak ve el bileklerine de ıslak bez koy damarlarda ki kanı soğutur
0 oy
(1,391 puan) tarafından
İlacın adını versen daha iyi olurdu her çocuğa aynı ilaç verilmeyebilir
(1,391 puan) tarafından
İburamin kesnlikle verme doktorlar sylemştir blki havaleyi tetkliyormş ve dediğim gbi ilacın ismi benm bldiğimden değişik dilersen frklı bir doktora da gidip knşablirsin
(440 puan) tarafından
Bana liste verdiler kullanilmicak diye iburamin de var içinde.
(1,391 puan) tarafından
İstersen bi sor cnm keppra adında bir ilaç var o da havaleyi engellemek için
(440 puan) tarafından
Gördüm bunu Google'da falan ama ben doktorumu çok beğendim inşallah bu şurubunda faydası olur kızım 18 aylık daha belki bunun yaşına göre bu veriliyorsa bilmiyorum yani kepra belki 3 yaş üstü vs. Bir şurupsa bide bilemedim
(1,391 puan) tarafından
Doktordan doktora verilen ilaçda değişebiliyor umarım faydasını görürsün cnm

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 202 göst.
0 oy
1 cevap 109 göst.
0 oy
0 cevap 66 göst.
25 Mayıs 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde johnash (393 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 65 göst.
16 Ağustos 2023 Aile & Aşk kategorisinde Isra (66 puan) tarafından soruldu

408,192 soru

12,260,206 cevap

37,341 kullanıcı

...