0 oy
743 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (469 puan) tarafından
Kızlar kaynanam dün akşam oğlum hastalandı ağlıyor hiç susmadı bende balkona çıkardım kendısıde namaz kılıyor nolacak itten ** evlat doğar dedi kapıyı kapattı bende annemle bugun konuşuyordum böyle böyle dedi anne dedim sonra biraz vakit geçti annem aradı böyle böyle demisisin dedi sen benim kzııma dediğin gibi anasına babasınada o laf geliyor dedi benim kızım sana napıyor sen niye böyle terbiyesiz konuşuyorsun dedi ayıp   dedi  o dediğim lafta ne var diyor ben bakıyom diyor o çocuklara diyor annemde sana bişey diyen yok ama dediğin lafta kızımada hakaret ediyon bizede dedi öyle böyle derken telefonda tartışma çıktı

16 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Hatalisin ne diye aileyi karıştırıyorsun var ya kusura bakma siz gibiler gerçekten adama cinayet işletir kendi işini kendin hallet öyle bisey dediyse cevabını sen ver vermiyorsanda sus otur sen annene sikayet ettin kayinvaliden eşine şikayet edecek eşinle kavga edeceksin o kavgadan çocuklar etkilenecek esin annenle kavga edecek hadi bakalım devamında gelir zaten al sana çok iyi oldu böylesi 
tarafından
Her şeye ailesini katıp biribirine düşürenlere sinir oluyorum.  Bi sorunun varsa kendin halet,  yüz göz olunca daha mı iyi oldu.
(469 puan) tarafından
Sen burda bazı şeylerde haklısın ama bu olay bu laflar günde kaç defa biliyomusun ben karşılık veren bi insan olmadım ama kendının kızı kocasıyla kavga ediyor ta evlerine döğüşe gidiyor benım anneme söylemem ayıpmı oldu
(517 puan) tarafından
Aynen aileler araya girince iş ,büyüyor
Akşam kocam şiddet uyguladı postu gelir
(469 puan) tarafından
Eşim fransada canım
(469 puan) tarafından
Ve böyle olmasına rağmen h3p üstüme yükleniyorlar
tarafından
Söylüyorsa susturacaksin cevabını vereceksin cevabını veremiyorsanda kusura bakma susup oturacaksin sen pasif olduğun için söylüyor Bi diş goster bakalim tek kelime edebikiyor mu bütün sülaleyi birbirine katip kavga dövüş olması daha mı iyi şimdi akşam inşallah eş siddet postu görmeyiz senden kusura bakma ama hatalisin onun yaptığını savunmuyorum elbette ama susturmakta senin elinde
(6,437 puan) tarafından
O onların sorunu senin değil evet annene söylemen sorun evliliği yıkar böyle konular sende ona bana mı dedin anne ne itliğimi gördün dersin o kendini açıklar sen kendini korursun yada tartışırsın komu kapanır
(9,624 puan) tarafından
Zaten sen bugüne kadar karsilik vermediğin için böyle konuşabiliyo biraz hakkınızı savunabilin cevabını şak şak suratına yapıştır baksınki ** kim itin iti kim
tarafından
Kızın annesine anlatması hata ama senin konuşma tarzın çok yanlış bence ne demek cinayet isletirsiniz böylesin iyi oldu falan çok ayıp
Hem kadına laf ediyon sonra kadına laf söylüyorsun
(2,219 puan) tarafından
Hanımefendi sana göre haksız olabilir ama senin yaptığın yorum da çok kışkırtıcı başkasına sen adama cinayet işlettirirsin diyorsun ama sen de ondan farklı değilsin o zaman bence yorumlarınızı biraz seçerek yapın
tarafından
Fisteklemek insana cinayet bile isletir bugün annesine şikayet edip ortalık karistirdi peki ya babası öfke kontrol sorunu olan Bi adamsa ve bunu duydugunda kaynanasinin üzerine yürürse hadi bakalım buyrun cenaze namazina bunun gibi Bi çok örneği var bunun
(516 puan) tarafından
Sizin bakış açınız gerçekten aşırı saçma asıl sizin gibi zihniyetler yüzünden milyonlarca kadın hakarete haksızlığa şiddete maruz kalıp katlanmak zorunda kalıyor çok iyi yapmış annemlerin görevi çocuklarının arkasında durup onları koruyup savunmak kimsenin ama kimsenin kadınlara hakaret etme hakkı yok...yeri geliyor çocuklarımizin babası bir bağırsa ne kadar zorumuza gidiyor demi neden elalem hakaret etsin neden o yutsun yok öyle bir dünya...
