0 oy
295 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (3,066 puan) tarafından
Oğlum 28 aylık TV telefon Cook nadir maruz bıraktım hele TV bi ara hiç vermiyordm.esim Kasım da izne geldi TV tlefon ne varsa alıştı TV kapatıramadim esime zten strsliym ayda yılda bi eve geliyorum deyince bişi diyemedim sonra izlemrue başladı Ocak ayında hastalandım gelen giden oldu derken bağımlı oldu telefon elimde görmesin kendini yerre atito saatlerce agliyo 

Konusmuyordu ama babildama yapmıyodu çocuk simfi babildiyo garibime geldi 

Sizce nasıl vazgeçirirm.siz neler yapiyosnz  bu konuda 

7 Cevaplar

0 oy
(4 puan) tarafından
Evimizde tv yok bile isteye almadık. Oğlum ciddi anlamda hiç tv telefon tablet izlemedi her gittiğim yerde kapattırdım. 3 yasina giricek 3 nisanda haftada 2 gün oyun ablasına gider etkinlik yapar ama hala tam anlamiyla cümle kuramiyor zayif kaldı yani yaşıtlarına göre 
(3,066 puan) tarafından
Bende izletmiyofm şimdi müptelası oldu dili geride Cook uzuluyorm
-Reklam-
0 oy
(1,136 puan) tarafından
Farklı şeylere ilgisini çekmelisin. Tv istiyor mesela hadi onu bosver gel seninle puzzle yapalım, hadi sulu boya yapalım, arabalarını getir yarıştıralım falan... Çocuklar ilgi ister ve genellikle bu tarz teklifleri geri cevirmezler. Sevdiği şeyleri beraber yapmaya özen göster ve telefonu mümkün olduğunca sen de eline alma. Zamanla unutacaktır diye düşünüyorum. 
(3,066 puan) tarafından
Aynen benim elimden düşmeli ama bi mesaj yada telefon araması geldiğinde çocuk durdurabilene askolsn
0 oy
(1,818 puan) tarafından
Yakın zamanda hastalandı hastanede sabit tutmak için mecbur telefon verdik bağımlı oldu 10 gün yatınca tabi. Eve geçince bir hafta sabrettim yok dedikçe ağladı en son telefonu kaldırdım pc tablet ne varsa yok ettim tv li odayı kapattım 3 gün dalan gece gündüz inat etti ama şimdi unuttu TV açıyoruz nadiren bakıyor biz izlerken. Azaltim diye bekleme bence kökten kaldır ağlayacak tepki verecek ama başka türlü olmuyor 
(3,066 puan) tarafından
Kesinlikle tuşlu teleofn alıp kullanmayi düşünüyorum
0 oy
(11,027 puan) tarafından
Babıldama ne demek? 
(3,066 puan) tarafından
Babildamak anlamsız kelimeler kullanmak demek
(11,027 puan) tarafından
Teşekkürler
0 oy
tarafından
Tv'yi kullanmadığınız bir odaya kaldırabilirsiniz biz kızım küçükken öyle yapmıştık bi kaç gün ağladı ama unuttu telefo da mümkün oldukça eline almamaya çalış benim kızım şuan 30 aylık sabah akşam 1 saat tv izliyor telefon tablet yok tv'yi kapatınca ağlar telefondan oyun ister ama yok derim ağlar ağlar ikna olur açmayınca siz kesin kararlı olun
(3,066 puan) tarafından
Tuşlu telefon alacağım bi sure öyle kullanacm çok kötü bağımlılık ya gittikçe kaptracakdiye korkuyorz
0 oy
(789 puan) tarafından
Şuan kelimesi yok babildama.yapiyor doğru mu anladım sende 2 buçuk yaşında çocuğun hiç bir kelimesinin olmaması daha yeni babildama yapması normal mi biz sana soralım 
(3,066 puan) tarafından
Kelimeso30 40 tane var ama bu aralar babildiyo
0 oy
(4,688 puan) tarafından
Benimki de bir ara TV'ye alışmıştı. Kumandayı sakladım yok kaybolmuş dedim. İlk gün ağladı, ikinci gün biraz ağladı. Beraber de oynadık o ara. Sonra unuttu. Ara sıra aklına geliyor ama eskisi kadar ağlamıyor şükür inşaallah alışmaz tekrar. 
(3,066 puan) tarafından
İnsAllah cnm bağımlılık çok kötüymüş şuan gözüme öyle batiyo ki şuan misafirlikte olduğum için elin evinde müdahale edemiyorum elinden alsam çok ağlayacak belki rahatsız olacaklar
(4,688 puan) tarafından
Allah kolaylık versin ya zor

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 468 göst.
0 oy
27 cevap 772 göst.
14 Ağustos 2023 Alışveriş-Hediye kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 283 göst.
3 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Citipiti (4,159 puan) tarafından soruldu
0 oy