0 oy
355 göst.
Diğer kategorisinde (688 puan) tarafından
İÇİNDE MERHAMET OLAN HERKES İNSANDIR. TİKTOK KULLANMAYANLAR İÇİN BURAYA YAZMAK İSTEDİM. TV DE GÖRÜLMEYEN ÇOK ŞEY VAR ÇÜNKÜ. RUSYA HALKI DÜNDEN BERİ SEFERBER OLMUŞ ÇOCUKLAR İÇİN MAMA BEZ KIŞLIK KIYAFET YİYECEK ALIŞVERİŞI YAPIYOR. TİKTOKTA DÜN SURİYE VE TÜRKİYE İÇİN BİR SİYAHİ VATANDAŞ 200 BİN EURO PARA TOPLADI CANLI YAYINDA. JAPONYADAN EKİP GELDİ AZERBAYCAN CANIM KARDEŞ ÜLKEM SORMAYA BİLE GEREK DUYMADAN BİR SÜRÜ EKİBİNİ BİZİM İÇİN SEFERBER ETTİ. EN ÖNEMLİSİ İSE KURDİSTAN BAŞKANI BARZANİ BİR ÇOK AMBULANS YARDIM TIRI DOKTOR GÖNDERDİ. RUSYA HALKI DÜN SADECE 12 TIR YARDIM GÖNDERDİ VE BU YARDIM TIRLARI 2 GÜNDE BİR GÖNDERİLMEYE DEVAM EDECEKMİŞ. ŞUAN TÜM DÜNYADA YÜREKLER TÜRKİYE İÇİN ATIYOR. ÖNCELİKLE PSİKOLOJİM HİÇ İYİ DEĞİL DÜN TİKTOKTA ENKAZ ALTINDA KUNDAKTA BEBEK KAFASI GÖRDÜM VEFAT ETMİŞ. O BENİM TÜM ACIMI TÜM PSİKOLOJİMİ YERLE BİR ETTİ. RABBİM BU KÖTÜ GÜNDE YARDIM EDEN TÜM İNSANLARDAN ALLAH RAZİ OLSUN. KALBİM ŞUAN ORDA YEMİN EDERİM ÇOCUKLARIMA BAKACAK BİR ANNEM OLDA ŞU DAKİKA BIRAKIR ORAYA GİDERDİM. ÇÜNKÜ BİR CAN BİR CANDIR. BUNU UNUTMAYIN. 3 GÜN ÖNCE BİR DEPREM TAHMİNCİSİ BU DEPREMİN TARİHİNİ VE BÜYÜKLÜĞÜNÜ ŞEHİRLERE KADAR YAZMIŞ KİMSE KAALE ALMAMIŞ. EĞER KAALE ALINSAYDI BU KADAR CAN KAYBI OLMAZDI. BİRDE BİZİM GİBİ CAN TAŞIYAN SESSİZ KULLAR VAR ONLARDA ARAMA KURTARMADALAR. ONLAR ÇOK ŞİDDET GÖRDÜ İNSANLARDAN KİMİ ZAMAN BOYNUNA KÜREK VURULDU KİMİ ZAMAN TECAVÜZE UĞRADI AMA ONLAR BİLE BUGÜN BİZİM İÇİN TEK YÜREK. BU SATIRLARI AĞLAYARAK YAZIYORUM. ÇÜNKÜ YEMİN EDERİM CANIM YANIYOR. BİR BABA DÜŞÜNÜN EVLADINA SİPER OLMUŞ KOCAMAN BİR BETONUN ALTINDA EZİLMİŞ VE KENDİ ÖLÜMÜ EVLADINI KURTARMIŞ. BU DEPREMİN HASARI 2 ATOM BOMBASI KADARMIŞ. TV DE GÖSTERİLMEYEN ŞEY İSE CAN KAYBI. SADECE KAHRAMANMARAŞ ELBİSTANDA 10 BİNE YAKIN İNSAN HAYATINI KAYBETTİ DIYE AĞLIYORDU BİRİSİ. BUNUN DIŞINDA 9 ŞEHİR BİLMEM KAÇ İLÇE VAR ARKADAŞLAR. İNSANLAR TELEF OLDU. BU ÇOK KABA BİR TABİR AMA BAŞKA NASIL ANLATILIR NASIL İFADE EDİLİR BİLMİYORUM. BİR ACI NASIL BİR SATIRA SIĞDIRILIR ONUDA BİLMİYORUM. 