tarafından
Egitmen kesinlikle katılıyorum canım her cumlene ozellıkle son yorumuna tabıkı de cinayet bıle ısletır laf tasımak nedır ya bısey varsa otur konus çöz yani agzın yok mu ananna sıkayet edıyosun 3 yasında cocuk gıbı benım en cok kızdığım nokta bu daha kendını savunamıyolar ama anne olmusşar yarın cocuklarını da savunamayacaklar yazık valla Allah agız vermıs
tarafından
Fatma muhtemelen okuma yazma bilmiyorsun bidaha oku ondan sonra yorum yap ;) yagmurcum nami diyar sevgili adasim pasif insanın ne derece ezildigi herkes tarafından bilinen bisey bugün kendini ezdiren yarın öbür gün çocuklarını ezdirir n3 demek anneye şikayet etmek yaşını başını almış kac yaşında insan her sorunda annesi mi yetisecek hem onu geç aile birbirine girebilirdi bu yüzden ve çok daha vahim sonuçlar olabilirdi çok gördük örneklerini
(516 puan) tarafından
Okuma yazamamin olmaması sizin cinayet işletir siniz zihniyetinizden iyidir herkes kendini savunacak karşılık verecek kapasitede olmayabilir bir kadın olarak sizi şiddetle kınıyorum kaldiki kadin anneme kavga et diye anlattım gibi bişey yazmamış anlatmış annesi aramış çokta iyi yapmış siz kadına karşılık ver kendini savun demiyosunuz resmen sus diyosunuz ok
tarafından
Aaa adaş mıyız  harikaymış :D oyle valla cok buyuk olaylar olur ıcınden cıkılmaz yada bosanma durumu vs buyur bısıler annene de anlat babana da amcana dayıma sulalene anlat yardım ıste o ayrı tabıkı aılesı sahıp cıkacak ama o kız o insanlarla yasamaya devam ettıgı surece kendını asla savunmayıp her olayda anneyi babayı devreye sokarsa huzurun zerresi kalmayacak iş git gide buyuyecek sallanıp budaklanacak dogru olan kızın kendisinin cevabını vermesi susturması tak dedıgı yeter artık dedıgıı noktaya  geldıgınde  ve baş edemedegınde aıle devreye girer sen lafları dınle dınle gık deme kıyıda köşede annenı ara ona yetıstır oda arasın kaynanana boyle boyle demıssın ne kadar acizce bir durum bu böyle madem duydu nıye sustu dıye dusunur kaynana korktugunu anlar ve  ıyıce bastırır kızın annesi arasın dursun aynı evde olan kız ve kaynanası
(6,437 puan) tarafından
Peki eşi yabancı ülkedeymiş kadında kalkıp oğluna söylerse al hem uzaklar hemde evlilikleri zora girdi
tarafından
cidden okuma yazman yok galiba fatma bı bak bakayım yorumlarının neresinde sus demıstım kendını savun cocuk gıbı her olayda annene anlatma kendın coz dıyorum cunku artık oda bı anne kndını savunmalı kı yarın cocuklarını da savunabılsın
tarafından
Arkadaşlar biz zaten diyoruz annesine şikayet etmesi yanlış ama sizin dediğiniz cinayet isletir vs kelimelerine diyoruz kimse kimseyi ezemez ağzı bar konuşur ama arkadaş konusmamis bizde diyoruz konuşsun annesine söylemesin
Ama gelip de böyleleri anne olmuş yarin bı gün çocuğunu ezdirir vs demek çok yanlış ve kadının anneligini sorgulamak kimsenin haddine değil . Bura böyle herkesin yorumunu yapabileceği bı platform ama kimse kimsenin anneligini sorgulayamaz herşey saygı çerçevesinde olmalı .
