0 oy
197 göst.
Diğer kategorisinde (4 puan) tarafından
Gecen sene ehliyet aldım. Ama toplasam 3 4 kere trafige cikmisimdir sürmekten korktugumdan değil kendime güveniyorum ama yapamıyorum ya bisey olursa diye böyle araba sürerken diken üstündeyim. Garajimiz var ufacik esim bile kac yillik şoför 7 8 hamlede sokuyo arabayı o garaja sokmayi nasil ogrenicem ya denedigim zaman carparsam of of böyle araba suren kadinlara hayranım elimde imkan var ama ben yapamıyorum ezikliyorum kendimi 

10 Cevaplar

0 oy
(727 puan) tarafından
10 senedir ehliyetim var bende garaja sokamam. Sokarsam da geri çıkaramam heralde  :D 

Arabayı da sadece sürerek alışabilirsin. Birde vasıta duası var onu oku allahın izniyle korur seni hemde sakinleşirsin. 11 defa 

"Bismillahi mecrâhâ ve mürsâha inne rabbî le ğafûrurrahîm"
-Reklam-
0 oy
tarafından
Ne kadar sık kullanırsan o kadar ustalasirsin manevralarin, kullanım seklin, direksiyon hakimiyetin kullandıkça artar ve ustalasir. Ben basta korkardım tek çıkmaya, eşim zorlardi beni öğrenemezsin başka şekilde ise arabayla git gel diye. Garajdan çıkarmayı garaja sokmayı da defalarca göstere göstere o öğretti. eşin pimpirikli değilse deneye deneye kendin öğren her şeyi. Park etmek için dakikalarimi hsrcadigimi bilirim bir yere girmek için ya da kaç kere arabayı çarptım geri gelmeyi tam oturtmak için :)
0 oy
(11,414 puan) tarafından
Vurunca geçiyor :D
0 oy
(673 puan) tarafından
Canım ben de 18 yaşındayken ehliyet almıştım babamlar çok fazla araba vermiyorlardı bana 5 yılda toplasan 10 kere Araç kullanmışım ya da kullanmamışımdır evlendiktn sonra altınlarımı satıp kendime araba aldım direkt trafiğe çıktım düşün 5 yıldır 10 kere araba kullanıyorum ben trafiğe direkt çıktım gittim geldim park ettim yaptım ettim öyle öğrendim yani sürmeden öğrenemezsin araç bu.. şimdi 3 aylık bebeğim var atıyorum arkaya gezmelere gidiyoruz yapmadan öğrenemezsin Güven kendine
0 oy
(522 puan) tarafından
Ehliyeti aldım sabahina trafikteydim o hevesle iki yıldır da aktif sürerim 
0 oy
(157 puan) tarafından
Yaparım de dene pratik yaparak alisirsin bende ilk geri geri nasıl çıkacam derdim ilkinde kardesime yaptırdım eşim den gizli sonra kendim denicem dedim çıkarken aynayı taktım bide elektrik ayarlı pahalı idi sağolsun eşim bisey demedi yapistirmaya falan çalıştım:)) sonra sonuç alıştım girerim de çıkarımda
0 oy
(1,639 puan) tarafından
Canim olur okdr illa çizcen etcen yoksa öğrenemezsin yada bir süre eşin sokar garaja 
0 oy
(9,526 puan) tarafından
Eşinin desteği rahatlatması önemli canım benım esım ılk arabam honda cıvıctı 96 model istediğin gibi sür acemiliğini çıkar dedi otomatik vıtestı bı de. 1 yıl sürdüm en karlı yagmurlu zamanda dahi sürdüm sürttüm de girerken cıkarken araba ufak tefek hasarda aldı bu yüzden ama eşim beklenen şeyler bunlar olacak dedi. 2.arabamızı aldık şimdi onu biraz daha dikkatlı kullanıyorum yani eşin o rahatlıgı vermez ise olmaz ha sende garaja degıl dısarı park et eşin gelince garaja koysun 
0 oy
(6,438 puan) tarafından
Benimde kapının önünde yatıyor araba annem çıldırıyor az cesaret diyor ama yapamıyorum park sonra yol çalışması oluo ya bi anda yol değişilio yada ambulans falan ay nasıl yapcam diyorum vazgeçiyorum 
0 oy
(3,822 puan) tarafından
Kendi sürdüğün arabadan korkma çünkü hakimiyet sende. Trafiğe çıkmazsan alışamazsın. Eşin anlayışlı biriyse sana görtersin bir kaç kez.

Ben bir kaç kez kaza birle yaptım ama suç bende değildi hiç bir zaman. Bunlar benim şevkimi kırmadı aksine daha çok kullanmak istiyorum. Hatta eşimin arkadaşları derler ondan iyi araba sürüyorum diye.

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 251 göst.
29 Haziran 2023 Aile kategorisinde Pelin1 (662 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 170 göst.
2 Kasım 2024 Diğer kategorisinde BirAnne93 (557 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 211 göst.
31 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Gozdeh (10,987 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 315 göst.