6 Cevaplar

+1 oy
(7,769 puan) tarafından
Yurtdışı olmasa halimiz harapti zaten daha gidilmeyen kurtarılmayı bekleyen onca insan varki allhaım güç kuvvet versin onlara dayanma gücü versin 
(688 puan) tarafından
Keşke kışın olmasaydı diyorum. Duam çok çirkin ama felaketin önüne az bir şey de olsa geçilirdi. En azından insanlar sıcak havada 2 3 gün enkazın altında yaşardi ama şuan enkazın altında kalan bebekler soğuktan donarak ölüyor
tarafından
Hani avrupa bizi kiskaniodu ahh ahhh konusmaylim dioruz ama girduklerimize catlioruzzz. Avrupadan ozel helikopterle korona vakti hasta getiren ulke nasil hala halkina ulasip cikaramaz
(7,769 puan) tarafından
Zelal amaçları ney gercekten bilmiyorum ama olan masum insanlara oluyor kendi uretigimiz uçak var göndersinler onu millet elleriyle kocaman taşları çekmeye çalışıyor ya hiç merhamet yokmu kimsede
-Reklam-
0 oy
tarafından
Umarim hic bsy icin gec kalinmadi. Cunku mevsim kis ve disari ayaz saatlerce beklenecek vakitleri yoktu. Oncelik o betonlarin altindan kurtulmakti ama ne yazikki daha tek bir kurtarma ekinimin bile gitmedigi yerler var. 
(688 puan) tarafından
Twitter da gördüm. Bir anne bebeği ile enkazın altında kalmış yardım istemiş. Bu sabaha karşı kimse yardım etmediği için bebeği donarak ölmüş. Bu ne demek biliyor musun vahşet
tarafından
Iste devletin beklenek gibi bir luksu yok yardimlar hmn ulasmaz hazirlikli olmali ve hemen mudahle edebilmeliydi. O yardimlar yetisene kdr olen oldu. Almanydan bu sabah bir ucak arama kurtarma ekibi gelmis kopekleriyle ve hataya iletilmis. Ne aci bir durum vatandasimiz elin yardimi gelene kadar o sogukta bkledi
(688 puan) tarafından
Sebebi deprem bölgesi olduğumuz halde yeterli ekip olmaması. Bu bir ihmal.
tarafından
Uzmnlar bu durumu yetkililere bildirmis aylar once. Projeler hazirlayip sunmus hepsi red edilmis. Bile bile lades. Hic bir onlem hic bir hazirlik yok. Adam savas görmemis siginaklari var icinde yemegi suyu ayda bir de tatbikat yapar. Biz deprem ulkesiyiz nasil bu halde olabiliriz. Devletten cok sivil mucadelelerle bsyler yapilmaya calisilio suan sivil mucadele basi bostur ortak bir karar bir bas yok ve kaosa sebep olur. Bu tur olylarea en buyuk yetkiler tek guc elinde yonetimde olmali ki hersey daha hizli ve kolay olsun.
0 oy
(1,303 puan) tarafından
Canm insanlık bizim ülkede ölmüş dün soğukta çocuklarla dışarda bekliyoruz acıktık artık dayanamadık bide ben depremden habersiz oruç tutmuş tüm niyet ettiğim için bozmadım yarım ekmek sucuga 50 lira ekmeğe 6 lira yapalimmi diyen apartmana kendi girmeyip bize gidinde bana terlik getirin diyen televizyonda gördüm dükkan yagmalayan çocuk kaçıran battaniyelere zam yapan insanlık bu ülkede gerçekten ölmus  
tarafından
Bizim vatandasimizdan baska krizi firsata cevireni tanimadim.
(688 puan) tarafından
Oysaki Müslüman değil dediğimiz ülkeler şuan yoğun bir şekilde alışveriş yapıyor. Çocuklar kumbarasini boşaltıp gönderiyormuş. Biz zaten Müslümanız diye geze geze böyle olduk.
(1,303 puan) tarafından
Aynen öyle çok kötüyüm gerçekten rabbim enkaz altındakilere korusun dayanma gücü versin dün olanlardan sonra bakış açım insanlığa çok değişti çok
0 oy
tarafından
Bende yurt disindayim.  Sadece haberlerde ve burda gorduklerim.  Agliyorum o bebeciklerin ölumune.  TV de 3 bini gecti diyor.  Ama yalanmis. Demekki.  Benim burdan sadece dua ediyorum.  Belkide hamile kadinlar o enkazlarda olmus vaziyette ya da dogum aninda oldu Kim bilir.  Ya da kucucuk yeni dogan bebekler.  En cok ta o masumlara uzuluyorum.  
(688 puan) tarafından
Ne 3 bini kuzum. O 3 bin maraşta ölen rakam bile değil. En az 100 bin den bahsediliyor şuan.
tarafından
:(  cok uzucu durum
0 oy
tarafından
O kadr para toplandı dün fenomenler saate 1 milyen TL toplandı cidden o paralar o kadr toplaniyor nerde millet orda aç üşüyor topluyorlar ama nerde hiç gösterilmiyor gidip destek olmuyorlar o para öyle kalıyor gidip yecek üst baş verilmiyor hepsi orda cidden burda ben cildiracam para kcon canlı yayında kendilerini yirtiyorlar ama vermiyorlar
(688 puan) tarafından
Kuzum yeteri kadar tir yiyecek giyecek toplandı sorun o değil sorun yeterli ekip yok kaza zedeler göçük altında soğuktan yaşam mücadelesi veriyor
tarafından
Enin ol her depremde ihtiyac para degil . Koordinasyon , yonetim haklara sahip cikip herkese esit ve insani gucu yetistirmek saglik ve tibbi destek goturmek sorun.
0 oy
tarafından
Hatay sahipsiz Hatay'da kimse yok 
(688 puan) tarafından
Hatay kanayan bir yara. Oysaki güzel atam o şehri ölüm döşeğinde aldı.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 110 göst.
20 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 80 göst.
11 Mart 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 39 göst.
3 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Poyraz Mira Moms (1,158 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 123 göst.
25 Haziran 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Neyla (446 puan) tarafından soruldu

409,899 soru

12,323,758 cevap

39,043 kullanıcı

Kategoriler

...