 İyi akşamlar
tarafından
Akıllı kadın cevabını kendı verır susturur susmazsa da edebini bozmadan tartısma sını yapar odasına cekılır esı de yanında yokmus arar adamı yumusatarak hayatım senınde oralarda canını sıkmak ıstemıyorum ama bugun boyle iken boyle oldu ve bende şöyle şöyle dedım kndımı savundum annene karsı haberın olsun der bittiiiiiiiiii insan snea kaynana düşünsün oglu gelınce yada arayınca hesap sorduğunda sen benim emanetim nasıl boyle yaparsın anne dedıgınde ne dıyecegını
tarafından
Fatma tekrar söylüyorum okuman yazman yok sanırım sesli okuyucu tuşunu aç bidaha oku ;) adasim aynen öyle noktasına kadar katılıyorum o an kendini savunamamis hadi nutku tutulmuştur şaşkınlığını dalginligina gelmiştir bunuda anlarım arada hepimizin bazen basireti bağlanıyor ama aklın başına geldiğinde sikayet etmek yerine otur kendin Çöz sorununu hayatta hep senin yerine başkaları mı seni savunacak Haa çözemeyecek kadar büyükse eş bile o zaman devreye girmeli en ufak biseyde fistek ona buna sikayet gerçekten yuva yikar
tarafından
Annelık sorgulamıyorum kı olacakları soyluyorum ** dedıgınde susup sıkayet eden cocuguna bısey yapıldıgı yada denildiğinde de susar ve cocugunu ezdırmıs olur tıpkı kendını ezdırdıgı gıbı annesıne anlatarak kendını ezdırmemıs falan olmadı ıyıce sarpa sardı ve yuvasını tehlikeye attı
(2,219 puan) tarafından
Arkadaşlar neden tartışıyorsunuz postu açan hanımefendi bu kadar dert etmemiştir bunu :)) belki annesiyle dertleşmek istemistir kocasıda yanında yokmus. Annesi de iç güdüsel olarak kızını korumak istemiştir birbirinizin kalbini kırmayın mübarek cuma gecesi
(516 puan) tarafından
Evet  o kadar güzel ve destek vererek anlatmissin ki biz goremiyorz demi emin ol bu kadın bundan sonra sizin bu yazdiklariniz yüzünden hem susar hem de ailesine anlatmaz bak tatlım biz yedi kız kardeşiz hepimiz kendimizi savunuruz ama bir ablam aileden yabancılardan kimden olursa olsun herkese susar ve biz ailesi olarak devreye gireriz yaparsak yapalım degismezde çünkü yapısı ve huyu oyle eğer çocuklarımız kendilerini savunamiyorsa anne olarak biz üstümüze düşeni yapacaz ha ayrıcı çocuğumun hakarete maruz kaldığı yerde cinayetin olup olmaması umrumda da olmaz ok
(516 puan) tarafından
Aşırı dert ettim etmemen mi gerek kadın resmen eski çağda kalma zihniyetli neymiş böyle kadınlar yüzünden cinayet işlenirmiş bu tür söylemler yüzünden kadınlar susmak zorunda kalıyor benim kaynanam bana küfür ederek hakaret ediyorsa bir zahmet annem müdahale etsin yani
tarafından
Fatma sen zihniyetinde devam et en iyisi
(516 puan) tarafından
Ederim rahat olun ayrıca isminizle olaylara bakış açınız birbirinden çok bağımsız bir kadın olarak kadınların kendini savunmayinida savunani benimsediginiz kadar benimsemenizi tavsiye ederim..
