0 oy
70 göst.
Diğer kategorisinde (506 puan) tarafından
İyi geceler arkadaşlar bişey sormak istiyorum kızım 11 aylık 18 Mart'ta 1 yaşına girecek. Mama ile besleniyor anne sütü yok bi tanıdığımiz yardımcı oluyor mama almak için eşim işten çıkarıldı oda 1 yaşına kadar yardımcı olacağını daha sonrasında ise yardım edemiyecegini söylüyor 1 yaşından sonra inek sütü versem mamayi kessem bişey olur mu ev kira iş yok geçim çok zor napacam bilmiyorum bez mama fiyatları almış başını gidiyor çok zor durumdayım bi zararı olur mu cici bebe ile inek sütünün 

3 Cevaplar

0 oy
(612 puan) tarafından
Kızım hiç mama içmedi ama icseydi diye düşünerek cevap veriyorum bu soruya. Geçenlerde bir haberde mamalarda ağır metal yükünün çok olduğunu okumuştum bu bilgiye de dayanarak imkanım olsa bile bir yaşında mama vermeyi bırakırdım ve kesinlikle süt de vermezdim. Bir yaşındaki çocuk birçok şeyi yiyebilecek durumda ve gece beslenmesi vs ihtiyaci kalmıyor. Normal beslenmeye dönmüş olurdum.
(9,247 puan) tarafından
Her cocuk farklı canım bak benimki 17aylık gündüz sıkıntı yok ama sabah uyandıgında mama içmek istiyor sürekli kahvaltı denedim agzına lokma sürmüyor  gece 3 saatte bir meme arar normal meme anne memesi bıldiğin emmek istiyor bende mama veriyorum mecbur şu gece beslenmesi bitse rahat edeceğim ama nasıl biticek bilmiyorum.doyurucı şeyler de yedirip yatırsam mutlaka 12 de ağlayarak mama arıyor .
Mamalarda ağır metal varmı bilmiyorum ama mecburiyetten suan veriyorım ne yapcam bilmiyorjm
(612 puan) tarafından
Maşallah sekiz aylıkken kilosu gayet iyiymiş. Mama tok tuttuğu için belki pek yemiyordur o anlamda da faydası olur belki.
(612 puan) tarafından
Esrat mama konusunda huzursuz ettiysem kusura bakma nolur, kimseye vicdan azabı yaşatmak istemem  sonuçta kızım emmese ben de verecektim mamayı. Gece beslenmesi bir yaş sonrası açlıktan değil alışkanlıktan diyor doktorlar. Normalde süt veriyorsanız sütle doldurabilirsiniz yerini diyeceğim bu defa mama yerine süte alışmış olacak ve sonra tekrar onu biraktirma süreci baslayacak
(506 puan) tarafından
Doktor kilosunun az olduğunu söyledi gece beslemesini kesme dedi hatta
(9,247 puan) tarafından
Benim ilk bebegım nasıl kesecegimi bilmiyorjm 2490 dogdu 11 kilo suan doktora göre iyi aldı dogum kilosuna bakarak benim için önemsiz konu. Ama artık gece kalkmak bana zulm geliyor Allah affetsin söylenerek kalkıyorum gğndğz dur durak yok tekim eşim asker ewde olmuyor cocuk beni darlıuor dun TV yi indirdi okadar da yaramaz bari diyorım gece rahat uyuyayım ama 3 saate bir kalkıyoruz . Napcam bilmiyorum dün kabak yemeği yaptım iahal oldu mama içen bebelerde çinko eksikliği oluyormuş doktor probiyotik verdi böyle sıkıntılarda var .
-Reklam-
0 oy
(2,872 puan) tarafından
Benim kız kardeşimin oğlu anne sütü almadı mamayı da içmedi sürekli kusuyordu sancı çekiyordu 5-6 aya kadar zar zor devam edip sonrasında cicibebe-süt verdi. Şuan 4 yaşında çok şükür. 

Benim bebeğim mama ile büyüdü. Şuan 1 yaşında geceleri mama vermeye devam ediyorum. Gün içinde 1-2 kez az az süt veriyorum mamayı azaltabilmek adına. 
0 oy
(3,612 puan) tarafından
Doktorlar 2,5 yaşına kadar inek sütü onermiyor ama bize sağlık ocağında ki eve inek sütü içir demişti 12 aylık iken ben vermedim 
(506 puan) tarafından
Bende vermek istemiyorum ama napacam bilmiyorum ek gıda yiyen bı çocuk degil

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 89 göst.
5 Eylül 2022 Alışveriş-Hediye kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 138 göst.
9 Ağustos 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Anneymben (573 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 126 göst.
13 Aralık 2021 Diğer kategorisinde O bir anne... (1,170 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 69 göst.
15 Mart 2021 Aile kategorisinde Hatice 25 (399 puan) tarafından soruldu

381,818 soru

11,430,992 cevap

34,992 kullanıcı

...