Pardon da herşeyi herkes naklite mi alıyor?
Hayat pahalı, geliri fazla olanın gideri de çok oluyor.. bende süpürge veya airfier yok, istesem alırım ama şuan gerek görmüyorum. Herkesin yaşam standartları ve bakış açısı farklı.. kimi 10 bin lira ile geçinir, kimi 10 bin az gelir der. Asgari ücret isterse 100.000 olsun alım gücü yoksa aynı sıkıntı çekilir.
Migrosta bir paket bisküvi bile 8.50 lira olan bir zamandayız. Zaman zaman birikimden yiyoruz, ya yaşam standartlarımızı küçülteceğiz ya da varsa birikimden yiyeceğiz. Bizim eve gelen giden kimseyi ilgilendirmez ama göz var izan var. Herşey gerçekten pahalı olmuş, market arabasına eskiden dilediğimi rahatça atarken şimdi düşünerek koyuyorum. Bir günde sadece markete girerek 1000 lira gidiyor ortada bişey yok
E bebekten geçen sene oğlum doğmadan 2000 civarı bir paraya dolabını kıyaferle doldurmuştum oyuncaklar almıştım şimdi bir takım ya orta halli bir takım 300 den başlıyor.. bu mümkün mü? Oğlumun hakkını yiyenlere hakkımı helal etmiyorum..
Biz çok şükür istanbul'da iyi bir maaşla orta halli yaşayan bir aileyiz. Emekli, kirada ve çocuk okuyanlar ne yiyor, ne içiyor, nasıl geçiniyor? Allah kimseyi mahçup etmesin, herkesin yar ve yardımcısı olsun..