0 oy
177 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde tarafından
 Merhaba güzel anneler biraz kafam karısık yardımcı olursanız sevinirim ♥️

Ek gıdaya 6. Aya girince mi başlıcaz 6. Ay dolunca mi 

3 gün kuralı var onu biliyorum tek besin 3 gün boyunca verilecek alerji yapmazsa başka bişey eklicez

6. Ay tadım ayı deniliyor sadece günde 1 öğünde vericem dimi başka yok anne sütü devam ana öğün olarak 

Hem tadım ayı deniliyor ama instada biraz araştırdığımda hep yoğurt kefir kabak falan vermişler tek tek sonra 6. Ay bitmeden bulamaç gibi seylerde yapıp vermişler. Tadım ayında herşeyin tadını ayrı ayrı alması gerekmez mi

Güzel ve detaylı yönlendiren instagram sayfası biliyorsanız söyler misiniz 

Daha 5 aylık olucaz az kaldı ama ben şimdiden arastırıp öğrenmek istiyorum. Zaten ninelerini zor durduruyorum herkes ağzına bişey sokma derdinde hele kaynana takmıs kafayı bebe bisküvisini suyla sulandırıp biberonla verecekmisim. Millet emsin diye neler yapıp o biberona alıştırcam diye uğrasıo. 

5 Cevaplar

0 oy
(1,818 puan) tarafından
Çok bilmek çok kafa karışıklığı yapıyor ya. Ben dümdüz 3 gün patates 3 gün kabak vs diye gittim. İlk ay öyle geçti araya yoğurt da koydum her güne tek öğün zaten bir iki kaşık anca yer. Pütürlü yesin diye ezip verdim çorbalara 7. Ayda başladık anca sıra geldi zaten 
(1,818 puan) tarafından
Bir de 6. Ay dolunca doktor başla dedi öyle başladım canım. Balkabağı tatlı patates havuç kabak bunları yedi önce sonra yoğurt sonra 2li 3 lü karıştırdım ay bitti
tarafından
Teşekkür ederim Allah razı olsun. Muhtemelen bende öyle yaparım siz gibi 2 li karıştırdım mı ay biter hemen bulamaç vermek istemiyorum herseyin tadını ayrı bilmesi daha iyi değil mi. Çorbalar 7. Ayda o zaman dimi
(1,818 puan) tarafından
Ben öyle yaptım canım hepsini tattıktan sonra verdim nasıl rahat edersen artık çok kasma zaten bir kaşık yese yetiyor ilk başta sonra yavaş yavaş açılır sende seçenekleri artırırsın
tarafından
Teşekkür ederim anladım :)
-Reklam-
0 oy
(9,235 puan) tarafından
3 gün kuralına uymadım ben zaten alejik olan sey hemen belli oldu mesela yumurta benek benek yapmıstı vücudunu 1 hafta vermemiştim unutma sadece tadımlık vereceksin doyumluk seni emecek yada mama içecek.lor peyniri yap bebeğine cok basit sütü kaynat biraz tuz ıkındamla limon kesilir sütün kaynayınca olur lor:).

Corbalardan tattır ilk zamanlarda tuzsuz yap eğer ev yapımı tarhana bulursan mükemmel. :)
tarafından
Biz lor da alıyoruz şarküteriden tulum peyniri diye geçiyo o agır mı olur bebeğe onu versem?
(9,235 puan) tarafından
Acı olmasın yeter bacım:) mesela yumurtaya alerji yoksa yayla çorbası ama ilk zamanlar nanaeye alerji cıkabjlıt bizde olmustu
tarafından
Yaaa tamammm anladım teşekkür ederim:)
(9,235 puan) tarafından
Tulum farklı sanki kız al bi kilo süt yap kolay o
tarafından
Haha tamam yaparım sorun değil :))
0 oy
tarafından
Ben 6. Aya girince başladım önce yoğurt sonra sebze sonra meyve verdim 3 gün kuralı ile mevsimin sebze ve meyvesi biterse bulamaç yapmaya geçtim 
tarafından
Anladım teşekkürler  :) ben bulamacı 7. Aydan sonra vermeyi düşünüyorum mevsim sebzeleri ve meyveleri yoğurt kefirle ayı bitircem
0 oy
(1,319 puan) tarafından
Canm Instagram da Betül ün blogu var çok güzel bende ordan öğrendim denedim birçok şeyi bende 3 gün kuralı ile verdim 6. Aydan itibaren yoğurtla başlamıştım sonra o dönemdeki sebzeler havuc kabak patates taze fasulye semiz otu herşeyi denedim 
tarafından
Tamam bakayım teşekkür ederim:)
0 oy
(2,993 puan) tarafından
Biz Dr kontörlü ile 4. Ayda başlamıştık 3 gün kuralına uymadim yoğurt ve sebze çorbaları ile başladım şuan 19 aylık bizimle birlikte herşeyi yiyor çok şükür seçici bir çocuk d gil 
tarafından
Siz direkt çorba ile mi başladınız
(2,993 puan) tarafından
İlk bir kaç gün yoğurt verdim sonra sebze çorbası yaptım günden güne miktarı çoğaltarak verdim

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 184 göst.
4 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Nurtopum (702 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 260 göst.
19 Nisan 2023 Diğer kategorisinde curious (1,134 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 362 göst.
16 Mart 2021 Diğer kategorisinde Huniliprenses (12,015 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 305 göst.