+2 oy
104 göst.
Diğer kategorisinde (22 puan) tarafından

Arkadaşlar merhaba 

Ben daha önceden abdest aldıgımda abdestin aklımdan  çıkmasıyla abdestimin bozulduğunu biliyordum bir arkadaşım da dedi ki unuttuğunda değil kendinden Emine olmadığında abdestin bozulur yani abdesti bozan duruma gelmediğinden emin olursan abdestin kalır dedi doğru mu 

4 Cevaplar

+2 oy
(536 puan) tarafından

şöyle eğer bu durum sık geliyorsa başına evet bozulmuyor. vesvese olarak geldiği için. 

(22 puan) tarafından

Öğrendiğimden beri hiç olmuyor önceden bilmediğim için bozuldu sanıyordum 

-Reklam-
+1 oy
(52,744 puan) tarafından

unutunca bozuluyor diye biliyorum bende

(22 puan) tarafından

Uyumak gaz çıkarmak vs gibi şeyler bozuyor unutulunca diye birşey okumadım bende araştırdım böyle çok rahat işe giderken abdest alıp tuvaletim gelene kadar namazımı kılabiliyorum 🥰

(530 puan) tarafından

Abdest aldım mı almadım mı diye unutmaktan bahdediyor İkbal

(52,744 puan) tarafından

yok kaçtı mi kacmadi mi varmiydi yokmuydu mesela gaz cikardim mi çıkarmadım mi gibi nurayim abdestte supheye düşersen olmaz zaten ama hep aklinda olursa tutabiliyosan ne güzel ben cok wc gittigim icin tutamıyorum cok su iciyorum normalde

(22 puan) tarafından

Teşekkürler 😌

+1 oy
(530 puan) tarafından

Hangisi ağır basıyorsa ona hükmedebilirsin baktın abdestim var mı yok mu diye şüphesindesin. Şüphen abdestim yok diye var ise gider abdest alırsın.

(530 puan) tarafından

Baktın ki abdestim var diye düşünce ağır basıyor abdest almazsın.

(22 puan) tarafından

Teşekkür ederim 🥰

0 oy
(1,581 puan) tarafından

Bende oyle biliyodum unutunca gitti saniyodum bi yatili kurs zamniydi kutahya depremi zamani bi deprem olurdu biz korkardik abdest aklimizdan cikardi abdestimiz bozuldu derdik bi gun hocamiz fark etti o oyle degil bozacak bisey yaptim mi yapmadim mi diye supheye dusersen bozulur demisti bilmiyorum onun soylediklerini de hep yanlis cikiyo burda postlara yaziyorum biri cikiyo oyle degil diyo bildigimi soyleyim yaptigim da budur da bilen biri duzeltir yanlissa 

(22 puan) tarafından

Banada o şekilde söylediler bende akıldan çıkınca abdest bozuldu diye biliyordum 

(1,581 puan) tarafından

Ben unuttum diye tazelemiyorum ya zaten bi abdest alsan namaz kilsan biraz kuran okusan evin isi kaliyo kalkip yapiyim diyesiye yeni ezan vakti geliyo is yaptiysam abdesti tazeliyorum ben bu durumda 

Ama mesela bu vakit abdest aldim ogleni kilcam cocugu uyutcam onun basinda kuran okucam saat 4ten once kalkamam basindan ben kalkarsam uyanip geliyo uykuyu alamiyo bu sefer bende ikindi ezanina kadar kuran okurum kalkar ikindiyi oyle kularim tazelemem arata is girince unutuyorum abdesti hadi o bozmasa bile acaba bozcak bisey yaptim mi diye icim rahat etmiyo 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 190 göst.
3 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde glsm.c (98 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 783 göst.
29 Mart 2023 Diğer kategorisinde Kubrabas (251 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 375 göst.
10 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Mdemr (599 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,440,282 soru