tarafından
Annen nıye mudahale edıyor ıste eskı kafalarda kalan sensın devir degıstı kadınlar kendını savunabilir saygıdan susmak dıye bı sacmalıgı falan savunmuyoruz sen ıstedıgın yerden alıyosun sadece olay bu
tarafından
He he
(516 puan) tarafından
Konuları başka yerlere çekmeyin siz eşi yanında olmayan morali bozuk birine yok pasif yok kendini savunamiuor yok ivir zıvır yok cinaayet diye konuşuyorsunuz üstüne alkislamamizi bekliyorsunuz kim eskilerde apaçık ortada ayrıca boşuna demiyorlar kadın düşmanı yine kadın diye
-Reklam-
+1 oy
(454 puan) tarafından
Kaynananla sen değil annen tartışmış, kendi cevabını o an kendin vermen gerekiyordu. Annene şikayet edip onu da katmaman lazımdı, annen çocuğunu korumuş ama sen koruyamamışsın
0 oy
(7,208 puan) tarafından
Allah kıldığı namazı kabul etsin İnşallah ne diyim 
0 oy
(6,437 puan) tarafından
Yani tartışmayı kendi aranızda yapsaydın neden annene söyledin annen neden hemen arıyor hiç doğru değil belki oğlunu kastetti yada ben o anlamda dedim derse eşine ne olacak ayrıca çocuklara ben bakıyorum demiş neden o bakıyor bakıyor diye her lafı soylemeyi kendine görev mi biliyor
0 oy
(682 puan) tarafından
Ben bu kayınvalide, eş tartışmasında hemn gidip aileye yetiştirme olayını gerçekten anlamıyorum. Aranızda cozebilirsinz ha çözemedin mi git eşine söyle annen ne hakla bunu bana söyler diye. Çok hatalisin kusura bakma. 5 yıllık evliyim bir gün anneme ablama kayınvalidemle aramızdaki olayları anlatamadım anlatmam her zmn aramızda halletik gerek kavga ile gerek konuşarak ama bir şekilde halletik.
tarafından
Bende anlamıyorum ya bende neler yaşadım birisini annem bilmedi hatta bazı şeyleri eşim anlattı anneme neden benım sorunumla annem uğrassın küçük cocuk değiliz kendimizi savunmamız gerekiyor
0 oy
tarafından
Kaynanan bir laf etmişse bunu annene söylemiceksin o an yüzüne söyliceksin yada eşine söyle neden dolaylı yollardan işleri uzatıyorsunki o lafı söylemişse kadına tepki vermen lazım şimdi kaynanan eşini gazlsana bak annesine yetiştiriyor diye olan sana olucak 
0 oy
(17,897 puan) tarafından
Anneniz sizin özel avukatınız değil haklı iken haksız duruma düşürmüşsün kendini duydun madem yapıştır cevabını ama kendi aileni işin içine katınca onlar gereksiz yüz göz oluyor bir iki cevabını verdin mi sonra gık diyemiyorlar zaten. Benimki oğlumu daha doğmamışken enik diye seviyordu bir kere tersledim bir buçuk yıl oldu daha bir daha yanımda demedi. 
0 oy
(7,719 puan) tarafından
Ben aileme anlatıp onların canını sıkmak yerine akşam eşimin gelmesini bekler birlikte kaynanma çıkar neden böyle söylediğini ve bu lafından çok rahatsız olduğumu söylerdim. 

Ben bunu yaptım sende yapmalısın. 
