0 oy
267 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Antep kalesinin sadece restore edilen kısmı yıkıldı. 6000 yıllık yapının roma harcı (betonu) ile yapılan kısmı hâlâ sağlam. Yıl 2023 mühendislik-mimarlık üst düzey bir teknolojik imkana sahip. Bu insanlar Türkiye’de oldukları için. Mimarlar-mühendisler müteahhitlerin afedersiniz bir yerlerini para için yaladığından bu hale geldi. 

İnsan canı her şeyden değerlidir.

Deprem bölgesinde olanlara önerilerim:

Merdiven ve balkonlar bir yapının ilk yıkılan yerleridir. Yapı sağlam kalsa da merdiveni iyi bir strüktür sisteme sahip değilse çökebilir, lütfen merdivenlerden inmeye çalışmayın. 

Balkonda ve mutfakta deprem sırasında durmayın. 

Asansöre asla binmeyin.

Tüm mobilyalarınızı duvara monte edin.

Mutfakta ağır eşyalarınızı alt dolaplara koyun. 

3 Cevaplar

0 oy
(820 puan) tarafından
Hepsini okumadım inan ama gerçekten en büyük sebep bu tamam vakti saati gelmiş vefat edenlerin ama sebebin bu olması çok korkunç 
-Reklam-
0 oy
(353 puan) tarafından
Yurtdişinda yaşiyorum gözyaşlari içinde izliyorum geçmiş olsun, çok haklisin eşim ayni şeyleri söyledi, sanki oyuncak evmiş gibi yikildi binalar, ne diyecegimi bilemiyorum Allah herkesin yardimcisi olsun. Türkiye en saglam binalari yapma imkanina sahip ama işte...hal ortada çok yazik.
tarafından
Başımız sağ olsun
0 oy
(121 puan) tarafından
Aynen öyle malzemeden çalanlar doğru düzgün isini yapmayanlar o insanların hepsinin ahi tutsun inşallah o p.slikleri

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 310 göst.
8 Mart 2020 Aile & Aşk kategorisinde ❣34❣AyShE❣34❣ (1,435 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 411 göst.
18 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Ervosum (2,844 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 58 göst.
30 Aralık 2024 Diğer kategorisinde curious (1,109 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 241 göst.
23 Temmuz 2024 Aile & Aşk kategorisinde Myangell (649 puan) tarafından soruldu

413,371 soru

12,445,285 cevap

46,137 kullanıcı