0 oy
166 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (1,506 puan) tarafından
Yarin miaafirim gelecek. Biz Marasta kofte yogururuz yanuna salata yapariz. Tariflere baktim kimisi salca sigani kavuruyor sadece nef8s yemek tariflerinde bile bir sürü cesit var

Bana tam 6 kişilik tarif verir misiniz. Nasil yapiyorsunuz. Şimdiden teşekkür ederim. 

7 Cevaplar

0 oy
(124 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
6 çay bardağı bulgur 

1 tutam nane 1 tutam kimyon, pul biber, reyhan sumak ekşisi veya limon salça soğan ve sarımsak ama çiğ olarak ben makinede çekiyorum daha iyi ozlesiyor en sonda yağ eklenir. bende marasliyim bu arada
-Reklam-
0 oy
(612 puan) tarafından
Tam da kısır yerken görmem :) ben kafama göre yapıyorum ya, soğanı kavuruyorum salça ve bulguru ekliyorum baharatlar biraz sıcak su, azıcık pişiriyorum suyunu çekene kadar. Altını kapatıp o soğurken istediğim sebzeleri hazırlıyorum. Genelde kızıma sebze yedirmek için yaptığımdan Allah ne verdiyse:)) marul, maydonoz, yeşil soğan, çok nadir havuç ve kırmızı lahana. Sadece bu sefer roka da ekledim bence güzel oldu 
0 oy
(3,967 puan) tarafından
Kavrulmuş Kısır https://www.nefisyemektarifleri.com/kavrulmus-kisir/

Bunu yap bayılırsın ben salatalık eklemıyorum mor lahana eklıyorum 
(1,506 puan) tarafından
Mor lahanamm yook :(
(3,967 puan) tarafından
Olmasa da olue olan malzemelerınle yap
0 oy
(4,859 puan) tarafından

6 kişilik çıkar sanırım bu olcekten ama istersen cogaltabilirsjn 2 su bardağı ince bulgur iki buçuk su bardağı kaynar suyu üzerine döküyorum kapağı kapatıyorum o sırada soğan hazırlayıp kavuruyoruz salça ve istedigim baharatlardan koyuyorum biber salçası da koyuyorum az birşey o sırada zaten bulgur çekmiş oluyor üzerine yaptığım harcı döküyorum biraz soğuduktan sona karıştırıp üzerine kıvırcık dogduyorum limon suyunda koyuyorum ben güzel oluyor yeşil soğanda koyabilirsin migdeme dokunduğu için ben kıyamıyorum .


İçine domates ve kornişon turşu yada mor lahana koyanlar var ama benim pek hoşuma gitmiyor 
0 oy
(3,095 puan) tarafından
Ben salcayla soğanı kavuruyorum güzel oluyor 
0 oy
(1,824 puan) tarafından
Annem kavurmadan sadece yoğurarak yapar o da maraşlı. Ben salça soğan kavurup yapıyorum ama ölçü ğçğnntariften bakarım genelde 
0 oy
tarafından
Biz soğanı kaçırmaz çiğden koyarız. İlk önce bulguru sıcak suda az dinlendirin bulgur şişer. Sonra onun üstüne salça koyarız kuru soğan yeşil soğan domates maydinoz marol dograriz. Limon varsa narceksisi de dökeriz. Yağını koyarız karıştırınız 

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 189 göst.
8 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Pembikmor (1,393 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 146 göst.
13 Mart 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Hayal1907 (301 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 274 göst.
0 oy
15 cevap 140 göst.
15 Kasım 2022 Aile kategorisinde hanimeli (486 puan) tarafından soruldu

382,402 soru

11,448,936 cevap

35,022 kullanıcı

...