0 oy
346 göst.
Diğer kategorisinde (556 puan) tarafından
Dün bir video gördüm. Ve iki sorum olacak bilenler cevap verirse çok sevinirim.

-Gusül abdesti temizlendikten sonra belden alt kisim örtülerek alınmalı diyordu.

- Gusül abdesti sonrasında mı namaz abdesti mi alınmalı ? Yoksa temizlendikten hemen sonra önce namaz abdesti sonra gusul mü alinmalı?

Annem küçükken bana gusül ardından namaz abdesti aldiriyordu ve benim aklımda hep öyle kaldı o şekilde de aliyordum. dünde bununla alakalı video ve paylaşım görünce sormak istedim. Yanlış yapıyorsam duzeltmek isterim

6 Cevaplar

+4 oy
tarafından
Sünnet üzere

Besmele , niyet, avret mahali yikanir, namaz abdesti alınır sağ omuza 3 defa sol omuza 3 defa ve başa 3 defa su dökülerek tüm vücutta kuru yer kalmamasına özen gösterilir.

Kulak delikleri ve göbek deliği ıslatılır.

Pestemal kullanmak sünnettir tamamen çıplak olmak mekruhtur.
(6,048 puan) tarafından
Peştemal yoksa bile bir şort veya iç çamaşırı giyerek abdest alınabilir diyorlar ben o şekilde alıyorum doğru yapıyor muyum
tarafından
Evet doğru olanı yapıyorsun çünkü orada önemli olan örtünmek canım
-Reklam-
0 oy
(7,956 puan) tarafından
Ben önce eller avret yeri sonra abdest sonra komple yikanma yapıyorum insallah daha bilgili kişi cevap verir 
(556 puan) tarafından
Bende sizin gibi yapıyorum.  Sabah uyanmadan önce rüyamda birisine soruyodum bu soruyu. merak ettim bende öyle sormak istedim
(7,956 puan) tarafından
Çok arastirmistim doğru olsun diye doğrusu bu olması lazım
0 oy
(3,163 puan) tarafından
Ben önce yikaniyorum sonra namaz abdesti alıyorum ayaklarımı yikamiyorum sonra gusule niyetlenip 3 kere ağza 3 kere burna şu veriyorm yüzümü yıkıyorum daha sonra 3 kere sağ omza 3 kere baş ve 3 kere sol omza şu döküyorum. Sağ sol ve başa şu dökerken 1 er kere " guslüm guslüm gus için guslüm ibadet için ibadet paklik için paklik Allah için mazmaza istinsart su döküp tüm vücudumu yıkamak" diyorum. Bitince de Allah'ım ben dişimi temizledim sende içimi temizle diyorum ayağımı yıkayıp çıkıyorum. İnşallah doğru yapıyorum dur. Daha bilgili biri çıkar insalalh.
0 oy
(789 puan) tarafından
Ben önce yıkanıyorum teharet alıp sonra normal abdest alıp ondan sonra 3 dafa başıma 3 dafa sağ omzuna 3 defa sol omzuma su döküyorum tabi elimin yettiği yerleri ovalayarak kuru kalmayacak şekilde en son da ayaklarımi yıkayıp çıkıyorum guslüm gusül için guslüm temizlik için pistin temizledim Allah'ım senin rızan için diyorum yıkanırken de heo böyle yaparim yanlış mı oldu şimdi yaa
0 oy
(3,267 puan) tarafından
Ben banyo ettikten sonra niyet eder önce ağzıma sonra burnuma sonra sağ sol omuz ve kafamdan aşağı besmele ile her defasında  yıkanır çıkarım. Önemli olan niyet ve temizlenmek. 
0 oy
tarafından
Ben önce yikaniyorum her yerimi temizliyorum sonra gusül alıyorum, sonrada namaz abdesti alıp çıkıyorum.  Namaz da kılmıyorum aslında ama yinede alışkanlık olmuş, her duşa girdiğimde cenabet olsam da olmasamda hep abdestlerimi alır çıkarım. 

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 668 göst.
28 Mart 2023 Diğer kategorisinde Kubrabas (203 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 135 göst.
3 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde glsm.c (83 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 209 göst.
2 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Zelihaanne (1,493 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 356 göst.