(469 puan) tarafından
Eşim fransada gelsede bişey yapmaz susar oturur siz bun anlattıklarımı biliyorsunuz sadece
(7,719 puan) tarafından
Benim eşimde susup oturdu sadece onun yanında ben konuştum ki kaynanam yalan yanlış bişey anlatmasn diye
0 oy
tarafından
Annene söyleyene kadar çıkıp kendin soyleseydin ne biçim konuşuyorsun diye annene niye söyledin ki
0 oy
(73 puan) tarafından
Ya anlamıyorum kadın burada sıkıntısı anlatmış hemen yarasına tuz basmayın belki aralarında başka olaylar olmuştur buda bahanesi oldu kaynanasına laf söylese ay nasıl gelin niye cevap veriyorsun dersiniz başkalarına söylesin niye başkasına söylüyorsun dersiniz İlla yani her şey bir lafınız olur lütfen insanları bu kadar müdahale etmeyin kadın burada sıkıntısını anlatmış olmuş bitmiş üzerine laf ediyorsunuz kimseyi Kınamayın benim Bir Sözüm Vardır kınandığınız yerden sınanacaksınız unutmayın kanadınız mutlaka başınıza gelir ( evrammm )Sen de boş ver Burada yazılan boş sözler de kulak asma kendin karışmayarak İyi yapmışsın Yoksa sen kötü olurdun yani ne olursa olsun bir babaanne toruna asla böyle dememeli Şimdi bunu dedim diye beni linçleyecekler hadi gelin bekliyorum;-) ;-) 
(469 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim yorumunuz için kayınvalıdem susan biri değil mesela bardak aldım şuraya koydum onu uzatır uzatır o kadar yanı beddua eder s. K ol gidin der der yani artık bitmiştim birden anneme söyledim ama eşimde beni hiç bir zaman savunmadı annem savununca kendımı sahipsiz hisetmedim gerçekten çok teşekkür ederim tekrardan
(73 puan) tarafından
Ne demek canım kendini asla ezdirme iyi niyet olunca nankörleşiyor insanlar boşver
0 oy
(2,219 puan) tarafından
Canım aile içi mevzular kendi anne babana gidince işler sarpa sarabiliyor belki o an dertleşmek istedin anlatmak istedin hangimiz annemize bir şeyler paylaşmıyoruz ki eşinde fransa'daymış ben çoğunluğun aksine seni anlıyorum açıkçası ama nsanlara da şu anlamda katılıyorum kendini çok fazla ezdirme bu şekilde sana laf söylemesine izin verme bence
0 oy
(167 puan) tarafından
Bunun en güzel örneği de sen ve oğlun de konu kapansın 

Sen üzülme o üzülsün 

Hakaret edilsin diye gelin olmadık herkes duracağı yeri bilsin ...
0 oy
tarafından
Herseyi o garip analariniza anlatmayın. Yarın bir gün siz iyi olursunuz onlar kötü olur. Terbiyesizlik yapmış baya baya hemde mesela bana öyle birsey dese k validem vereceğim cevap haklısın anne tohumunu oğlun attı o hangi tohumu atarsa ben onu doğururum derdim orda sustururdum. Burda yanan kocam olurdu ama  hem bana hem cocuguma laf geleceğine misilleme yapar onun oğluna lafı atardım kimse kusura bakmasın. Bir daha anneni karıştırma yazık o kadınla mesafeni koy arana çocuklarına ben bakıyorum diye laf yapmış çalışmıyorsan bir mecburiyetin yoksa minnet etme öyle insanlara
0 oy
(1,017 puan) tarafından
Anneme asla soylemem meselelerimi bulusunca falan dert yanarim ama karismasi icin deyil icimi dokmek icin senin yerine olsam o an vururdum yuzune ne diyorsun ne demek istiyorsun sen diye..
0 oy
(9,239 puan) tarafından
Annene neden anlatıyorsun çocukmusun sen
0 oy
(1,121 puan) tarafından
Anneni karıştırmak annenin hayrına degil zararina olmus guzel bi dille kendin soylemeliydin anneni de uzmus olaya katmissin dogru olmamis.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 204 göst.
2 Haziran 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 414 göst.
18 Aralık 2021 Aile & Aşk kategorisinde Ikra ece (497 puan) tarafından soruldu
0 oy
31 cevap 1,372 göst.
13 Temmuz 2020 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 1,363 göst.